Annonce

Sms-sagen: Lover svar på centrale spørgsmål

Mette Frederiksen stiller i udsigt, at Statsministeriet vil besvare spørgsmål i sagen om automatisk slettede sms-beskeder
Statsminister Mette Frederiksen (S) lover svar på centrale spørgsmål i sagen om de slettede sms-beskeder i Statsministeriet.

"Der er stillet en række spørgsmål fra medier og Folketinget, og de spørgsmål vil Statsministeriet selvfølgelig svare på," siger Mette Frederiksen til Ritzau ifølge Politiken.

de spørgsmål vil Statsministeriet selvfølgelig svare på

Bemærkningen falder mandag på et pressemøde i Glasgow, Skotland, hvor verdens ledere i øjeblikket er forsamlet til klimatopmødet COP-26.

Blandt de centrale spørgsmål er, hvornår fire personer i Statsministeriet, herunder statsministeren, indstillede deres mobiltelefoner til automatisk sletning efter 30 dage.

Efter råd fra Statsministeriet

Mette Frederiksen har udtalt, at hendes telefon er indstillet til automatisk sletning efter råd fra Statsministeriet, men ikke nærmere noget om, hvem i ministeriet, der har rådgivet hende hertil - eller hvornår den automatiske sletningsfunktion blev sat til. Derimod har Mette Frederiksen oplyst, at sletningen er sket blandt andet af sikkehedsmæssige årsager.

Statsministeriet oplyste fredag over for Netavisen Pio, at ministeriet af "principelle grunde" ikke ønsker, at svare på hvornår den automatiske sletning startede:

“Statsministeriet udtaler sig generelt af principielle grunde ikke nærmere om ministeriets rådgivning til statsministeren eller andre interne drøftelser i Statsministeriet.”

Ud over Mette Frederiksen selv har også departementschef Barbara Bertelsen, departementsråd Pelle Pape og særlig rådgiver Martin Justesen indstillet deres mobiltelefoner til automatisk sletning af sms-beskeder efter 30 dage.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hold op hvor er det pinligt at man udsætter vores, statsminister for spørgsmål af en art, som hører til på et pressemøde herhjemme og ikke på cup 26, hvor hun står i en klimasituation og skal svare på klima, spørgsmål. Så spørg en dum journalist om de famøse sms, som der ikke kan svares på, andet end de bliver genfundne. Og der vil komme svar på alle centrale ting. Men så kommer de unge blå "løver" på banen på News og den får ikke for lidt, og de spiller alfahanner, Dahlin og Vanopslaug, store ord og armbevægelser. Nogen gange synes jeg vi er en latterlig forsamling, der sejler rundti fnidder. Og glemmer det vigtige og centrale i samfundet.
Jeg kan ikke holde ud folk er så dumme og hopper på hvad som helst. For et år siden var vi ved at gå rabundus med pandemi og noget der var ved at løbe løbsk. Det blev håndteret. Har man glemt det, hvem vi skal takke for det. Nu brydes de to stærke kvinder som turde tage ansvaret på sig.

Nu jagter man , sværter til og angriber for hvad???

Kan ikke være mere end enig med dig Helle. Denne sag er en del af de borgerliges plattenslageri i en tid, hvor de ikke tog ansvar, men kun modarbejdede en ansvarlig regering. Man kan kun have foragt for det borgelige Danmark og deres alt dominerede medier

Ja, enig, heksejagten fortsætter med skysovs og vindfrikadeller,
Blå blok har travlt med at gøre sig til dommer for noget der ikke er blevet
afgjort endnu.
Nu er der 28000 fugle som er syge med fugleinfluenza, men det skal
jo ikke undersøges om det er ulovligt (grundlovsbrud) at aflive dem, der er ingen pardon, det skal de.
Vanopslagh er ynkelig med sin påstand om at der er noget der minder om Watergate, ævl og sludder.

En ikke-historie iværksat af TV2 (eller som de rettere burde hedde TV-Venstre)

Måske kan de score nogle points hos de svinske dyremishandlere i landbruget.

Også i dag profilerer TV2 borgerlige politikkere med fede overskrifter.
"Skarp kritik efter nye sms-afsløringer: - Vi har kørt rigsretssager for langt mindre"
Udtalelsen er fra LAs Van-opslag, men kræver åbenbart en stor og fed overskrift.
Hvilke Rigsretssager som Van-opslag tænker på afslører han ikke, men at han gerne vil lyde som en stor og vigtig statsmand, kan han ikke skjule, med sine altid meget store ord. Han mindre mere og mere om en opblæst teenager.

Ja Vanopslagh, opblæst teenager og 2 andre klynger sig fast til et flere hundrede tusinde kroners job i Folketinget,
kan bare håbe at de ryger samme vej som deres forhenværende formand ved næste valg.
Pensionister får 16000-17000/md udbetalt.

"Pensionister får 16000-17000/md udbetalt".
Pensionister? Det kan jeg ikke nikke genkendende til.
Hvordan kan det lade sig gøre??