Annonce

Når gylle lugter af penge

Venstre-kandidaten Iben Kiilerich Krogs arbejde for Bæredygtigt Landbrug, Danske Svineproducenter og samtidigt NNF understreger behovet for et lobbyist-register
Foto: Netavisen Pio
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
Kan man være politiker for et parti, hvis politik man modarbejder?

Svaret må være ja.

Partier er fællesskaber, som det er fuldstændigt legitimt at forsøge at påvirke. Derfor er der ikke noget forkert i, at Venstre-folketingskandidat Iben Kiilerich Krog modarbejder en CO2-afgift på landbruget.

Men kan man også tage imod penge for at modarbejde sit partis politik? 

For ud over at være politiker, er Iben Krog også betalt lobbyist i bureauet Rud Pedersen Public Affairs for Bæredygtigt Landbrug, der blandt andet repræsenterer landbrugets mest hårdnakkede modstand mod CO2-afgiften.

Her har Iben Krog ansvar for området fødevarer og landbrug.

Svineproducenter sviner med arbejdspladserne

Rud Pedersen Public Affairs har ifølge DR P1 også Danske Svineproducenter, der tjener milliarder på at sende små danske grise til udlandet - og fødevareforbundet NNF, der kæmper en hårdnakket kamp for, at vi som land også skal have beskæftigelsesgevinsten ved at landbruget fylder over 60 procent af vores land, som kunder.

Så har man et problem. Nogle mennesker kan arbejde så hårdt, at det opleves som om at de kan være to steder på samme tid, men ingen kan med troværdighed i behold arbejde for modsatrettede interesser på samme tid.

NNF har truffet den eneste rigtige beslutning, at stoppe samarbejdet når tilliden er brudt

At entrere med politiske eksperter, der med indsigt og rådgivning og vejledning kan guide en igennem en politisk proces, er helt legitimt. Man ville gøre det samme hvis man skulle bygge et hus, igennem en retssag eller andet.

NNF har truffet den eneste rigtige beslutning, at stoppe samarbejdet når tilliden er brudt.

Hvordan sikrer vi gennemsigtighed?

Men hvordan skaber man gennemsigtighed og transparens, i en branche præget af lukkethed og mystik, i det mindste for kunderne der køber rådgivningen?

Om Iben Kiilerich Krogs troværdighed, når hun i næste valgkamp skal forsvare Venstres politik om at indføre en CO2-afgift på landbruget, er en sag mellem hende og vælgerne.

et er ikke nok at kende til politikernes partifarve

Tusinder af danskere arbejder hver dag i og for virksomheder som de ikke er 100 procent personligt enige med. Politikere behøver heller ikke altid at være 100 procent på linje med deres politiske partier.

Så selvfølgelig kan Venstre vælge at opstille én, der aktivt har modarbejdet deres politik og skabt modstand mod partiets ledelse i det ellers klassiske venstres bagland.

Vi har brug for et lobbyistregister

Iben Kiilerich Krogs dobbeltrolle som folketingskandidat og lobbyist understreger behovet for et lobbyregister. Det er ikke nok at kende til politikernes partifarve; vi må også vide, hvem de taler for.

Uden denne viden risikerer vælgerne at skulle tage beslutninger på et mindre oplyst grundlag.

Modstanden mod et lobbyregister er svær at forstå

Det er vigtigt at understrege at lobbyisme ikke i sig selv er et problem. Det er småborgerlig moralisering at se ned på økonomiske interesser.

Det vi mangler er et register, der åbent viser, hvem der betaler lobbyisterne, og hvad deres mål er. Dette vil styrke demokratiet ved at sikre, at beslutningerne på Christiansborg er transparente.

Politiker-Lars, Privat-Lars og Lobby-Lars

Modstanden mod et lobbyregister er svær at forstå, især da nogle lobbyister selv ønsker mere åbenhed. Argumentet om bureaukrati holder ikke, når man vejer det op mod fordelene ved øget åbenhed.

På et tidspunkt hvor Lars Løkke Rasmussen var løsgænger og endnu ikke havde stiftet Moderaterne arbejdede han for advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel.

Danmark har brug for at følge efter EU

Her kunne det havde været relevant for vælgerne at vide, hvilke kunder Løkke rådgav, mens han sad i Folketinget.

Danmark har brug for at følge efter EU og mange andre lande ved at indføre et lobbyregister.

Det vil gøre vores politiske system mere retfærdigt og åbent. Vi kan ikke tillade, at vores politikere arbejder i det skjulte for specialinteresser. Det er på tide med et lobbyregister.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Jeg vil et Danmark, der tør tænke i både/og."
... skriver Iben på Venstres hjemmeside, og i dét lys, må man da sige at hun er havnet det helt rigtige sted.

Iben sidder i et parti, som er gået i regering med en statsminister, som partiet mener "er et forfærdeligt menneske", hun støtter en politik der vil ramme landbruget med en CO2-afgift, hun arbejder samtidig for at friholde landbruget for en CO2-afgift.

Tjah, der var en gang, hvor idealer og personlige holdninger gik arm i arm - og hvis de ikke gjorde, så blev holdningshaveren enten fyret, eller ikke valgt.

Idag, hvor der findes 10 gange flere private menings- og holdningsskabere, end der findes politikere flyder tingene naturligvis, så jeg vil tillade mig, både at mene, at ideologisk prostitution er et demokratiundergravende fænomén, samtidig med, at jeg mener, at det er det ikke.

Altså, "både og"!

Det vil gøre vores politiske system mere retfærdigt og åbent. Vi kan ikke tillade, at vores politikere arbejder i det skjulte for specialinteresser. Det er på tide med et lobbyregister.

I sidste instans burde der vel også være et lobbyregister over vælgere!

Det er jo dem der til syvende og sidst bestemmer hvilke politikere som med alle deres mere eller mindre skjulte specialinteresser udgør det folketingsflertal som når dagen er omme har vedtaget de love og paragraffer og bekendtgørelser og regler som alle dagen efter skal få indpasset i en ny tilværelse, som må vi forstå, i sidste ende styres af skjulte særinteresser.

At man i en tid med alverdens sociale medier stadigvæk formår at skjule de skjulte særinteresser for vælgerne virker lidt tænkt!

Men antallet af partier i Danmark taler lidt imod fakta!

Med mindre de tolv partier netop repræsenterer skjulte særinteresser!

I Folketingets udvalg og lovgivningsarbejde med hele tre behandlinger i folketingssalen, burde særinteresserne stå mere eller mindre soleklar, især hvis de folkevalgte er i stand til blot nogenlunde at kunne læse imellem linjerne.

Thi de er jo tilsyneladende alle eksperter i netop at skjule deres særinteresser!

I Danmark lugter gylle af penge!

I Norge lugter landbruget af statsstøtte!

Jo mindre det lugter af gylle i Danmark, desto mere skal forbrugerne betale for fødevarerne enten direkte i Brugsen eller igennem statsstøtte eller EU-støtte.

Den eneste fødevare i Norge som forbrugerne betaler 100% er kyllinger.
Kartofler, mælk og lammekød får imellem 40-60% statsstøtte.

Uden alle lobbyister kunne vi også bare betale hvad økologiske grønne fødevarer uden brug af gylle koster!

Ca. 30% af Danmarks befolkning ville aldrig få mad på bordet!

Så længe leve lobbyisterne i Danmarksdemokraterne, Dansk folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet!

Lobbyisten Lars Løkke har sin helt egen Bæredygtighed at arbejde for!

Danmarks dygtigste lobbyist!

Har infiltreret såvel Socialdemokratiet som Venstre uden deres vidende!

Men vælgerne har for længst gennemskuet foretagendet!

Om Venstre og Socialdemokratiet slipper ud af fælden med livet i behold fortælle de ugentlige meningsmålinger!

Det bedste værn imod skjulte lobbyister!

Og så er vi igen tilbage ved vælgerne!

Sociale medier bliver studeret som aldrig før!

Og måske den kunstige intelligens endnu ikke er inficeret af skjulte lobbyister!

Store Bededag blev afskaffet af skjulte lobbyister!

Måske Store Bededag i vælgernes hukommelse i tre generationer minder vælgerne om “at skjulte lobbyister” er demokratiets fjende nummer et!

Næste folketingsvalg bliver lakmusprøven!

Det næste folketingsvalg bliver placeret længst muligt væk fra Store Bededag!

Dagen hvor meningsmålingerne gik helt i bund for Venstre og Socialdemokratiet!

De partier der på folketingsvalgdagen uddeler hveder uanset årstiden, vil minde vælgerne om fortidens skjulte lobbyist-synder, og give gratis smør til egne stemmetal!

Et bæredygtigt dansk demokrati!

Hveder eller røde roser?

Man er vel Venstre kvinde...

Sagde man ikke engang i Venstre, at "der er højt til loftet og langt til væggene"?
---
Nu kan Venstre måske snart holde gruppemøder i en telefonboks.

Damen er da genial. Vælges hun ind, får hun indtægt fra begge sider. Ligesom en dobbeltspion

Det må man medgive lobbyisterne fra Landbrug og fødevarer samt Kopenhagen Fur - De formåede at tegne et billede af en succesrig og indbringende minkbranche der blev udsat for et politisk overgreb og derfor skulle kompenseres mere end rigeligt da erhvervet blev lukket ned- Selv om flere af farmene var gået konkurs og andre levede videre på bankens nåde og barmhjertighed -

Om -Politiker Lars - Privat - Lars - Lobby - Lars -Er der kun at sige det vil ikke forbavse mig det mindste -hvis han efter næste valg får nøglerne til statsministeriet og Marienborg tilbage - Så kan han tilføje et Come back - Lars til rækken af forklædninger -

Selv Støjberg og hendes jyske knajte vil acceptere den nye Lars - Og de andre borgerlige inkl radikale skal såmen nok bakke op -Da de ikke selv kan stille med en statsministerkandidat -

Det har den snu Løkke selvfølgeligt set - og vil udnytte det til egen fordel - Så ja til Aksel Jensen her på tråden - Løkker er ubetinget den største lobbyist i dansk politik -

Iben Kiilerich Krog (endnu en (for)tabt generation millennium)lader til at være en tribel lobbyist og angriber fra alle kanter med folketinget som den ultra lobbyisme kant. Fra folketingets talerstol bliver lobbyisme til lov.

Gad vist om det er den slags mennesker, som generation millennium (den (for)tabte generation) politikeren Frederik Vad hentyder til, når han mener der sidder mennesker og undergraver det danske samfund direkte fra ministerierne.

Gud bevare Danmark fra generation millennium.

Ja tak til et transparent lobbyist-register!

Når havet lugter af penge!

Det bliver sikkert næste uges leder!

Men i mellemtiden findes 1. maj. Dagen hvor industriarbejdere skal samles om nye lønforbedringer og bedre arbejdsforhold!

Nu har venstrefløjen været efter landbruget med CO2 afgifter og fjordenes tilstand!

Men måske havet som opsuger alle lugte fra danskernes velstand og gode lønninger får en chance på denne dag og det mindste i næste uges leder!

Landmænd og industriarbejdere og djøffere og offentligt ansatte har en stor fælles skyld!

Hvem bruger mest roundup i gaden?

Efterlønneren der har masser af tid?

At kaste med sten når man selv bor i et glashus!

Ja, det er danskeres yndlingsbeskæftigelse!

Kun 1% af vores byggematerialer er genbrug!

Ferien står for døren!

Flyene fyldes! Flere end nogensinde!

Gylle lugter af penge!

Jo tak!

Men hvad lugter velfærdsdanskere af?

Gylle, forurening og charterrejser!

Glashuset er for længst røget!

Men den hellige redaktør vasker hænder før afrejsen som altid!

Velfærdsdanskere lugter som aldrig før!

Men vandene omkring Danmark skjuler det!

Langt ind i miljøministeriet!

Generationsforureningerne elsker de at sige i SF!

Nej nutidsforureningen!

Pilen peger mod redaktøren og alle vi andre!

Budskabet på første maj?

Nej, det gælder løn og arbejdsvilkår!

Store Bededag hvor menneskeheden skulle have tilgivelse for alle sin miljøsynder er for længst afskaffet!

Væksten, forbruget, og naturen betaler!

Arne skal på pension og Badehotellet skal på pension!

Vi skulle jo nødigt lugte et eller andet fra havet når serien når op i 1950erne!

Der hvor de første danskere begyndte “at lugte af sig selv”!

Forbrugsforureningen!

Tænk hvis hr. Weise begyndte at synge på dansk om hvor store svin vi er?

Badehotellet slap fri af amerikanerne!

Men Cheminova er for længst overtaget af amerikanerne!

Kan du ikke tåle lugten i bageriet, ja, så flyt til udlandet!

I USA giver de da fanden i, at det lugter i lille Danmark!

Snart ejes danske landbrug af amerikanerne!

Gylle lugter af penge!

Og når damerne i Badehotellet forlader stranden kan de bekræfte hinanden i “det lugtede i hvert fald ikke i gamle dage”!

Slut på Badehotellet!

Virkeligheden er blevet alt for truende nær!

Vi kunne jo komme til at lære noget om os selv!

At hr. redaktøren lugter af gylle!

Penge, penge, penge,.?

På 1. maj vil arbejderne kæmpe for endu flere!

Og gylle(s)tanken forøges med endnu et år!

Det bæredygtige Danmark starter hos alle de højtlønnede!

Hvor meget vil I gå ned i løn?

Hvor meget vil I rejse mindre, spise mindre, drikke mindre, bruge mindre varme og elektricitet, købe mindre, forbruge mindre,…..

1. maj bliver sværere og sværere at holde!

Hykleriet og selvretfærdigheden dør sammen med Badehotellet!

De amerikanere og “Make everything great” gider vi ikke!

Vi går således glip af Marshallhjælpen, indmeldelse i NATO og Fællesmarkedet, kvindernes frigørelse, fri porno, retten til abort og forbrugerræset imod Mallorca og alverdens lande!

Ikke mindst USA!

Uskyldigheden består!
Niels Jespersen får!

Penge, penge, penge,…

1. maj bliver et nej!
Nej til amerikanere!
Nej til Forbrugerisme!
Der er intet der lugter mere i Danmark!
Bæredygtige lobbyister!
Bæredygtige journalister!
Bæredygtige industriarbejdere på “Cheminova”!
Bæredygtige danskere overalt i Danmark!

Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn,
og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn.
Hvor ville jeg dog gerne, at jeg igen den så!
Ak, kære maj, hvor gerne igen i marken gå.

1. maj lugter mest af øl.
Og det lugter af penge helt ovre i Rusland!

Dobbeltmoralen er blevet til multi-moral!

Og det trives hr. chefredaktøren fantastisk med!

Selv om fiskerne i redningsbåden sagde at det lugter altså fælt derude!

Af et eller andet der kom fra land!

Citat …Det er vigtigt at understrege at lobbyisme ikke i sig selv er et problem. Det er småborgerlig moralisering at se ned på økonomiske interesser!!!

Hvis man ikke kan se problematikken i at den demokratiskeproces bliver manipuleret af økonomiske interesser må der være noget galt med ens moralske kompas.
Det er nok kun en karrierestyret akademikere som kan drage den konklusion.

Ja GYLLE og MINK lugter af penge.