Annonce

Forbundsformand med opsang til fagtop: Lad os nu tage snakken om medlemsfordele

”Det er et krav og et ønske, vi skal tage alvorligt og lytte til,” mener forbundsformand Tonny Olsen om medlemsfordele i overenskomsten.
Foto: Malerforbundet
Tonny Olsen, formand for Malerforbundet.
På Malerforbundets seneste kongres besluttede forbundet at undersøge muligheden for at give medlemmer eksklusive fordele - i modsætning til toppen af fagbevægelsen, som er imod idéen.

Formand for Malerforbundet Tonny Olsen mener, at man i fagbevægelsen bør begynde at tale åbent om emnet.

“Jeg synes ikke, det er hensigtsmæssigt, at man ikke engang vil tale om medlemsgoder. Det er tydeligt, at der er et voksende krav blandt vores medlemmer, så lad os nu se på det, og lad os få en åben snak om det”, opfordrer han på Malerforbundets hjemmeside.

Alle skal stadig være dækket af overenskomsten

Tonny Olsen har dog en række betingelser for, hvordan en ordning om medlemsgoder bør se ud.

Det kræver, at vi kan sikre, at vi fortsat har områdeoverenskomster

“Det kræver, at vi kan sikre, at vi fortsat har områdeoverenskomster, hvor man er dækket af en overenskomst uanset, om man er medlem eller ej. Det er vigtigt, for hvis overenskomsterne pludselig bliver til en slags medlemsoverenskomster, så risikerer vi, at arbejdsgiverne vil spekulere i at ansætte folk, der ikke er medlemmer, fordi de er billigere”, siger han.

Ikke dyrere

Derudover må det ikke blive dyrere at ansætte medlemmer af fagbevægelsen. For at undgå det problem foreslår fortalerne for medlemsgoder, at der bliver lavet en fond, hvor arbejdsgiver betaler per medarbejder, uanset om de er medlemmer af fagforening eller ej.

Men kun medlemmer af overenskomstbærende fagforeninger skal kunne søge fonden.

“Vi skal under alle omstændigheder fastholde, at det ikke må være dyrere at ansætte en uorganiseret. Så lige meget, hvordan man vil gøre det, skal det være sådan, at arbejdsgiver skal indbetale for alle”, siger Tonny Olsen til forslaget.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

God ide. Måske er det måden at få folk til at organisere sig.

Hvorfor er det en go' ide at andre skal betale for at folk skal melde sig ind i en forening? Skal mester også til at betale til sportsforeninger så disse kan øge deres medlemsantal?

For en del år siden, oplevede jeg daværende forbundsformand Per Christensen i en "debat" på Folkemødet hos Dansk Industri, udtale:

"Alle er naturligvis velkomne i Danmark; de skal bare ansættes i overenskomstrammer!"

Det faldt selvfølgelig i rigtig god jord, hos Pers venner i industrien, og siden da er op imod 1 million udefrakommende løntrykkere, blevet "ansat" i Danmark.

Nu er lønnen trykket, arbejdstiden og -livet blevet længere, arbejdsgiverne blevet federe, kapitalejerne blevet rigere, og "velfærds"-væsenet er i knæ, under presset fra de mange nye borgere.

"Tak for lort" til Per Christensen og Co!

Det er da en vanvittig ide med den fond, hvorfor i alverden skulle arbejdsgiverne have nogen
interesse i det, det gavner ingen som helst.