Annonce

Kredsforkvinde væltet efter dramatisk forløb – fagtoppen er tavs

Den sygemeldte forkvinde for Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland, Anne Marie Holst Sommer, blev sat fra posten ved en ekstraordinær generalforsamling tirsdag
Foto: Privat
Anne Marie Holst Sommer, afsat kredsforkvinde i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland
Længere tids uro i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland fik tirsdag aften en foreløbig ende ved en ekstraordinær generalforsamling.

Kredsbestyrelsen havde indkaldt til den ekstraordinære generalforsamling, som kun havde et enkelt punkt på dagsordenen:

Nemlig et mistillidsvotum til den sygemeldte forkvinde, Anne Marie Holst Sommer.

488 medlemmer deltog i den ekstraordinære generalforsamling. 396 stemte for at udtrykke mistillid til Anne Marie Holst Sommer, mens 70 stemte imod. 22 valgte ikke at stemme.

Det oplyser DSR Kreds Sjælland i en pressemeddelelse.

Der har ikke været anden udvej,

Dermed er Anne Marie Holst Sommer ikke længere forkvinde. Ny forkvinde er Michelle Gulbæk Servé, som indtil da har været konstitueret forkvinde.

”Både jeg og den øvrige politiske ledelse vil gerne takke medlemmerne for det store fremmøde. Det har været en utroligt svær situation for alle involverede, som vi helst havde været foruden, men der har ikke været anden udvej,” siger Michelle Gulbæk Servé, ifølge pressemeddelelsen, og fortsætter:

”For at fjerne usikkerhed om fremtidigt samarbejde, både i den politiske ledelse, i kredsbestyrelsen og blandt kredsens medarbejdere, har det været nødvendigt for os at reagere på undersøgelsens konklusioner om samarbejdets status. Ikke at gøre noget ville gøre det umuligt for os at leve op til Dansk Sygeplejeråds formål om at varetage medlemmernes interesser.”

Beskyldninger om mobning

Mistilliden bunder i en intern rapport som konkluderede, at der var et dårligt arbejdsmiljø i kredsen angiveligt med mobning, overfusninger og lignende.

Kredsbestyrelsen opfordrede Anna Marie Holst Sommer til at trække sig som kredsforkvinde, men det nægtede hun.

Da Anne Marie Holst Sommer modtog beskeden om mistillidsvotummet, var hun sygemeldt på femte måned. Efter eget udsagn på grund af det psykisk belastende arbejdsmiljø i Kreds Sjælland.

For at gøre forvirringen total, så påstår Anne Marie Holst Sommer, at det er hende, der er offer for mobning.

Fagtoppen er tavs

Forkvinde for Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, har ikke udtalt sig om den uro, der kulminerede tirsdag aften.

Til Netavisen Pio henviser pressetjenesten i DSR til, at det er en lokal sag, som nu også er blevet løst lokalt.

Gik efter topposten

Anne Marie Holst Sommer vandt i 2021 posten som kredsforkvinde over Helle Dirksen, som havde siddet på posten i 23 år.

Den popularitet var formentlig medvirkende til, at Sommer forsøgte at gå efter den øverste post i DSR, da der i 2023 skulle findes en ny forkvinde efter Grete Christensen.

Her blev hun nummer to med 28,64 procent af stemmerne. Dorthe Boe Danbjørg vandt med 50,73 procent af de afgivne stemmer.

Det er ikke første gang, at der er problemer med arbejdsmiljøet et sted i Dansk Sygeplejeråd. I 2017 var det i DSR's hovedkontor i København, at den var så gal med mobning i kommunikationsafdelingen, at Arbejdstilsynet kvitterede med et såkaldt undersøgelsespåbud, det skrev DR.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man må håbe for Sommer at det er den rette beslutning der er taget ,nu når dette åg er fjernet
fra hendes skuldre. Fem måneder er lang tid at være syg, selv for en sygeplejerske, måske Sommer skulle finde sig et andet erhverv der ikke er så psykisk belastende.