Annonce

Alternativet 2.0 vil være konstruktiv, kynisk kompromisløse

Vi vil ikke rykke kommaer, lyder det fra afhopperne fra Alternativet, som har stiftet nyt ikke-socialistisk venstrefløjsparti.
Folketingsmedlem Sikandar Siddique præsenterede i dag venstrefløjspartiet Frie Grønne, som han fremover vil stå i spidsen for.

Det skete på Blågårds Plads på Nørrebro i København, hvor den nyslåede partileder er født og opvokset.

På pressemødet lagde Sikandar Siddique ud med at erklære sig dansk, og rette en kritik af statsminister Mette Frederiksen (S), der for nogle uger siden problematiserede at grupper af unge indvandrerdrenge skabte utryghed i S-toge og på stationer.

Det eneste, jeg er indvandret fra, er Rigshospitalet

Et budskab som Siddique tidligere har kritiseret.

"Jeg er nok det, statsministeren tænker på, når hun taler om "indvandrerdrenge"," siger Siddique og fortsætter:

"Men kære statsminister. Jeg er ikke indvandrer. Jeg er lige så dansk, som du er. Det eneste, jeg er indvandret fra, er Rigshospitalet," lyder det.

Vi kommer til at bekæmpe jer!

Så er scenen sat til lanceringen af Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti.

Med sig har Siddique to andre tidligere folketingsmedlemmer fra Alternativet - Uffe Elbæk og Susanne Zimmer - samt den tidligere kulturborgmester i København, Niko Grünfeld, der i foråret tabte formandsvalget i Alternativet til Josephine Fock.

Zimmer bliver gruppeformand i det nye parti, mens Uffe Elbæk ikke får nogen plads i ledelsen af det nye parti.

Frie Grønne er et frontalt angreb på magten.

Sikandar Siddique 'advarer' folk med magt, store virksomheder og personer, der er 'racistiske' om, at de nu skal vælge 'hvilken side af historien', de vil stå på:

"Frie Grønne er et frontalt angreb på magten. På dem, der undertrykker og er racistisk og på de store virksomheder, der bliver rigere og rigere på bekostning af vores natur og vores børn.

"Til alle jer vil jeg sige: Ja, I har noget at frygte. Vi kommer til at bekæmpe jer. Vi kommer til at udfordre jer. Vi kommer til at rykke jer. Gør nu op med jer selv, hvilken side af historien, I vil stå på. Nu er I i hvert fald advaret," lyder opfordringen eller truslen fra Sikandar Siddique.

Forskellen er kompromisløsheden

Selvom det nye parti umiddelbart er en forlængelse af Alternativet, bare uden Josephine Fock som leder, så er den store forskel, ifølge den nye politiske leder, at Frie Grønne ikke vil indgå kompromisser på klimaområdet.

De vil ikke være med i nogle politiske aftaler med andre partier:

"Vi vil ikke søge kompromiset. Vi vil være klimavidenskabens stemmer. Vi kræver, at vi handler," siger Siddique.

"Vi vil ikke rykke kommaer, vi vil ikke gå på kompromis. Vi er kompromisløse, og det lyder negativt, men vi vil være kyniske," siger han, men afviser, at det betyder, at det nye parti dermed kommer til at stå uden for indflydelse.

Partiet vil i stedet være en platform til at udtrykke sandheden:

"Magten ligger også i at rykke de andre partier og sige tingene, som det er."

De tidligere partifæller i Alternativet havde i øvrigt denne kommentar til dannelse af det nye parti på Facebook:

placeholder

Venstrefløjsparti uden socialisme

Det nye parti kalder sig et venstrefløjsparti, men det er ikke et parti som bekender sig til hverken socialistisk eller kommunistisk ideologi, fortæller Siddique:

"Hvor de andre venstrefløjspartier vil have en større stat, vil vi have et stærkere civilsamfund," lyder det fra Sikandar Siddique, der dog flere gange understreger, at man holdningsmæssigt deler tankegods med de øvrige partier på venstrefløjen.

Det er selve tilgangen til politik, den kompromisløse tilgang, der er det nye.

Et anti-racistisk parti

Det nye parti vil være et antiracistisk parti, og det betyder, ifølge partistifteren, at man både er imod højrefløjen og Socialdemokratiets udlændingepolitik, som han mener regeringens støttepartier indirekte har accepteret ved at skrive under på forståelsespapiret.

Men vi mener, at venstrefløjen er blevet for pæn.

"Derfor mener, vi at der er behov for, at der er en reel stemme, der ikke indirekte accepterer Inger Støjberg og Dansk Folkepartis indvandrerpolitik."

"Det er ikke fordi der ikke er andre anti-racistiske partier. Men vi mener, at venstrefløjen er blevet for pæn. Der er ingen reel opposition til regeringen lige nu," lyder det fra Sikandar Siddique.

Adspurgt om hvordan integrationsproblemerne så skal løses, svarer han, at det skal ske ved hjælp af dialog, ved at lytte til forskere, der ved noget om integrationsprojekter, og ved ikke at dæmonisere unge indvandrere.

Elbæk vil være nestor

Nogen vil måske undre sig over, at Uffe Elbæk ikke stiller sig i spidsen for det nye parti. Men på grund af blandt andet alder, ønsker han ikke at stille op ved næste folketingsvalg. Det fortæller han efter pressemødet.

Jeg synes at det ville klæde mig at sige “okay Uffe, nu skal du noget andet”

“Jeg bliver ved med at være et politisk menneske og politisk engageret i Frie Grønne, men jeg er 66 år nu, og ved næste valg er jeg tæt på 70, så jeg synes at det ville klæde mig at sige “okay Uffe, nu skal du noget andet”,” siger han til Ritzau og fortæller, at hans rolle i partiet bliver som “nestor” - altså en ældre mand, der kommer med indspark.

“Jeg har ønsket at have rollen som en slags nestor, altså den gamle i gruppen (Frie Grønne red.), og skal være med til at sikre, at vi kommer rigtig godt ud over rampen,” siger han.

Kamp om venstrefløjs-stemmerne

Det nye parti skal nu i gang med arbejdet med at samle de godt 20.000 vælgererklæringer, som det kræver for at blive opstillet.

Der bliver kamp om stemmerne på den klima-forkæmpende venstrefløj, udover SF, Enhedslisten og De Radikale, som alle har lignende mærkesager som Frie Grønne, vil Alternativet også være på stemmesedlen, da partiet allerede sidder i Folketinget, godkendt til at stille op.

Desuden har Veganerpartiet samlet de nødvendige underskrifter sammen og er så godt som klar til at blive stillet op. De mangler blot den endelige godkendelse fra Indenrigsministeriet.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Denne gang er jeg ret sikker på, at den liberalistiske kommentator Jarl Cordua får reti sin gamle forudsigelse.

Politik er blevet det rene pjat og dilettanteri.

At Sikandar Siddique skulle være lige så dansk som Mette F. må være en joke. Han har det tilfælles med Mette, at han er dansk statsborger. Men etnisk dansker er han ikke. En gøgeunge i en due-rede bliver ikke til en due, selv om den tror det.

Er Mette Frederiksen Dansk?
Hun fremstår ikke særlig dansk, mere som sydeuropæiske!

Frie grønne bliver et være fnider og fnader parti
der vil bruge en hver lejlighed til at snakke rascisme
Og det er ham formanden der ikke har andet i hovedet

Men så længe vi har tilstande som i korsør på motalavej
og ligne ander steder
synes jeg han burde holde kæft om racisme mig her og der

Og jeg vil opforder alle til at stemme på Alternativet
fordig Torsten gejl vil kæmpe for grøn omstiling,
og for en værdig tilgang til de arbejdesløse
som han ved,at de fleste godt vil have et arbejde
og det er ikke den tilgang jobcenteret har,ligesådan
med 225 timers reglen som kun er lavet for at tilfredsstille
dem der har ondt i røven over at nogle af deres skattekroner
går til kontanthjælpsmodtager.
Stem Alternativ og støt Torsten Gejl. En rigtig god politiker