Annonce

Ny konservativ leder: Connie er mit store forbillede

Det er ikke helt problemfrit for Mona Juul at omfavne den tidligere EU-kommissær på den måde, vurderer politisk kommentator
Foto: Folketinget/Mona Juul
Mona Juul (K), formand
De Konservatives nye formand, Mona Juuls, helt store forbillede er tidligere miljø- og klimaminister, tidligere EU-Kommissær, Connie Hedegaard.

Det erklærede Mona Juul fredag i P1 Morgen (23. minutter inde i særudgaven fra Folkemødet på Bornholm).

Politisk kommentator, tidligere pressechef hos De Konservative, Benny Damsgaard, vurderer over for Netavisen Pio, at Mona Juul med den udtalelse vil signalere, at hun som ny leder af De Konservative vil trække partiet ind mod midten i dansk politik:

“Hun vil med den melding signalere, at hun som leder ønsker at trække partiet længere ind mod midten. At hun vil trække Det Konservative Folkeparti i en langt mere grøn retning. Den melding er ikke helt problemfri,” vurderer Benny Damsgaard og uddyber:

Mona Juul risikerer med sin melding at støde den nationalkonservative fløj i partiet fra sig

“Søren Pape Poulsen var national-konservativ, og ikke social-konservativ. Mona Juul risikerer med sin melding at støde den nationalkonservative fløj i partiet fra sig ved at melde så entydigt ud - og så hurtigt.”

Ikke på vej tilbage

Meldingen fra Mona Juul kan også opfattes som om hun fisker efter at få Connie Hedegaard med på holdet igen - i første omgang som folketingskandidat, men så tager man fejl, mener Benny Damsgaard:

“Nej, det ser jeg ikke for mig. Connie Hedegaard vil fortsætte med det, hun laver nu (Bestyrelsesarbejde med mere, red.). Hun er ikke på vej tilbage til landspolitik.”

“Connie Hedegaard kunne også blive en konkurrent til Mona Juul. Så nej, Mona Juul, satser ikke på at få Connie Hedegaard med på holdet igen,” siger Benny Damsgaard til Netavisen Pio.

Connie Hedegaard selv afviser over for Netavisen Pio, at hun er på vej tilbage til landspolitik:

“Nej, det er jeg ikke,” skriver Connie Hedegaard i en sms.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mona Juul er svær at greje. Connie Hedegård var en superstar, der findes ikke to som hende. Jeg kan ikke så godt lide den ny K leder, jeg kan ikke engang sige hvorfor .

Når man tænker på at Troels Lund og Mona Jull har det tilfælles, at de er kommet på toppen af magten i deres partier på baggrund af "skæbne" ( Jacob Ellemanns lange farvel til al politik og Søren Papes pludselige død ), så er Mona Jull kommer helt og aldeles bedst ud af startblokkene.