Annonce

Skuespillerforbundet har sagsbehandlet to Jon Stephensen-sager

”Super sejt og modigt,” siger skuespillernes formand om de medlemmer, som aktuelt er stået frem med beretninger om ex-teaterchefen på Aveny T.
Foto: Dansk Skuespillerforbund/Henning Hjorth
Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund
Dansk Skuespillerforbund har de seneste år sagsbehandlet to konkrete sager, hvor medlemmer har haft problemer med tidligere teaterchef på Aveny T, Jon Stephensen, der i dag er medlem af Folketinget for Moderaterne.

Det oplyser formand for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, over for Netavisen Pio:

Skuespillerforbundet har gennem de sidste fire år fået flere henvendelser

"Skuespillerforbundet har gennem de sidste fire år fået flere henvendelser fra medlemmer og har haft flere sager om Jon Stephensens ledelse. Vi har sagsbehandlet to konkrete sager. Og så har vi fået flere forespørgsler om noget, som jeg ikke kan gå nærmere ind i."

“Super sejt og modigt”

Benjamin Boe Rasmussen finder det super sejt, at flere af hans medlemmer nu er stået frem og fortalt om oplevelser med manipulation, trusler og magtmisbrug, som de har oplevet fra Jon Stephensens side:

"Jeg synes, det er super sejt og modigt, at nogle af vores medlemmer nu står frem og gør op med tavshedskulturen og tager bladet fra munden. Jeg ved godt, at det ikke er uden omkostninger. De er freelancere, og derfor er de bange for at gå offentligt ud og kritisere," lyder det fra formanden.

Benjamin Boe Rasmussen understreger, at særligt freelance-skuespillere har været tilbageholdende med at kritisere arbejdsgivere offentligt:

Vi taler her om folk, som måske har mellem 10 og 12 ansættelser om året

"Vi taler her om folk, som måske har mellem 10 og 12 ansættelser om året. Og derfor er de bange for at virke besværlige. Derfor har der været en tavshedskultur i vores branche om ikke at tale om ting, som kunne forringe vores udsigter til jobs i fremtiden," siger Benjamin Boe Rasmussen og tilføjer:

"Derfor er det ekstra sejt, at de nu bryder med tavshedskulturen. Det vil vi gerne bakke op om. Vi har sammen med Producentforeningen og Dansk Teater forsøgt at gøre op med tavshedskulturen."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet