Annonce

Socialdemokratisk kaos: Fire Viborg-udbrydere stifter ny gruppe i byrådet

Tilbage i den socialdemokratiske byrådsgruppe er nu kun tre medlemmer - ud af oprindeligt otte
Foto: Viborg Kommune
Mette Nielsen (Velfærdsdemokraterne), Viborg Kommunalbestyrelse
Fire medlemmer af Viborg Kommunalbestyrelse, der i sidste uge meldte sig ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe, har stiftet en ny gruppe i byrådet.

Sidste uge meldte Mette Nielsen, Birthe Langballe, Birthe Harritz og Marianne Aaris Andersen sig ud af S-gruppen.

Udmeldelserne skete i en protest mod, at den hidtidige gruppeformand Mette Nielsen på en nylig afholdt generalforsamling i Socialdemokratiet i Viborg blev udelukket fra at opstille for Socialdemokratiet ved næste års kommunalvalg.

Udelukkelsen af Mette Nielsen blev vedtaget med et meget stort flertal.

I forbindelse med et pressemøde mandag i sidste uge antydede de fire udbrydere, at de måske dannede en lokalliste og stillede op til det kommende kommunalvalg.

Af dagsordenen for byrådsmødet onsdag i næste uge fremgår det, at de fire nu har dannet deres egen byrådsgruppe. Og at gruppen har fået navnet Velfærdsdemokraterne.

S-viceborgmester: “Jeg er lettet”

Ved kommunalvalget i 2021 fik Socialdemokratiet i Viborg valgt otte. Et andet tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem, Martin Sanderhoff, forlod Socialdemokratiet i april og har siden været løsgænger.

Tilbage i den socialdemokratiske byrådsgruppe er derfor nu kun tre personer: 1. viceborgmester Mads Panny, Eva Pinnerup og udvalgsformand, S-borgmesterkandidat Anders Bertel.

Men der har været stridigheder i mange år

1. viceborgmester, Mads Panny (S) medgav sidste uge over for Netavisen Pio, at afskalningen af S-byrådsgruppen ude fra betragtet kan ligne en ren nedsmeltning: 

“Ja, sådan kan det måske nok se ud. Men der har været stridigheder i mange år. Mette Nielsen har efter min og restgruppens opfattelse ikke kunnet acceptere, at der var andre ledere.”

“Jeg er lettet over, at vi nu er kommet dertil, at vi kan komme til at tale politik igen - og forberede os til kommunalvalget næste år. I det her tilfælde var et brud det eneste rigtige. Der har været alt for meget kævl og strid. Nu kan vi - endelig - se frem ad.”

Viborgs borgmester er tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek (V).

Se  her, hvem  der i øvrigt er medlem af Viborgs 31 mand store kommunalbestyrelse.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er uro i S-grupperne i flere byer. Slagelse fx.

Ja, hvad handler det mon om? Den tiltagende borlige liberalisering eller den stadig stigende, skingre islamofobiske tone? Sande socialdemokrater har jo ikke længere noget parti.

Du kunne jo prøve at læse artiklen:

- Udmeldelserne skete i en protest mod, at den hidtidige gruppeformand Mette Nielsen på en nylig afholdt generalforsamling i Socialdemokratiet blev udelukket fra at opstille for Socialdemokratiet ved næste års generalforsamling.

Det var så lidt.

Ole, sande socialdemokrater ???
Måske rigtige socialdemokrater holder af det Danmark vi kender for 40 år siden.
Man kan altså godt være kritisk overfor den negative indflydelse af Islam, uden at være Islamofobisk.
Tingene kan jo ikke deles på i sort og hvid, så du må nok moderere din opfattelse lidt.