Annonce

Justitsministeren: ”Kriminalforsorgen står over for massive udfordringer”

Efter overfald på fængselsbetjent vil Peter Hummelgaard(S) lette presset på danske fængsler blandt andet ved hjælp af mere personale og ved at sende udvisningsdømte kriminelle til Kosovo.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard(S), justitsminister
Lørdag blev en fængselsbetjent overfaldet og stukket flere gange i halsen af en indsat med banderelationer på den sikrede afdeling i Enner Mark Fængsel ved Horsens.

Det fik forbundsformanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, til i Netavisen Pio at rette en skarp kritik af forholdene i de danske fængsler.

De massive problemer med at skaffe personale og de dårlige arbejdsforhold står i skærende kontrast til politikernes ønsker om hårdere straffe.

”Jeg vil ikke længere stå model til, at man fjerner mandskab fra de afdelinger,” lød det blandt andet fra Bo Yde Sørensen, formand for Fængselsforbundet, om de sikrede afdelinger.

Hummelgaard: ”Det tager jeg meget alvorligt”

Ifølge Fængselsforbundet var afdelingen i Enner Mark Fængsel underbemandet, da overfaldet skete. Justitsminister Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet er dybt berørt af overfaldet men understreger, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt bemandingen spillede en direkte rolle i overfaldet.

”Jeg forstår på Kriminalforsorgen, at der foreløbigt ikke er noget, der tyder på, at bemandingen direkte kan kobles til overfaldet i den konkrete sag. Men det skal selvfølgelig undersøges nærmere. Og det er kriminalforsorgen i gang med, ligesom man afventer politiets afdækning af sagen,” siger Peter Hummelgaard til Netavisen Pio.

Men han anerkender, at Kriminalforsorgen står i en svær situation.

”Det ændrer ikke på, at Kriminalforsorgen står over for massive udfordringer med mangel på både fængselspladser og fængselsbetjente. Det tager jeg meget alvorligt som justitsminister. Derfor arbejder vi på højtryk for at lette presset på de danske fængsler - både at sikre flere fængselsbetjente og mere plads.”

Bedre forhold for fængselsbetjente

Peter Hummelgaard fortæller, at der allerede er sat initiativer i gang, som skal skaffe mere personale på området. Samtidig skal kapaciteten i fængslerne øges.

”Der er allerede gennemført en række tiltag for at rekruttere flere fængselsbetjente, blandt andet løn under uddannelse til fængselsbetjente, forbedring af fængselsbetjentuddannelsen og etablering af nye uddannelsessteder, som løbende åbner rundt om i landet,” siger Peter Hummelgaard og tilføjer:

”Med flerårsaftalen for kriminalforsorgen genåbner vi desuden fængselspladser, som tidligere har været lagt i dvale og opretter nye afsoningspladser. For eksempel ved at udvide Søndre Omme fængsel med 200 pladser og genaktivere åbne pladser i Møgelkær Fængsel.”

Afsoning uden for Danmark

Justitsministeren understreger, at problemerne ikke kan klares i et snuptag. Men på sigt skal det være muligt at frigøre plads i danske fængsler ved at sende udvisningsdømte kriminelle til afsoning uden for landets grænser, nærmere bestemt Kosovo.

”På den længere bane skal der etableres 300 fængselspladser i Kosovo til udvisningsdømte kriminelle udlændinge. Det kommer til at tage tid at få genoprettet kriminalforsorgen – og det er afgørende, at vi bruger alle de værktøjer, vi har til rådighed”, slutter Peter Hummelgaard.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Var det ikke noget med der er lejet en masse fængselsceller i Rumænien til at aflaste?

Nej, de er lejet i Kosovo, og de kan ikke anvendes over for størtstedelen af indvandrerne, da disse har familie i Danmark. Dermed er deres ret til familieliv beskyttet af EMRK artikel 8. Kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ønsker et opgør med EMRK og EMD-komplekset.

"Justitsministeren: ”Kriminalforsorgen står over for massive udfordringer”

næææh Peter Hummelgaard, det er politikerne der står over for massive udfordringer, for det er Jer der skal løse krisen. Mon I kan det?

Indtil nu har I bare tørret l..... af på fængselspersonalet
.

Kurt Jensen. Du rammer lige i centrum. Kort og godt.

Endnu har peter hummelgård ingen problemer løst,men kommet med mange udsagn,uden der sker mere.

Annonce