Annonce

Hummelgaard forsøgte forgæves at berolige vilde demonstranter

“Jeg forstår godt, at I er kede af det. Jeg forstår godt frustrationen,” lød det fra justitsministeren, mens hans tale blev overdøvet af protester
Foto: Emma Inge Hansen/Netavisen Pio
Demonstrant til 1. maj i Fælledparken
Der var sol og fadøl i Fælledparken 1. maj, da Arbejdernes internationale kampdag blev fejret.

Men under justitsminister Peter Hummelgaards (S) tale udbrød kaos. Demonstranter forsøgte at overdøve Hummelgaards tale med råb og slogans om Palæstina.

Derudover fløj et budskab over himlen om medlemsgoder, som de færreste dog bemærkede.

Hummelgaard blev overdøvet

Trommer, båthorn og kampråb prægede Peter Hummelgaards tale til 1. maj.

De utilfredse demonstranter bar palæstinensiske flag og råbte “befri Palæstina”, mens justitsministeren talte. Samtidig stod en gruppe DSU’ere foran scenen med røde faner.

Uden stor succes forsøgte justisministeren at berolige demonstranterne.

“Jeg forstår godt, at I er kede af det. Jeg forstår godt frustrationen. Der er brug for en våbenhvile og på længere sigt en fredelig tostatsløsning. I har ret til at være her med jeres holdning. Men det har jeg også,” sagde Hummelgaard.

I har ret til at være her med jeres holdning. Men det har jeg også

Han opfordrede til, at den demokratiske debat ikke skal ødelægges:

“Jeg mener ikke, at det skal ødelægge den demokratiske debat i Danmark. Vi skylder alle sammen at være enige om, at jøder i Danmark skal kunne leve trygt og i sikkerhed.”

Demonstranterne fortsatte deres protester, og Hummelgaard fortsatte sin tale. Trods øresønderrivende larm gennemførte justitsministeren sin tale.

Peter Hummelgaard var den første socialdemokratiske taler i flere år på hovedscenen i Fælledparken.

Sidste år bad fagbevægelsen Socialdemokratiet holde sig væk grundet afskaffelsen af store bededag som fridag. Også corona har stækket 1. maj. Og i 2022 meldte fagbevægelsen ud, at man kun ville have faglige talere, eftersom det var 150-året for Slaget på Fælleden.

Vi skal tilbage til 2019 før en socialdemokrat sidst holdt tale til 1. maj i Fælledparken. Dengang holdt Mette Frederiksen tale fra hovedscenen.

Hun måtte flere gange bede publikum om at forholde sig i ro.

Fly med budskab om medlemsgoder

En hændelse, som fik mindre opmærksomhed i Fælledparken 1. maj, var et fly med et banner, der fløj over Fælledparken under talerne.

Det var dog svært at se, hvad der stod på banneret, men Netavisen Pio kan oplyse, at banneret var bestilt af Malerforbundets Ungdom.

Øverst ses et fly med et banner for medlemsgoder

På banneret stod ordene “Medlemsgoder tak”, som dermed advokerede de for eksklusive goder kun til medlemmerne af overenskomstbærende fagforeninger.

Debatten om medlemsgoder kører i øjeblikket i fagbevægelsen til ærgrelse for store dele af fagtoppen, der er imod idéen.

Fortalere for idéen forsøger at få stillet krav om medlemsgoder til OK25.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg foreslår, at flest mulig røde partier går sammen om at sige nej tak til at tale på fagbevægelsens møder og i stedet holde egne møder, hvor ballademagere, kaldet demonstranter, ikke får adgang.
Fagbevægelsen må så afgøre, om den vil fortsætte traditionen- uden politikere på talerstolen.

Har ballademagerne så sejret, son nogen vil sige? Nej, de har fået et vindue mindre at råbe ud af!

Enig

Hvis det er i Fælledparken eller bare i København eller Frederiksberg, er det ligegyldigt, hvem der holder det, så går det op i hat og briller alligevel. Det kommer ikke til at ændre sig i nogen overskuelig fremtid.

Noget skal der ske. Jeg er ved, at være godt træt af skrålende lemminger, der benytter enhver lejlighed til, at lave ballade.
På mig virker det stik mod, hvad jeg formoder, de vil opnå.

Den slags støjende palæstinensere har Danmark ikke brug for. Ud med den 5. kolonne!
De urostiftere kan rejse ned til de palæstinensiske områder og starte med at rydde op. Og hvis de ikke er tilfredse med det og forholdene der, kan de rejse videre til Iran og slå sig ned der.
Deres ytringer og flag har INTET at gøre i Danmark!

I 80’erne deltog jeg i flere 1. maj møder på Fælleden. Dengang var der også ballademagere, der søgte at forhindre talen i at nå ud til deltagerne, men de var vel ikke palæstinensere?

"I har ret til at være her med jeres holdning."
Det synes jeg faktisk ikke!
Den flok af Hamas-sympatisører har kun eet formål: at smadre så mange begivenheder, som muligt. Uanset hvad det handler om.
De er sandsynligvis styret fra Mellemøsten og vil ikke Danmark noget godt.
Det er forfærdeligt, at de infiltrerer overalt i verden og forpester vore unge med deres sortsyn.
Frederik Vad har jo fuldstændig ret i det han siger om integrerede, men ikke-assimilerede muslimer.
På de amerikanske universiteter viser det sig, at en stor del af de protesterende overhovedet ikke er studenter på de pågældende steder, men at det er dem, der forårsager vold og hærværk.
Men det er der INGEN danske medier, der har omtalt.

Hummelgaard opførte sig helt og aldeles korrekt og upåklageligt, hvilket var et klogt valg.

Så når han taler om danske jøders ret til et liv i tryghed, og straks bliver buhet ud, får han derved aktivist-tosserne til at udstille sig selv og deres usle og usympatiske agende og opførsel. Og ingen kan pege fingre af Hummelgaard i den anledning.

Det er fandeme godt spillet af Hummelgaard, som jo udmærket godt vidste, hvad der ventede ham ;-)

Vi har vel alle ret til at være her og jeg sympatiserer med dem der protesterer over Israel's politik overfor Palæstinenserne både på Vestbredden og i Gaza som jo i realiteten ikke kan kaldes et land men alene er en stor flygtninge lejr.
Og så synes jeg at de socialdemokratiske politikere skulle se ud i landet, og se hvad der foregår så ville de måske også forstå hvorfor de taber vælger opbakning og ikke får mere end 17 % opbakning, det var en brøler af rang at gå i regering med Lars Lykke som jo i realiteten kun fører politik for sig selv.

De taber netop stemmer pga. SVM og en alt for borgerlig politik på det økonomiske, sociale og arbejdsmarkedspolitiske område.Men absolut ikke pga. af manglende støtte til Hamas.

At S taber vælgere har intet med Israel og Gaza at gøre. Grundstenen til flugten blev lagt af St. Bededag, og den arrogance Mette F. viste over for modstanden.
De Palæstinensiske demonstrationer kammer helt over i deres aggressivitet, og gør at de kun mødes med antipati.
Grundlæggende findes der nok ikke mange der synes det er i orden det der foregår, og at Israel bruger for voldsomme magtmidler, og tager for lidt hensyn til de civile. Men at nogle få hjernedøde demonstranter forlanger at bestemme over regeringens politik er noget der hører hjemme i Danmark.
Et godt råd: Tag til Gaza og kæmp, det er DER det foregår, ikke i Fælledparken.

Hvis vi ville have en ultra-BLÅ asocial regering, ville vi nok ikke havde stemt på Socialdemokratiet!
Hvornår fatter i det??

Hummelgaard tilhører generation millennium. En generation fuld af vrøvl og ophøjet nonsens.

Det er grundet den uduelige generation vi går mørke tider i møde.

Gad vide hvem der har opdraget denne umulige generation.
En del kunne da godt tyde på at du selv Børge, har lidt tendens til nonsens.

Nu var det måske heller ikke det allerbedste valg, at kaste Parkeringsministeren for løverne, for i muslimers optik er han jo repræsentant for alt hvad de hader, nemlig menneskeskabte love og regler til forskel for guds guddommelige ditto.

Og det er jo det hele denne absurde konflikt handler om, mere end et opgør om territoriale og identitetspolitiske uoverensstemmelser, og det er da rigtig godt set af Hamas & Co, at massakren d. 7/10 ikke kunne gå galt, med at mobilisere alle de fladpandede, vestlige "humanister", som jo i forvejen lider af galopperende, kulturelt selvhad.

Og når udsigten til det verdensomspændende Kalifat er så tæt på, betyder "tabet" af 31.000 martyrer jo i værste fald nærmest ingenting, i bedste fald, en kæmpe succes!

Religion er opium for folket.- Derfor smid imamerne tilbage til middelalderen (Iran m.fl.), og Hamas-tilhængere ud af Danmark. Så kan de blive martyrer andetsteds

De er jo ikke klogere, men vil gerne ødelægge det dejlige demokrati vi har...

Hvor er du DUM lille Landsbytosse!