Annonce

Gult eller intet medlemskab er som at tage toget på nas

"Vi mener at det nu er vores tur til at mærke belønningen af mange års kamp og solidaritet, derfor ønsker vi, at medlemsrettede goder skal være en del af OK25". Det skriver formand for Malerforbundets lærlingeorganisation, MFD Ungdom
Foto: Emma Inge Hansen
Aktion i forbindelse med OK24
Vi i Malerforbundet Ungdom er enige og mener klart, der skal forhandles medlemsrettede goder ind i OK25.

Vi mener at det nu er vores tur til at mærke belønningen af mange års kamp og solidaritet, derfor ønsker vi, at medlemsrettede goder skal være en del af OK25.

Så det er de enkelte medlemmer, der betaler til kassen, der selvfølgelig også nyder godt af kassen.

I flere år er medlemstallet gået ned, måske fordi nogle ikke ved, hvad det vil sige at arbejde i Danmark, hvis der ikke fandtes overenskomster.

Det er jo bare rettigheder, der altid har været der, men de kan forsvinde lige så hurtigt som medlemmerne flygter.

Der er ingen mindsteløn i Danmark, det vil sige, at hvis overenskomsterne ikke fandtes, skulle vi efterleve EU’s direktiv om mindsteløn.

Det er på tide, at der kommer en ”gulerod” ved at vælge en overenskomstbærende fagforening. Vi mener det kan styrke fællesskabet på arbejdspladserne, vores overenskomster og organisering.

Som at tage toget på nas

At være med i en gul fagforening eller slet ikke være med i noget er lidt som at tage toget på nas. Toget kører turen alligevel, og hvis man er heldig, kommer man da også hele vejen.

Men bliver man opdaget, går det galt og der er ingen hjælp at hente. Sådan er det også med de overenskomstbærende fagforeninger, vi har kæmpet kampen og banet vejen, sørget for at få alle med.

Men hvad er takken? Ingenting.

Medlemsrettede goder kunne fungere således: (fiktive beløb, de skal forhandles)

- Arbejdsgiver indbetaler 5 kroner pr. time for ALLE ansatte (det vil sige, der er ikke nogen, hverken gule eller røde, der er billigere end den anden) til en fond.

- Den fond udbetaler til de overenskomstbærende fagforeninger et beløb pr. medlem pr. arbejdstime. Herefter besluttes det internt i de forskellige fagforbund, hvad de penge skal bruges til som kommer medlemmerne til gode. Det kan være en udbetaling op til jul, nedsat kontingent, fuld løn under sygdom eller andre gode bud.

Vi ønsker gerne at tage snakken med andre ungdomsforbund og vil invitere til et debatmøde snarest.

Formand for Malerforbundets lærlingeorganisation, MFD Ungdom.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Gult eller intet medlemskab er som at tage toget på nas"

Ja eller bestille maden, og smutte fra regningen...:(

Ja gor vi ved jo at vælge en forening fra er det samme som tyveri. Og så kan fagforeningsfolket ikke forstå at de bliver valgt fra.

Måske du Bjarne skulle overveje hvordan du omtaler andre folk. Det er lidt dumt at omtale folk som kriminelle når man selv støtter op om en forening der har medlemmer der begår hærværk… Men det er åbenbart det niveau man ønsker at arbejde på