Annonce

Minister om OK20-ja: Parterne har løftet deres ansvar i en svær tid

Det er meget positivt, at der ikke kommer en storkonflikt på det private arbejdsmarked, siger beskæftigelsesministeren om overenskomstresultatet.
Den danske model har vist sit værd og det danske samfund bliver heldigvis ikke kastet ud i en ny storkonflikt, lyder det fra minister.

Udmeldingen kommer efter, at de nye private overenskomster for de næste tre år er blevet stemt igennem med et stort flertal af fagbevægelsens medlemmer.

79,8 procent af dem der stemte, har stemt ja til de nye overenskomster.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over resultatet og over at så mange lønmodtagere har bakket op.

"Det glæder mig, at overenskomstforhandlingerne på trods af de ekstraordinære tider er blevet afsluttet, og at medlemmerne bakker op om resultatet og har stemt ja," siger han i en kommentar til Netavisen Pio.

Det er en stor lettelse for ministeren, at der ikke kommer storkonflikt på arbejdsmarkedet oveni coronakrisen.

Det er meget positivt, at der ikke kommer en storkonflikt på det private arbejdsmarked

"Det er meget positivt, at der ikke kommer en storkonflikt på det private arbejdsmarked, som jo er voldsomt påvirket af den nuværende situation med COVID-19. Endnu en gang ser vi styrken ved den danske model, og arbejdsmarkedets parter har igen løftet deres ansvar."

Ekstra-arbejde til politikerne

Selv om overenskomsterne nu er på plads for de 600.000 ansatte på det private arbejdsmarked, så er indeholder forliget en række anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter til regeringen, blandt andet vedrørende ret til uddannelse, når man er blevet ledig.

En række af de anbefalinger, vil ministeren nu se på:

"Jeg har noteret mig, at der i det vedtagne mæglingsforslag er en række fælles tilkendegivelser og anbefalinger fra FH og DA, som vil indgå i regeringens videre overvejelser på en række områder."

Havde en pistol for tindingen

Beskæftigelsesministeren glæde over overenskomstforliget deles dog ikke af alle på Christiansborg. " Fagforeningernes medlemmer stemte med pistolen for tindingen," skriver Enhedslistens folketingsmedlem Christian Juhl på Facebook.

placeholder

 

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De svageste i samfundet er nemme at "tæmme". De siger intet.De kræver intet.De kender kun ordet JA,.og siger aldrig NEJ. De parerer "ordre". Protesterer sjældent. Under stavnsbåndet fik de svageste en pisk over nakken. Tvangsarbejde og træhest."TRÆLLE" var de hver og en. Man tror den "tid" for længst er forbi. Nu sker alting bare så det ser mere "uskyldigt" ud. Den "usynlige pisk" har det godt .Det samme gælder for "træhesten".Det hele fra dengang har overlevet. Camoufleret.