Annonce

På vej tilbage i Folketinget - nu som løsgænger: Jeg har ikke forbrudt mig mod loven

Mike Villa Fonseca er fortsat sammen med 15-årig: “Regler bliver så underligt ligegyldige, når et par elsker hinanden”
Foto: Folketinget/Marie Hald
Mike Villa Fonseca (Løsgænger), medlem af Folketinget
Mike Fonseca, tidligere Moderaterne, er på vej tilbage til Folketinget - nu som løsgænger.

Det skriver han i en kronik i netmediet Altinget.

28-årige Fonseca tog på sygeorlov tilbage i november, da det kom frem, at han var kæreste med en pige på kun 15 år.

Moderaternes formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, erklærede i den forbindelse, at der ifølge Moderaternes adfærdskodeks ikke er plads i partiets folketingsgruppe til Mike Villa Fonseca.

I kronikken understreger Mike Villa Fonseca nu, at han ikke forbrudt sig mod loven ved at være kæreste med en pige på 15 år. Og også at han fortsat er kæreste med den 15-årige:

Det fungerer for os, og vi har det godt. Vi har ikke gjort andre noget ondt 

“Vi elsker hinanden. Det fungerer for os, og vi har det godt. Vi har ikke gjort andre noget ondt. Regler bliver så underligt ligegyldige, når et par elsker hinanden. Det er måske tosset. Men kærlighed følger ikke reglerne. Kærligheden har en plan for hver af en af os, og kærlighed gør blind.”

Udsat for voldsom chikane

Fonseca oplyser, at både han, hans familie, pigen og pigens familie er blevet voldsomt chikaneret.

Han forklarer endelig, at han flere måneder før hans forhold til den 15-årige kom frem, var begyndt at blive mere og mere utilpas.

Blandt symptomerne var søvnmangel, hjertebanken, rysten på hænder og sløret syn. Symptomerne var, skriver Mike Fonseca, den egentlige årsag til, at han meldte sig syg tilbage i november sidste år.

Mike Fonseca genindtræder i Folketinget torsdag.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Fonseca har nok ikke den store politiske fremtid for sig. Den har han grundigt ødelagt.
MEN, og det er værd at bemærke. Han har intet ulovligt gjort. Det har han politiets ord for.
Han har overholdt den lovgivning hans kolleger i Folketinget har vedtaget, så det er jo lidt besynderligt, at selv samme forsamling tager så kraftig afstand fra handlingen.
Hvis de synes det er så slemt, så må de jo sætte den seksuelle lavalder op, eller præcisere at begge parter fx. skal være mellem 15 og 20 år. Alt andet er dobbeltmoralsk. I øvrigt er begrebet moral ikke politikkeres stærke side.

Man kunne sagtens lave en regel om, at hvis den ene part er under 18, så må den anden part ikke være ældre end et eller andet. Og det burde de også netop gøre, så det ikke bare skal være et spørgsmål om almindelig forargelse eller, hvor kendt man er.

Hvad er det egentlig for en sygdom man lider af og sygemelder sig med med fuld folketingsløn, når det kommer frem man som voksen folketingsmedlem har en 15 årig kærste?

Og hvad er det egentlig for en sygdom Rasmus Jarlov. den ordentlige, den anstændige, den ansvrlige lider af når han sygemelder sig med med fuld folketingsløn og alligevel er i stand til at være usædvanlig aktiv på de sociale medier og møde op i folketinget med hele familein for at følge proklamationen af kong Frederik fra første parket?

Kan en SOSU medarbejde sygemelde sig med den samme sygdom og være yderst aktiv ved siden af? Ja, kan vi andre det? Eller er vi almindelige mennesker bare doven? Ja, så doven, at vi lider en alt for tidlig dø grundet det hårde lavtlønnede arbejde vi udfører?

En ting er da i hvert fald helt sikkert. Mike og Rasmus har da fortjent at være sygemeldt med 70.000 kr. om måneden uden reel grund. Og vi andre en da naturligvis bare doven.

Velkommen til det "moderne" Nye Danmark.

...De anstændige, de ordentlige, de ansvarligr, de bla bla bla. Ha ha ha

Jeg kan ikke se, at Fonceca har gjort noget som helst forkert!
Man har lov til at være kæreste med en på 15 år, jeg tager hatten af for
Ham, og han ikke opgiver hende på grund af den gammeldags holdning
Mange åbentbart har til kærlighed. Man skulle tro, at vi levede i 1924, og ikke i 2024!

Det har du fuldkommen ret i.

Ja det er besynderligt så mange folketingsmedlemmer der sygemelder sig, det burde mette se nærmere på.