Annonce

Fagboss anklager fagforening for ”strandhugst”

Formand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, raser over HK Stat, som han mener går bag om ryggen på hans medlemmer for at stjæle deres arbejde. HK mener, man blot lever op til en politisk aftale.
Foto: Nicolai Perjeci
Formand for fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen.
Tidligere i denne uge var HK Stat på besøg hos justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Her afleverede de en række forslag til at løse problemerne med lange sagsbehandlingstider ved domstolene, støtte politiet og anklagemyndighed og sidst men ikke mindst afhjælpe det hårdt pressede fængselsvæsen.

Det sidste kan ske ved, at HK Stat overtager forskellige administrative opgaver fra fængselsbetjentene.

Men hvad der kunne lyde som et kærkomment tilbud om at aflaste fængselsbetjentene for papirarbejde blev absolut ikke modtaget sådan af formand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen.

”Det er dårlig stil at udnytte Kriminalforsorgens problemer ved at prøve at rage opgaver til sig. Sådanne ukonstruktive og intrigante forslag er ikke, hvad vi har brug for,” lyder det fra formanden i en pressemeddelelse med titlen ”Stop strandhugsten, HK Stat”.

Støvlerne af liget

Over for Netavisen Pio uddyber Bo Yde Sørensen sin kritik. Det er ikke så meget selve forslagene, som det er brud på principper, som er faldet formanden for brystet.

”Nu ved jeg ikke præcis hvilke forslag, man er kommet med, det er jeg sådan set også ligeglad med. Princippet er, at vi har sådan en musketer-ed i fagbevægelsen, at vi ikke går på strandhugst hos hinanden og forsøger at trække støvlerne af liget. Det gør vi simpelthen ikke.”

Bo Yde Sørensen så hellere, at HK Stat var gået direkte til Fængselsforbundet i stedet. Han mener ikke, at der kommer noget ud af at gå til ministeren bag om ryggen på hans medlemmer.

“Det eneste man opnår ved det her er, at HK Stat får sat griller i hovedet på en minister helt ned på et plan, som han ikke kan overskue, og han så sætter et embedsværk i gang med alt muligt mærkeligt,” siger Bo Yde Sørensen og tilføjer så: 

”Og jeg ved lige præcis, at når der bliver sat et embedsværk i gang med alt muligt, og skal undersøge både det ene og det andet, så betyder det, at mine kollegaer skal udsættes for diverse undersøgelser og spørgeskemaer og vurderinger og alt muligt andet. Og hvis der er noget, som jeg er nervøs for, så er det, når der går konsulenter, eksperter og specialister i det. For så er virkeligheden nemlig røget i skraldespanden med det samme.”

En del af politisk aftale

Hos HK Stat står man uforstående overfor påstanden om, at man går på strandhugst hos Fængselsforbundet. Men ingen ønsker at gå til citat.

HK Stat mener, at man blot lever op til den politiske aftale indgået mellem den daværende socialdemokratiske regering, De Konservative, SF og Dansk Folkeparti i 2021.

‘Flerårsaftalen for kriminalforsorgen 2022-2025’ indeholder adskillige punkter til forbedring af fængselsområdet. Blandt andet står der under afsnittet ”Mere tid til kerneopgaven – mindre administrativt arbejde”: ”Opgaveflytning fra fængselsbetjente til andre faggrupper”.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet