Ane Halsboe: ”Der er en frihed i at arbejde og kunne forsørge sig selv”

Beskæftigelsesministeren glæder sig over, at flere og flere indvandrerkvinder kommer i arbejde.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Ane Halsboe-Jørgensen (S), beskæftigelsesminister
Selvom ledigheden er steget, så er beskæftigelsen i Danmark noget nær rekordhøj.

Den øgede beskæftigelse gælder også blandt en gruppe, som historisk har haft en lav tilknytning til arbejdsmarkedet. Nemlig indvandrerkvinderne.

Det viser en ny analyse fra Dansk Metal, ifølge Børsen og Berlingske. 

Begejstret beskæftigelsesminister

Udviklingen vækker glæde hos den socialdemokratiske beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen.

”Jeg vil starte med lige at sige, at det er virkeligt glædelige tal, det betyder jo, at der er rigtig mange hjem, hvor der er kvinder, der er gået fra at være i en passiv hverdag til nu at have et arbejde at stå op til, og ikke mindst, så har de børn, der ser at deres mor står op og går på arbejde,” siger ministeren til Netavisen Pio.

Siden 2015 er flere og flere indvandrerkvinder kommet i arbejde.

Det gælder især for kvinder fra nordafrikanske og mellemøstlige lande samt Pakistan og Tyrkiet.

I 2015 var 35 procent af disse kvinder i arbejde. Det tal er steget til 53 procent i år.

I gruppen af andre ikke-vestlige kvinder er beskæftigelsen steget fra 49 procent til 63,5 procent.

Det er da enormt frigørende

Det er dog stadig ikke på niveau med de etniske danske kvinder, hvor beskæftigelsen ligger på 76,6 procent.

”At de gode tider på vores arbejdsmarked også er med at få nogle af de her kvinder med, som ellers er stærkt overrepræsenteret i vores arbejdsløshedsstatistikker. Det er de jo desværre stadigvæk, og derfor er vi jo langt fra i mål, men det er værd at glæde sig, når tallene går den her vej.” 

Vi skal forvente noget af mennesker

Beskæftigelsesministeren fortæller, at det nu gælder om prøve at se på, om der nogle særlige indsatser de seneste otte år, som har været udslagsgivende og lære af dem.

”Jeg meget tilhænger af, at man forventer noget af mennesker, og at vi ikke accepterer år efter år i en passiv tilværelse både for det enkelte menneskes skyld, men også fordi vi har et arbejdsmarked, som har brug for medarbejdere, ”siger Ane Halsboe-Jørgensen og tilføjer:

”Men også for de børn skyld, som vokser op i de her hjem, og gerne skulle se, at både far og mor går på arbejde. Så der er rigtigt meget at vinde, hver gang vi får rykket et menneske.”

Ane Halsboe-Jørgensen tror ikke på, at der er ret mange mennesker, der ønsker sig et liv, hvor de ikke selv har hånden på rattet i sit eget liv.

”Det er da enormt frigørende. Der er da en frihed i at arbejde og kunne forsørge sig selv. At flere mennesker og at flere kvinder med anden etnisk baggrund oplever det, er en succeshistorie,” slutter Ane Halsboe-Jørgensen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Enhver udlænding i Danmark, der ikke gavner danskere, skal udvises med fornøden tvang.

Da jeg landede i muslimske Singapore var første spørgsmål relateret til min hotelbooking, mit rådighedsbeløb og min returbillet. På intet tidspunkt blev jeg tilbudt familiesammenføring, kontanthjælp, boliganvisning, boligstøtte, børneydelser, SU, førtidspension, permanent opholdstilladelse eller indfødsret i Singapore.

Søgte du asyl, du store racistiske båtnakke?

Jack, det er vist den bedste kommentar fra din sine i lange tider - du er oppe på den helt store klinge
.

Kære Jack Rene Melchior
Du bedes kontakte mig på legal@peterjen.com, da jeg er ved at udtage stævning mod dig og bl.a. skal anføre hvem din advokat er inde i sagen på minretssag.dk, såfremt du ønsker en advokat? Er Retten i Esbjerg dit værnested? Det er sådan jeg forstår det via 118. Kontakt mig gerne hurtigst muligt.

Peter Jensen, hvis du virkelig har en advokat, der vil hjælpe dig mod Jack, så formoder at det er fordi han gerne vil tjene lidt penge på dig.
Med dine skriverier her på PIO, er din sag tabt på forhånd.
Egentlig er jeg ikke enig med nogen af jer, så for min skyld kan I bare slagte hinanden. Men en uhæderlig advokat skal ikke snylte på denne bagatel.

Kære Hans Jensen
Enhver kan udtage stævning med MitID via minretssag.dk.
Det er belagt med en retsafgift, men der er som hovedregel intet krav om advokat i småsager, medmindre retten afsiger kendelse om advokatpålæg i sagen. Det er sjældent tilfældet i private straffesager, hvor strafpåstanden er begrænset til dagbøder og hvor erstatningspåstande er begrænset til under 100.000 kr.

Jamen Peter, du taber alligevel.

Kære Hans Jensen
Ikke efter praksis. Er du jurist? Det er jo tåbeligt, hvis jeg skal diskutere jurafaglige emner med en lægperson.

Singaport muslimsk ? Øh, not so much

*Singapore

Det arbejdende folk følte sig nok mere frie hvis de ikke blev plyndret i skat.

Ane Halsboe, der findes kun én frihed i det "moderne". Økonomisk uafhængighed. Inden du og dine Nye Socialdemokratiske venner begyndte at danse med på at ødelægge velfærdsstaten hvad ALLE danskere adgang til økonomisk uafhængighed gennem en kontanthjælp, samt dagpenge. Kontanthjælpen er blevet rasseret ned til ren overlevelse, eller mindre, og dagpenge er blevet markant forringet de seneste 10 år. Tiltag, som tvinger mennesker i Danmark til at acceptere uakseptable løn og arbejdsforhold som nul timer kontrakter, vikararbejde, ingen løn under sygdom, ingen arbejdsmarkedpension, lønninger på 105 kr. i timen brutto. Kort sagt tvinger det mennesker i Danmark ud i en preker tilværelse kun lige med nok til at overleve og uden udsigt til nogensinde at kunne forbedre deres tilværelse. De er dømt til fattigdom i det Nye "moderne" Danmark som Nye Socialdemokratiet støtter op om. Liberal Alliance tænker bare det var os der kunne gøre som Nye Socialdemokratiet.

Sprøg du bare hårdt pressede SOSU'er eller nedslidte rengøringspersonale til minimumsløn, hvordan de ser på at arbejde er frihed.

Før Nye Socialdemokratiet var der i 30'erne andre som mente Arbeit-macht-Frei. Så den er prøvet før. Det kom der vist ikke meget godt ud af.

Det er et sygt system og syge mennesker der skal arbejde for mere end det nødvendige til livets ophold.
Bil, TV og alt det andet er ikke nødvendigt.
Vi skal kun rejse os op og gå på arbejde, når der mangler mad. Mennesket er ikke justeret ind til at arbejde i mange år.
Iøvrigt synes jeg du skal kigge på interwivet med Elon Musk på BBC. Han udtaler at om få år er lønnet arbejde ikke nødvendigt. AI og robotterne er på vej. Læs på BBC

”Det er da enormt frigørende. Der er da en frihed i at arbejde og kunne forsørge sig selv. At flere mennesker og at flere kvinder med anden etnisk baggrund oplever det, er en succeshistorie,” slutter Ane Halsboe-Jørgensen.

Argumentationen er en genlyd fra 1960’ernes Danmark!

Og kvinderne lyttede til hinanden og tog på kvinde ø-lejr langt borte fra de socialdemokratiske mænd, der for en uge eller to selv fandt frem til noget mad og andet spiseligt!

Og kvinderne ville bo i kollektiv for at stå stærkere i diskussionen på tværs af kønnene!

Børnene betalte prisen i et årti der hed fri abort, fri sex, fri uddannelse!

Tiden gik og 50 år efter gentager historien sig forhåbentlig i de mange middelalderlige indvandrergrupper!

Men glem ikke prisen som børnene betalte!

De er velbeskrevet i den nyere litteratur!

Først nu tør børnene tage ordet og fortælle mor at “mønten” havde en bagside!

Kun Ritt Bjerregård jubler fortsat hinsides!

Alt er ikke socialdemokratisk rosen-rødt blot fordi “mor” får et arbejde og kan forsørge sig selv (skride fra manden når det passer hende).

“ til nu at have et arbejde at stå op til, og ikke mindst, så har de børn, der ser at deres mor står op og går på arbejde,”

Hvor mange skilsmisse-familier som vi kan forvente bliver det afgørende punkt!

Indvandrer-drenge fra skilsmissefamilier er indtil videre et ubeskrevet blad!

Men at indvandrer-familierne skulle kunne klare dette bedre end de danske familier i 1970erne og 1980erne ja, det bliver et gætværk, som den stærkeste kunstige intelligens næppe giver et gyldigt svar på!

Mavefornemmelsen hos Ane lyder:

”Der er en frihed i at arbejde og kunne forsørge sig selv”

Men måske mangler hun at læse op på den selvbiografiske litteratur fra 1970erne og 1980 rene.

Regnedrengene i finansministeriet kan give hende følgende at medregne i “Der er en frihed i at arbejde og kunne forsørge sig selv”:

En nylig opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af vielser i 2022 steg med 20 procent. Således blev 33.054 par viet i 2022 mod 27.645 året før. Men selvom det jo er så yndigt at følges ad, så ender ca. 40 procent af alle ægteskaber i en skilsmisse.

Held og lykke siger vi blot til børnene!

“”Men også for de børns skyld, som vokser op i de her hjem, og gerne skulle se, at både far og mor går på arbejde. Så der er rigtigt meget at vinde, hver gang vi får rykket et menneske.”

…se, at BÅDE far og mor går på arbejde…

Hvis sandsynligheden for skilsmisser vokser med blot 50%, ja, så er vi lige vidt! Eller?

- Skilsmissen øger risikoen for, at især drenge får mindre uddannelse, og at både piger og drenge får dårlige karakterer i skolen.

- Der også stor risiko for øget kriminalitet hos drenge i 15-16-årsalderen.

Sådan skriver ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed i et nyhedsbrev om et studie og en undersøgelse af omfanget og konsekvenserne af skilsmisser i Danmark, der netop er blevet publiceret.

Men måske er indvandrerfamilier blot helt anderledes end danske?

Et er statistik, noget a det Anes mavefornemmelse!

Og hun er jo en gæv nordjyde!

Og kan kende forskel på måger og måger!

Det ær nøj måger?
A ka no æt sier noun måger!

Det er noget krumset?
Jeg kan nu ikke se nogen måger!

Der er sikkert ingen ko på isen!

Frihed og selvforsørgelse er det nye socialdemokratiske mantra!

Hvem skulle have troet det!

Og hvad pokker ved det kvindemenneske om arbejde. Hun har aldrig prøver det.
Uddannelse
Cand.scient.pol., Københavns Universitet, 2004-2009.
Sproglig student, Fjerritslev Gymnasium, 1999-2002.
Beskæftigelse
Konsulent, LO, 2009-2011.

Annonce