Annonce

Erklæret borgerlig journalist - indtil han blev chef på Ekstra Bladet. Nu er han i stald hos DF

Asger Juhl - tidligere kortvarig chefredaktør på Ekstra Bladet - skal nu føre kampagne for DF’s spidskandidat til Europaparlamentsvalget.
Foto: Den Uafhængige
Asger Juhl, tidligere journalistisk chefredaktør, Ekstra Bladet - nu i stald hos DF

Eks-chefredaktør Asger Juhl - var indtil han blev chefredaktør på Ekstra Bladet i september sidste år til og med juni i år - erklæret borgerlig journalist.

Nu springer han så igen ud som borgerlig journalist. Nærmere bestemt som nationalkonservativ.

I hvert fald er Asger Juhl fra 1. september i stald hos Dansk Folkeparti, hvor han får til opgave at føre valgkampagne for DF’s spidskandidat til Europa-Parlamentet, Anders Vistisen.

Det oplyser Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Asger Juhl stoppede som chefredaktør på Ekstra Bladet 4. juli. Efter kun ti måneder som en af topcheferne på bladet.

nu har jeg fået muligheden for at være med i maskinrummet

“I mange år har jeg dækket politik udefra, og nu har jeg fået muligheden for at være med i maskinrummet og se, hvordan politik fungerer indefra. Det glæder jeg mig meget til. Jeg ser både frem til den faglige udfordring og til at arbejde sammen med de dygtige folk i organisationen,” siger Asger Juhl ifølge pressemeddelelsen fra DF.

Forud for sin korte ansættelse som chefredaktør på Ekstra Bladet var Asger Juhl chefredaktør på radiokanalen Den Uafhængige.

I 2021 - året før sin tiltræden på Ekstra Bladet - erklærede chefredaktøren på Den Uafhængige, Asger Juhl, sig som borgerlig journalist.

Det skete i en podcast produceret af det erklæret borgerlige netmedie, Kontrast.

“Jeg stemmer borgerligt”

“Hvis I gerne vil vide det, så er jeg også en borgerlig mand. Jeg stemmer borgerligt, og det har selvfølgelig en indflydelse på den journalistisk, jeg laver,” sagde Asger Juhl september 2021 til Kontrast i forbindelse med en temadebat med titlen: “Journalister lægger sig nærmest automatisk til venstre”.

og det har selvfølgelig en indflydelse på den journalistisk, jeg laver

Asger Juhl forklarer i programmet, hvordan hans borgerlige syn på tilværelsen har indflydelse på, hvilke historier han prioriterer:

“Jeg vælger tit historier, som folk på højrefløjen måske går lidt mere op i. Det kunne være kulturmødet f.eks. mellem folk, der bor her i forvejen, og så folk der kommer fra muslimske lande.”

Asger Juhl var dengang træt af, hvad han betegnede som klynkehistorier i Ekstra Bladet og på P1 - to af Asger Juhls tidligere arbejdspladser:

“På Ekstra Bladet er der en opfattelse af, at man er den lille mands forkæmper. Systemet undertrykker den lille mand, som tit står uden et arbejde, og tit bliver undertrykt af boligspekulanter eller onde kapitalister.”

“Det gør, at Ekstra Bladet den dag i dag er meget ukritisk over for kontanthjælpsmodtagere. De fortæller historien om, hvor lidt de får.”

“Politisk neutral” på Ekstra Bladet

Da Asger Juhl tiltrådte som journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet i september sidste år, havde piben fået en anden lyd. Nu var Asger Juhl ikke længere “erklæret borgerlig”, men derimod “politisk neutral” og “tvivler”:

Jeg er ikke borgerlig chefredaktør på Ekstra Bladet overhovedet

“Jeg er ikke borgerlig chefredaktør på Ekstra Bladet overhovedet. Jeg kommer ind som fuldstændig upartisk chefredaktør,” sagde han til Netavisen Pio.

“Du vil ikke løbe fra, at du højlydt erklærede dig som borgerlig for et år siden, men nu….,” lød Pios opfølgende spørgsmål.

Asger Juhl svarede, at han på Ekstra Bladet ville være “politisk neutral”:

“Jeg er fuldstændig neutral nu politisk som chefredaktør på Ekstra Bladet. Jeg repræsenterer Ekstra Bladet, som hverken er borgerlig eller venstreorienteret eller noget som helst.”

“Jeg har fået en rolle her, jeg skal ikke gå ud og være politisk på nogen måde.”

“Jeg er en tvivler. Jeg har hele tiden tvivlet på, hvad jeg skulle mene om samfundet, faktisk. Jeg har stemt på hele paletten.”

Netavisen Pio ville gerne have spurgt Asger Juhl, om han regner med at falde bedre til hos nationalkonservative Dansk Folkeparti end på Ekstra Bladet, der ifølge sit udgivelsesgrundlag er socialliberalt - altså radikalt. Helt på linje med Politikens udgivelsesgrundlag.

Men Asger Juhl har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelser.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alle journalister, der bare har beskæftiget sig den mindste smule med retsreportage, herunder at læse retslister, anklageskrifter og domsudskrifter, stemmer Dansk Folkeparti. Det er ganske enkelt en arbejdsmiljøskade. Det bliver umuligt at tro på integration af muslimer bagefter.