Færre tilsyn vil betyde flere ulykker. Det er et simpelt regnestykke

Arbejdstilsynet

Færre tilsyn vil betyde flere ulykker. Det er et simpelt regnestykke

Når regeringen nu foreslår at skære i Arbejdstilsynets ressourcer, sender de et klart signal om, at sikkerheden på arbejdspladserne ikke er en prioritet

Tonny Olsen, formand for Malerforbundet.
Billedtekst

Tonny Olsen, formand for Malerforbundet.

Foto: Malerforbundet
Dette er et debatindlæg og udtrykker skribentens holdning. Bland dig i debatten nedenfor - eller send dit indlæg til os her.

Regeringens seneste udspil om at skære i bevillingerne til arbejdsmiljøområdet er dårligt nyt for både vores sikkerhed og vores sundhed.

Som formand for Malerforbundet ser jeg med stor bekymring på de foreslåede besparelser, der omfatter 25 millioner kroner årligt – heraf 7 millioner kroner fra Arbejdstilsynet.

Det er uforståeligt og strider mod regeringens erklærede mål om at forbedre arbejdsmiljøet.

Vi i malerbranchen ved, at arbejdsmiljøet er en hjørnesten for en sund og sikker hverdag. Arbejdstilsynet er vores forsikring for, at de standarder, som beskytter os mod skader, ulykker og farlige arbejdsforhold, bliver håndhævet.

Når regeringen nu foreslår at skære i tilsynets ressourcer, sender de et klart signal om, at sikkerheden på arbejdspladserne ikke er en prioritet.

Besparelserne er ikke blot farlige

Claus von Elling fra BAT-Kartellet har ret, når han kalder besparelserne for “hul i hovedet”. Byggebranchen – og også malerbranchen – er blandt de områder, hvor arbejdsulykker og farlige forhold er en del af dagligdagen.

Hvis vi ser færre tilsyn, vil vi også se flere ulykker. Det er et simpelt regnestykke.

Besparelserne er ikke blot farlige; de er direkte modstridende med den indsats, der har været for at forbedre arbejdsvilkårene i de mest udsatte brancher.

Underminerer den danske model

Det er også værd at nævne, at de regionale arbejdsmiljøråd står til nedlæggelse. Dette er en alvorlig fejl.

De regionale arbejdsmiljøråd er et godt forum, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere sammen finder løsninger og tager ansvar for at sikre gode arbejdsmiljøstandarder.

Nedlæggelsen af disse råd underminerer den danske model, som har været en grundpille for vores arbejdsmarked og samarbejdskultur.

Lad os tage arbejdsmiljøet alvorligt

Malerforbundet vil kæmpe imod disse besparelser. Vi kan ikke acceptere, at vores arbejdsmiljø bliver bragt i fare på grund af kortsigtede økonomiske hensyn.

Regeringen bør trække besparelsesforslagene tilbage og i stedet styrke arbejdet med at sikre ordentlige og trygge forhold for alle arbejdstagere – uanset branche.

Arbejdsmiljø er ikke et område, hvor vi kan spare os til succes. Det kræver investering, opmærksomhed og vedholdenhed. Og det kræver et Arbejdstilsyn, der er i stand til at udføre sit arbejde ordentligt.

Lad os tage arbejdsmiljøet alvorligt. Besparelser på dette område er simpelthen ikke en mulighed.

Tonny Olsen

Formand for Malerforbundet.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.