“Nogle af tiltagene er meget kontroversielle - men de virker”

Tyske Bild roser Danmark for at have fået styr på sit asyl-problem - og samtidig stækket højrefløjspartierne
Foto: Wikimedia Commons/Ggia
Syriske og irakiske flygtninge i det græske øhav
Danmark får ros af tyske Bild for at have slået to fluer med et smæk:

Naboen mod nord har ikke alene fået styr på flygtningetilstrømningen, men har samtidig også formået at stække højrefløjspartierne:

Landet, styret af socialdemokrater, har fået styr på sit asylproblem med en hård kurs

“Landet, styret af socialdemokrater, har fået styr på sit asylproblem med en hård kurs. Nogle af tiltagene er meget kontroversielle – men de virker,” skriver avisens politiske redaktør.

Hun nævner parallelsamfunds-pakken, smykkeloven og repatrieringsydelser som eksempler på kontroversielle, danske tiltag, der er indført i årene efter 2015, hvor flygtningetilstrømningen slog nye rekorder.

Resultatet af tiltagene er, noterer Bild-redaktøren, at antallet af asylansøgere i Danmark er faldet drastisk. Og at Danmark fra at have modtaget 5. flest asylansøgere i EU, nu er nede på en 20. plads.

“Med denne strategi fik regeringen også det yderste højreparti under kontrol. Det højreorienterede Dansk Folkeparti, som havde fået et massivt antal vælgere på grund af flygtningekrisen, faldt fra 21 procent (2015) til blot 2,6 procent,” noterer Bild-redaktøren, der samtidig spørger om Tyskland mon burde slå ind en lignende asyl-kurs.

Hjemrejsebonus, udvisningscentre og fængselspladser i Kosovo

Herefter opremser Bild en række eksempler på, hvad avisen betegner som kontroversielle, danske tiltag. Vi gengiver nedenstående, hvordan Bild beskriver tiltagene over for sine tyske læsere:

  • Anti-ghettoplan: For at forhindre, at der opstår parallelsamfund og sociale brændpunkter i boligområder, er der blandt andet en "migrantkvote". Maksimalt 50 procent af "ikke-vestlige" migranter må bo i hotspot-distrikter. I 2018 blev satsen reduceret til 30 procent. For at overholde kvoten lod regeringen endda huse rive ned og tvangsflytte folk.

  • Hårdere straffe: En "ghettoliste" offentliggøres hver december. Konsekvens: Der er mere politi og skærpede straffe i distrikterne (f.eks. for indbrud, tyveri). Det er dobbelt så hårdt som i resten af ​​Danmark.

  • Obligatoriske dagtilbud: I "ghettoerne" skal alle børn fra et år og derover gå i børnehave for at blive undervist i dansk sprog og værdier. Hvis forældre nægter, vil deres familiestøtte blive trukket tilbage.

  • Hjemrejsebonus: Asylansøgere tilbydes op til 5.400 euro for en frivillig tilbagevenden til deres hjemland.

  • Smykke-loven: Socialdemokratiet har siden 2016 støttet den kontroversielle "smykkelov". Det betyder, at aktiver kan konfiskeres fra asylansøgere ved grænsen til dækning af omkostninger.

  • Udvisningscentre: Afviste asylansøgere skal forblive i "tilbagesendelsescentre", så længe udvisning ikke er mulig på grund af sikkerhedssituationen i deres hjemland.

  • Mere afskrækkelse: Alle asylansøgere må ikke arbejde. Pengene til flygtninge er blevet skåret ned, og familiesammenføringer er blevet vanskeligere. Sprog- og statsborgerskabsprøverne er nu meget sværere, og opholdstilladelsen kan konfiskeres igen, hvis den politiske situation i hjemlandet ændrer sig.

  • Fængsel i Kosovo for kriminelle: Op til 300 kriminelle fra tredjelande, der er dømt i Danmark, skal indkvarteres i fængsel i Kosovo. Efter afsoning skal de udvises direkte til deres hjemlande.

  • Asylcentre i tredjelande: Retsgrundlaget for at flytte asylcentre til sikre tredjelande blev allerede skabt i Danmark i 2021 – drøftelser blev ført med Rwanda, Tunesien, Etiopien og Egypten. Planlægningen (Af et asylmodtagelsescenter i Rwanda, red.) blev stoppet i januar 2023.

Bild noterer, at “eksperter antager, at de succeser, danskerne har opnået, primært skyldes den afskrækkende effekt af de indførte tiltag”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Støjbergs lagkager virkede åbenbart. Hellere dårlig omtale end god omtale på det område.
Jeg husker en lykkeridder der havde forberedt sig: "Jeg har læst at danskerne er verdens lykkeligste folk!"
Ja, det var vi vist engang, men det gjaldt kun danskerne, ikke muslimerne i Danmark, og dem er der siden kommet alt for mange af.
Muslimer bliver aldrig lykkelige i Danmark.

De siger, de er flygtninge – men næsten 20.000 gange er syrere fløjet fra Danmark og til Tyrkiet og Libanon og tilbage igen

https://www.ft.dk/samling/20222/almdel/uui/spm/327/svar/1978892/2751194.pdf

Hvis du tager hele Bundestag og stillede dem op på rad en række, så vil jeg kunne udpege alle, som er AFD alene på deres udseende og påklædning. De skiller sig tydeligt ud.

Annonce