Britiske myndigheder gør klar til at sende asylsøgere til Rwanda

Storbritannien er tæt på at sende de første asylansøgere til det østafrikanske land.
Foto: Rwandas ministerium for udenrigsanliggender og internationalt samarbejde
Daværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) underskrev to samarbejdsaftaler med Rwanda i 2021
Mens den danske regering stadig arbejder på at få en aftale i stand med Rwanda om at oprette et modtagecenter for asylansøgere, er den britiske regering stadig et skridt foran de danske planer.

Hvor en særskilt dansk aftale med Rwanda stadig er på tegnebrættet, er briterne nu klar med en konkret plan for udsendelse af asylsøgere til Rwanda.

Allerede om to uger – den 14. juni – er de britiske myndigheder ifølge Ritzau klar til at sende de første asylansøgere ud af landet.

Det oplyser det britiske indenrigsministerium.

Det er uklart, hvor mange asylansøgere, briterne vil sende afsted.

Brevene er sendt

De britiske myndigheder bekræfter, at de første asylansøgere har modtaget breve om, at de snart vil blive sendt til Rwanda, hvor de kan ”genopbygge deres liv i sikkerhed”, som det hedder.

Den danske regering har også indgået samarbejdsaftaler med de rwandiske myndigheder, som gør det muligt at sende flygtninge og immigranter til landet.

Den danske regering har også indgået samarbejdsaftaler

De danske planer er dog endnu ikke blevet konkretiseret, så der kan sættes dato og antal på udrejse for asylansøgere.

Både den britiske aftale og de danske planer går på at flyve asylansøgere til det østafrikanske land og behandle deres asylansøgninger der. Opnår ansøgeren asyl vil det efterfølgende ophold være i Rwanda - ikke i Storbritannien eller Danmark.

Både de danske og den britiske planer har mødt kritik fra især venstre side af det politiske spektrum, som mener, at planerne er udtryk for manglende medmenneskelighed.

Regeringen fremhæver, at placering af asylansøgere i et afrikansk land forebygger, at asylansøgere bliver udsat for overgreb og udnyttet af menneskesmuglere.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lad os endelig sende nogen asylansøgere til Rwanda, så har vores selvglade Exhaubitionist, mette fup et nyt
rejsemål,som hun straks vil besøge.

Bent Hansen det må jo så betyde at du synes at dette er en berigelse af det danske samfund:

"Bandekrig i Odense: Offer forsøgt dræbt med 18 stik" /
"De otte sorthårede mænd i alderen 17 til 27, grinede og jokede i hvert fald lystigt i salen"

https://ekstrabladet.dk/krimi/bandekrig-i-odense-offer-forsoegt-draebt-m...
.

Bent er ikke kun topkompetent indenfor økonomi, hans sproglige ekvilibrisme, ordforråd, tegnsætning og stavning er også i en klasse helt for sig selv.

"Gode" pladderhumanister er altid bevidst fakta resistente. Argumenterer man mod deres følelser, benytter de blot lejligheden til at hæve sig selv op og føle sig bedre end andre.

Annonce