Annonce

Sveriges statsminister roser dansk asyl-plan

Den konservative Ulf Kristersson: “Vi kommer til at lande der” - udlændinge- og integrationsmister glæder sig over den svenske opbakning
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Udlændinge-og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Sveriges konservative statsminister Ulf Kristersson roser den danske SVM-plan om at arbejde for, at der oprettes et modtagecenter for asylansøgere uden for Europa.

“Vi kommer til at lande der,” siger han om den danske plan i et interview med dagbladet Politiken.

Ulf Kristersson understreger i interviewet, at det er uholdbart med det nuværende system, hvor asylsøgere og fattige immigranter lokkes til at gennemføre livsfarlige rejser “for at komme ind på det europæiske område” i et forsøg på at opnå asyl i et EU-land.

Meldingen fra den svenske statsminister vækker glæde hos udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Ministeren understreger over for Politiken, at USA, Storbritannien, Australien og Canada er ved at etablere ordninger, som ligner den danske asyl-plan.

Under den tidligere S-regering satsede man på forhandlinger med det østafrikanske land, Rwanda, om oprettelsen af et dansk modtagecenter for asylmodtagere.

I SVM-regeringsgrundlaget står Rwanda ikke nævnt, men det anføres, at regeringen vil arbejde for etablering af et modtagecenter uden for Europa i samarbejde med EU eller en gruppe lande.

SVM: Et nyt asyls-system

Det står der blandt andet i SVM-regeringsgrundlaget om et modtagecenter uden for Europa (Se side 39):

“De ressourcer, der i dag anvendes på at håndtere den spontane tilstrømning af flygtninge og migranter, hvoraf mange ikke har krav på beskyttelse, vil i stedet kunne anvendes på mere bistand og hjælp i nærområderne og langs migrationsruterne. Danmark ønsker således at hjælpe mere her og ikke mindre.”

“Danmark vil arbejde for en reform af det europæiske asylsystem, der lever op til de mål, og som sikrer, at Danmark og Europa kan have kontrol med, hvor mange der kommer hertil, da det er en forudsætning for, at integrationen kan forbedres. En reform af asylsystemet skal tilrettelægges på en mere human og retfærdig måde sådan, at flere flygtninge hjælpes enten i nærområderne eller via kvotesystemet, således at færre flygtninge risikerer vold, overgreb eller at miste livet, og at menneskesmuglernes forretningsmodel ødelægges.”

“Regeringen vil engagere sig i alle løsninger, der er mulige, og som overholder internationale konventioner og Danmarks EU-retlige forpligtigelser, herunder om der f.eks. kan indgås samarbejder med andre lande inspireret af Tyrkiet-aftalen, oprettes et modtagecenter uden for Europa eller andet, der tilsvarende bidrager til at løse udfordringerne."

"Det er regeringens mål, at et modtagecenter uden for Europa etableres af EU eller i samarbejde med en række andre lande, og at det etableres et sikkert sted, der lever op til Danmarks internationale forpligtelser.”De Radikale var med i regeringsforhandlingerne, da afsnittet om et nyt asylsystem blev forhandlet på plads. Partiets udlændingeordfører, Christian Friis Bach, har efterfølgende over for Netavisen Pio bekræftet, at partiet fuldt ud støtter formuleringerne i SVM-regeringsgrundlaget om et nyt asylsystem.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk hvis de europæiske lande gik ind i bilaterale aftaler med hvet sit afrikanske land og lærte sf hinanden!

Tænk hvis vi kunne lære at opretholde antallet af børn og demografien!

Tænk hvis vi kunne lære dem om børnebegrænsning og sundhed og pensionsopsparing og arbejde til alle der kan!

Tænk hvis vi kunne lære af hinanden om biodiversitet, miljø, klima, udnyttelse af bæredygtige ressourcer!

Tænk hvis vore lande kunne skabe en egen balance så immigration fra nord til syd og syd til nord kunne undgås!

Tænk!

På en international 1. maj!

Hvor bæredygtighed og klima er vidt forskellige størrelser med tusinder af kilometers afstand og dog så sammenbundne!

De fleste afrikanske lande har store befolkninger - Rwanda alene 13 millioner!

Et samarbejde Sverige, Rwanda og Danmark kunne være et godt fri-kommune-forsøg!

Og Mette Frederiksen har jo studeret Afrika-studier!

Så en naturlig leder for Coorperation Rwanda Denmark Sweden er allerede i støbeskeen!

Nu mangler blot målsætning og indhold!

Men kræver det afskaffelse af flere helligdage er danskerne sikkert ikke med!

Svenskerne har ikke mere noget valg!