Annonce

Færre tilsyn vil betyde flere ulykker. Det er et simpelt regnestykke

Når regeringen nu foreslår at skære i Arbejdstilsynets ressourcer, sender de et klart signal om, at sikkerheden på arbejdspladserne ikke er en prioritet
Foto: Malerforbundet
Tonny Olsen, formand for Malerforbundet.
Regeringens seneste udspil om at skære i bevillingerne til arbejdsmiljøområdet er dårligt nyt for både vores sikkerhed og vores sundhed.

Som formand for Malerforbundet ser jeg med stor bekymring på de foreslåede besparelser, der omfatter 25 millioner kroner årligt – heraf 7 millioner kroner fra Arbejdstilsynet.

Det er uforståeligt og strider mod regeringens erklærede mål om at forbedre arbejdsmiljøet.

Vi i malerbranchen ved, at arbejdsmiljøet er en hjørnesten for en sund og sikker hverdag. Arbejdstilsynet er vores forsikring for, at de standarder, som beskytter os mod skader, ulykker og farlige arbejdsforhold, bliver håndhævet.

Når regeringen nu foreslår at skære i tilsynets ressourcer, sender de et klart signal om, at sikkerheden på arbejdspladserne ikke er en prioritet.

Besparelserne er ikke blot farlige

Claus von Elling fra BAT-Kartellet har ret, når han kalder besparelserne for “hul i hovedet”. Byggebranchen – og også malerbranchen – er blandt de områder, hvor arbejdsulykker og farlige forhold er en del af dagligdagen.

Hvis vi ser færre tilsyn, vil vi også se flere ulykker. Det er et simpelt regnestykke.

Besparelserne er ikke blot farlige; de er direkte modstridende med den indsats, der har været for at forbedre arbejdsvilkårene i de mest udsatte brancher.

Underminerer den danske model

Det er også værd at nævne, at de regionale arbejdsmiljøråd står til nedlæggelse. Dette er en alvorlig fejl.

De regionale arbejdsmiljøråd er et godt forum, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere sammen finder løsninger og tager ansvar for at sikre gode arbejdsmiljøstandarder.

Nedlæggelsen af disse råd underminerer den danske model, som har været en grundpille for vores arbejdsmarked og samarbejdskultur.

Lad os tage arbejdsmiljøet alvorligt

Malerforbundet vil kæmpe imod disse besparelser. Vi kan ikke acceptere, at vores arbejdsmiljø bliver bragt i fare på grund af kortsigtede økonomiske hensyn.

Regeringen bør trække besparelsesforslagene tilbage og i stedet styrke arbejdet med at sikre ordentlige og trygge forhold for alle arbejdstagere – uanset branche.

Arbejdsmiljø er ikke et område, hvor vi kan spare os til succes. Det kræver investering, opmærksomhed og vedholdenhed. Og det kræver et Arbejdstilsyn, der er i stand til at udføre sit arbejde ordentligt.

Lad os tage arbejdsmiljøet alvorligt. Besparelser på dette område er simpelthen ikke en mulighed.

Formand for Malerforbundet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

For Lars Løkke handler pragmatisk idealisme jo ikke om "noget", men om "nogen", nemlig Lars Løkke, som i sit eget sekretariat har vist, hvilken finger han giver arbejdsmiljøet.

Og Lev-Mette slap for en advokatundersøgelse, så alle (?) er glade!

Ja det er virkelig helt sort.

“Efter et møde, der varede en hel dag, bebudede Moderaterne, at en erhvervspsykolog skal hjælpe med at få styr på det dårlige arbejdsmiljø i partiet”

Arbejdsmiljø er ikke et område, hvor vi kan spare os til succes. Det kræver investering, opmærksomhed og vedholdenhed!

Regeringens seneste udspil om at skære i bevillingerne til arbejdsmiljøområdet er dårligt nyt for både vores sikkerhed og vores sundhed.

Erhvervspsykologer er åbenbart fremtiden!

Effektive, målrettede og langt billigere???

Unge håndboldspillere og fodboldspillere skaber imponerende resultater!

Tænk hvis sikkerheden på arbejdspladser kunne begunstiges med tilsvarende menneskelige kvaliteter!

Målrettede og vovede og frygtløse!

Enhver arbejdsulykkes værste fjende!

Nytænkning?

Men måske sport og tåbeligheder på arbejdspladser slet ikke kan sammenlignes?

“Det er også værd at nævne, at de regionale arbejdsmiljøråd står til nedlæggelse. Dette er en alvorlig fejl.

De regionale arbejdsmiljøråd er et godt forum, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere sammen finder løsninger og tager ansvar for at sikre gode arbejdsmiljøstandarder.

Nedlæggelsen af disse råd underminerer den danske model, som har været en grundpille for vores arbejdsmarked og samarbejdskultur.”

Om kunstig intelligens arbejder hurtigere, kommer med hurtigere konklusioner og hurtigere løsninger end regionale arbejdsmiljøråd formår, ja, det kan kun fremtiden vise!

Moderaternes centrale arbejdsmiljøråd minus en repræsentant foretrækker erhvervspsykologer med eller uden kunstig intelligens!

Dyre advokater tror Moderaterne ikke på!

Til gengæld startede Arbejdstilsynets blotte eksistens hele processen!

Fordi kvikke medarbejdere stod sammen!

Det som titusinder af danske arbejdspladser reelt mangler!

Arbejdsgivere og nærige kunder får ikke en chance!

Sammenhold og ærlighed er Arbejdstilsynets reelle styrke!

Samt pressens adgang til klager til Arbejdstilsynet!

Rettidig omhu for sikkerheden på arbejdspladserne!

Vågne medarbejdere betyder færre ulykker!

Løkke blev tvunget til at vågne op!

Tænk hvis manden var chef for en flok stilladsarbejdere?

Erhvervspsykologen kommer i morgen!

Spørgsmålet er hvor mange der allerede ligger døde på fortovet?

AT skal have de resourcer, der er nødvendige for at opretholde et sikkert arbejdsmiljø...

Nu har medarbejderne på deres arbejdspladser vel også selv et ansvar for at sikkerhed og arbejdsmiljø bliver overholdt uden at arbejdstilsynet behøver at være tilstede.

Det er nærmest en naturlov at der skal være dårligere arbejdsmiljø, flere tilskadekomster og dødsfald i Danmark i forhold til Sverige og der eksistere hverken fra politikere eller myndigheders side, nogen interesse for hvordan man laver et godt og sikkert arbejdsmiljø i Danmark, for man kunne bare efterligne vort naboland, hvis man ønskede det.