Aktuelt: VLAK-partier vil udflytte kontrolfunktioner, LA-minister beskyldes for tricktyveri og kampvalg i FOA

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
VLAK-politikere vil udflytte folketingets vagthunde
Man er endnu ikke færdig med den seneste runde af udflytning af statslige arbejdspladser, men nu mener gruppeformænd fra regeringspartierne, at folketinget bør overveje at udflytte arbejdspladser Ombudsmanden, Rigsrevisionen og/eller statsrevisionen. Det skriver DR.

”Vi finder det naturligt, at Folketinget i lighed med de statslige myndigheder overvejer at placere dele af Folketingets institutioner uden for de større byområder,” lyder det i et brev til folketingets formand Pia Kjærsgaard fra gruppeformændene Søren Gade (V), Mette Abildgaard (K) og Leif Mikkelsen (LA).

Læs hele historien her.

 

LA-minister beskyldes for tricktyveri mod erhvervsskoler
SF's Karsten Hønge ikke et tilfreds med et svar han har fået for undervisningsminister Merete Riisager (LA) om finansieringen af erhvervskolerne. SFeren mener, at undervisningsministeren holder erhvervsskolerne hen med sniksnak i stedet for at investere. Det skriver avisen.dk-

"Jeg vil kalde det, som regeringen gør mod erhvervsskolerne, for et simpelt tricktyveri. Man flagrer med den ene hånd for få opmærksomhed og giver 170 millioner kroner og kalder det en styrkelse. Med den anden hånd tager man så 270 millioner kroner. Det giver et underskud på 100 millioner kroner på et enkelt år og er både et tricktyveri og en sultekur," siger Karsten Hønge til avisen.dk.

Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan er enig: Penge gør det ikke alene, men uden går det ikke.

Læs hele historien her.

 

Kampvalg i FOA
Der bliver mindst to kandidater til posten som formand for landets SOSUer, pædagogmedhjælpere og portører, når fagforbundet FOA skal finde en afløser for den nuværende formand Dennis Kristensen.

Valget bliver mellem FOAs nuværende næstformand Mona Striib og næstformanden i LO Nanna Højlund.

Dennis Kristensen stopper fordi han er blevet 65 år. Kongressen finder sted den 25. april i Odense-

Læs hele historien her.

USA: Mitt Romney vil i Senatet
Den tidligere republikanske præsidentkandidat Mitt Romney, der i 2012 tabte præsidentvalget til Barack Obama og som har været en højlydt kritiker af præsident Trump, vil vælges til Senatet ved valget i november.

Mitt Romney er tidligere guvernør i delstaten Massachusetts, men han stiller op i staten Utah, hvor han også har bopæl. Utah er en af USA's mest konservative stater og det forventes at blive en form sag for den 70-årige politiker at blive valgt. Pladsen i Utah er blevet ledig, da statens nuværende republikanske senator, 83-årige Orrin Hatch, har valgt at gå på pension.

I forbindelse med opstillingen har Romney lavet denne video.

Der skal være valg til Repræsentanternes Hus, senatet og andre politiske poster i USA den 6. november.

 

Hør seneste Pio Podcast
Husk, at du også altid kan høre Netavisen Pio på lyd, nemlig i vores podcast. I den seneste diskuterer Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen ligestilling med Marianne Vind Petersen, der er næstformand i HK/Privat, Nanna Højlund, der er næstformand i LO og forkvinde i Kvinderådet samt Anne-Lise Nygaard, der er ansvarlig for ligestillingsinitiativer i Dansk Metal.

Hør podcasten her:

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce