Annonce

“Jeg stemmer borgerligt, og det har selvfølgelig en indflydelse på den journalistisk, jeg laver”

Sådan sagde Ekstra Bladets nye chefredaktør for et år siden - nu erklærer Asger Juhl sig dog som "neutral"
Ekstra Bladets nye journalistiske chefredaktør, Asger Juhl, erklærede sig for et år siden som borgerlig. Og også at hans borgerlige holdninger slår igennem i den journalistik han laver.

“Hvis I gerne vil vide det, så er jeg også en borgerlig mand. Jeg stemmer borgerligt, og det har selvfølgelig en indflydelse på den journalistisk, jeg laver,” sagde Asger Juhl september sidste år i en Podcast-optagelse lavet af det erklæret borgerlige netmedie, Kontrast.

Jeg stemmer borgerligt

Temaet for Kontrast-debatten hed: “Journalister lægger sig nærmest automatisk til venstre”.

Studieværten var Mikkel Andersson, chefredaktør og stifter af Kontrast. Gæsterne var den erklæret borgerlige debattør, Bent Blüdnikow, der i en menneskealder har arbejdet som journalist på Weekendavisen og Asger Juhl, indtil tirsdag chefredaktør på taleradioen Den Uafhængige, nu tiltrædende journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet.

Asger Juhl forklarer i programmet hvordan hans borgerlige syn på tilværelsen har indflydelse på, hvilke historier han prioriterer:

“Jeg vælger tit historier, som folk på højrefløjen måske går lidt mere op i. Det kunne være kulturmødet f.eks. mellem folk, der bor her i forvejen, og så folk der kommer fra muslimske lande.”

Jeg vælger tit historier, som folk på højrefløjen måske går lidt mere op i

“Hvis man er borgerlig, så vælger man at behandle den slags historier journalistisk - hvor produktet bliver sådan mere eller mindre objektivt. Så jeg tror tit den måde, man kan se om journalister er venstreorienterede eller højreorienterede, det er sådan set i prioriteringen. I den redaktionelle prioritering af historierne.”

Træt af klynke-historierne på Ekstra Bladet

Asger Juhl udtaler i Kontrast-podcasten, at han opfatter de fleste journalister i Danmark som venstreorienterede, og også at der er “meget systembevarende journalistisk, som har et socialdemokratisk udgangspunkt.”

Asger Juhl har arbejdet som journalist både på Ekstra Bladet og på P1. Begge steder var efter Juhls opfattelse fyldt med klynke-historier:

“På Ekstra Bladet er der en opfattelse af, at man er den lille mands forkæmper. Systemet undertrykker den lille mand, som tit står uden et arbejde, og tit bliver undertrykt af boligspekulanter eller onde kapitalister.”

“Det gør, at Ekstra Bladet den dag i dag er meget ukritisk over for kontanthjælpsmodtagere. De fortæller historien om, hvor lidt de får.”

“Man tror for det meste på casen, og det er en eller anden form for venstreorienteret sygdom.”

Asger Juhl ironiserer i Kontrast-podcasten over forholdene på hans gamle arbejdsplads på DR, P1 Debat:

“På P1 Debat, hvor jeg kom hen efter Ekstra Bladet, der var der en struktur på redaktionsmøderne, hvor vi bare endte med at dække verden ud fra et venstreorienteret synspunkt. Og det var egentlig meget, at vi hele tiden skulle have arbejdsmarkedsforskere på, der problematiserede alting.”

“Redaktionsmøderne startede med at redaktøren simpelthen prioriterer: Skal vi have noget med kulturmødet eller arbejdsmarkedet? Og det blev altid arbejdsmarkedet.”

“Jeg foreslog en morgen at få Bjørn Lomborg med. Det er bare ikke nemt at få igennem på P1 Debat.”

Nu er jeg neutral

Netavisen Pio har forelagt Asger Juhl udtalelserne fra podcasten.

Du erklærer dig som borgerlig i det et år gamle Kontrast-program…

“Ja.”

Den er god nok?

“Ja. Jeg kan ikke huske det 100 procent, men hvis du siger, at sådan siger jeg i programmet, så…”

Er du stadig borgerlig?

Jeg kommer ind som fuldstændig upartisk chefredaktør

“Jeg er ikke borgerlig chefredaktør på Ekstra Bladet overhovedet. Jeg kommer ind som fuldstændig upartisk chefredaktør.”

Du vil ikke løbe fra, at du højlydt erklærede dig som borgerlig for et år siden, men nu…

“Jeg er fuldstændig neutral nu politisk som chefredaktør på Ekstra Bladet. Jeg repræsenterer Ekstra Bladet, som hverken er borgerlig eller venstreorienteret eller noget som helst.”

“Jeg har fået en rolle her, jeg skal ikke gå ud og være politisk på nogen måde.”

“Jeg er en tvivler. Jeg har hele tiden tvivlet på, hvad jeg skulle mene om samfundet, faktisk. Jeg har stemt på hele paletten.”

Chefredaktør: Træt af ukritiske “klynke-historier”

Du nævner i Kontrast-podcasten, at du er træt af den lille mand/lille kvinde-klynke-historierne. "Det er synd for mig”- historier, kunne man kalde dem…

“Ja, det er rigtigt. Jeg kan ikke huske, hvad jeg præcis sagde, men…”

Er du stadig træt af den type “klynkehistorier” fra den lille mand og den lille kvinde?

Jeg er træt af historier med cases om folk, der er kommet i klemme et eller andet sted i samfundet

“Jeg er træt af historier med cases om folk, der er kommet i klemme et eller andet sted i samfundet, hvor man ikke går kritisk til de cases, der bliver lagt frem. Man skal også huske at stille kritiske spørgsmål den anden vej.”

“Jeg synes at journalister glemmer det. Man får lov til beklage sin nød i medierne - uden at der bliver gået kritisk til dem.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen vågn lige op alle kvinder mænd. Er der da ingen der kan se, at mediescenen er overladt til den borgelige presse. 95% af den danske presse er borgerlig. Hvilket billede giver det. Ja, ikke. I hvert fald ikke en nuanceret debat, kun plads til skryderjournalister, som Asger Juhl, der giver borgerlig politik vind i sejlene. En Mette Frederiksen står jo forsvarsløs under de betingelser.

Det kan godt være at dele af pressen kalder sig borgerlige eller liberale. Men det er sådant set ligegyldigt, for ingen af medierne holder sig til sandheden. Hvis ikke de lyver, så fortier de. Det er deres spidskompetence. Hvem føler sig fx velorienteret om forholdene i Holland, Canada og Belgien? Der er massive protester mod regeringerne, og det har der været længe. Vi hører bare ikke om det.

Jeg ser ingen forskel på om det er en borgerlig eller liberal presse vi har i DK - der var engang den var rød, nu er den sort og overskuddet bruges til betaling til investeringsforeninger, som egentlig er ligeglade med om de ødelægger det danske samfund. Når der er penge i skidtet, så er der også nogen der investerer - mennekser bliver aldrig penge

Ja han bestyrker da kun mig i min foragt for danske journalisters absolut ikke objektive journalistik , det er så holdningspræget som noget, læs Berlingske og man tror ofte ikke egne øjne så vinklet er det mht. fakta. Deres Tom Jensen og Bent Winther for ikke at glemme Østergård m. fl. Borgerligheden højnes og alt andet slagtes.

Fuldstændig enig. Alle journalister er borgerlige, og det ses tydeligt på deres arbejde. Der findes efterhånden kun een ordentlig journalist i det land, og det er Hans Engel.

Ikke engang DR tør sende som de vil af frygt for nye nedskæringer fra en blå blok regering. Censur af værste skuffe, da den foregår bag nedrullede gardiner.

Som det kan læses de her dage har TV2 overhalet DR indenom med seerantal. Før de såkaldte borgerlige greb ind og ødelagde DR gennem massive besparelse og kanal og program nedlæggelser, hvor DR's guld programmer som X-Faktor blev overført til TV2, var DR det mest populærer og lavede et fremragende TV. En torn i øjet på blå blok, som jo mener det offentlige ikke kan gøre noget godt nok og derfor skal privatiseres - Hvilket vi godt ved er noget vrøvl. Det eneste privatisering går ud på er at tage magten fra det offentlige og flytte indtjeningen over i lommerne på de rigeste. Almindelige danskere skal ikke længere have noget at skulle have sagt eller have indflydelse. Præcis som det ses i USA, hvor de rigeste har købt demokratiet.

Det Blå Svindlerhold udøver massiv indirekte censur i Danmark. En censur af værste skuffe, da den ikke foregår åbenlys som i autokratstater, men bag nedrullede gardiner.

DR's kanaler er efterhånden blevet så røde at seerne flygter fra kanalerne.
X-faktor var muligvis et glimrende program, men havde det nogensinde noget med Public Service at gøre?

Spis en kebab Gunnar.

Jeg ved faktisk ikke hvad en kebab er.

Det er nok bare et af dine problemer.

Det er ikke noget problem.

Spørg Pia Kærsgård - hun ved det - måske.

Der er så meget der aldrig kommer ud i offentligheden. F.eks. at implementeringen af MitID i 2016 af den daværende regering, blev lagt i bankernes (private virksomheder) og Finans Danmarks (privat organisation) klamme hænder.

De har sammen besluttet at gennemføre en diskriminering af værste skuffe.

I fremtiden med MitID vil det kun være muligt at handle online hvis man har en mobiltelefon. Det har langt fra alle.

Til gengæld bor rigtig mange af dem der ikke har en mobiltelefon rundt omkring i små byer i Danmark, byer der har fået deres handelsliv nedlagt af digitaliseringen. Så på den ene side kan de ikke købe de ting de kunne få brug for lokalt, på den anden kan de heller ikke handle online. Det handler om ældre, kronisk syge, handicappede, m.fl., dem med dårlig økonomi de overlades til sig selv, de står tilbage på perronen mens toget suser afsted.

Det er utilstedeligt og ingen vil tage ansvar, man sender bare aben videre.

Det vil kunne resultere i at mange tvinges til at flytte ind til de større byer. At Danmark kunne udvikle sig til at vre så diskriminerende, det havde jeg aldrig troet. Men det får man ud af at overføre offentlige opgaver til det private, hvor profitoptimeringen er i højsædet.

Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os?

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Enig. Fuldstændig enig med Jeppe Lindholm.

Enig. Fuldstændig enig med Jeppe Lindholm.

Borgerlig eller rød? Det afgørende er, at de fleste journalister i DK har opgivet det grundlæggende princip: At checke om historien er sand. De render med en halv vind. De løber efter Cavling-prisen eller de 120 andre priser, journalister hvert år øser over hinanden for at skabe en sensationer. De er mikrofonholdere for dem, der råber højst. De forsøger selv at være meningsdannere, men stilles aldrig til regnskab. Mette har helt ret, når hun kritiserer pressen. Den er virkelig i en sørgelig, dårlig stand.

Breaking news!!!
En journalist bekender at hans skriverier afspejler han egne politiske holdninger.
DET HAR DANSKE LÆSERE DA VIDST I ÅREVIS.
Den tid hvor en journalist skrev objektivt, er for længst forbi.
I nutidens Danmark render stort set alle såkaldte journalister rundt som skrivende politiske reklamesøjler.
Faktisk burde det være fyringsgrund på et seriøst dagblad/medie. Men OK, dem er der ikke mange af.

Neutral???Det er da en eufemisme der vil noget. Generelt er den journalistiske indsats utroligt ringe, dybdeborende journalistik er en by i Rusland og man evidenser ikke. Mange uunderbyggede historier bringes til torvs af især højrefløjen som stort set kun angriber venstrefløjen og muslimer fremfor at komme med et ordentligt politisk udspil. Nyhedsstrømmen er centreret om lille Dannevang, hvad der rører sig globalt aner INGEN noget om. Derfor bliver danskerne dummere og dummere og stemmer på politikere der både har været i spjældet eller som pynter sig m lånte fjer. Når skidt kommer til ære går hønsene med laksko. Folket vil bedrages...