Byrådsmedlem afløser Corydon

Socialdemokraterne i Esbjerg Bykreds valgte i går byrådsmedlem Anders Kronborg som kredsens nye folketingskandidat.
De socialdemokratiske medlemmer i Esbjerg valgte mandag aften den 34-årige udvalgsformand fra Esbjerg Byråd, Anders Kronborg, som partiets folketingskandidat efter Bjarne Corydon, der har valgt at trække sig efter at han fik job i rådgivningsvirksomheden McKinsey.

Der var to kandidater der havde kæmpede om posten i en urafstemning. Den 56-årige Jakob May og den 34-årige Anders Kronborg. Og det var sidstnævnte der løb af med sejren.

”Jeg er utrolig glad, og står her med en klump i halsen,” sagde Anders Kronborg til TV SYD efter afstemningen.

287 medlemmer havde valgt at stemme i forbindelse med urafstemningen. Heraf var der 4 ugyldige stemmer. 196 stemte på Anders Kronborg og 87 stemte på Jakob May. Processen med at vælge ny folketingskandidat glædede kredsformanden.

”Medlemmerne har haft to dygtige og kompetente kandidater at vælge imellem. Vi har haft en rigtig god proces med flere spændende debatmøder. Begge kandidater har lagt stor energi og entusiasme i den interne valgkamp, og det har været godt for vores medlemsdemokrati,” siger Kian Soleiman, kredsformand for Esbjerg Bykredsen.

Meget sikker kreds
Med valget som folketingskandidat i Esbjerg Bykreds er Anders Kronborg så godt som sikker på at blive valgt til folketinget ved næste valg. Esbjerg Bykredsen gav lige knap 11.000 socialdemokratiske stemmer og det gør kredsen til den næstbedste af de 13 kredse i Sydjyllands Storkreds, kun overgået af Sønderborg.

Udover Esbjerg Bykredsen kan Anders Kronborg også forvente at få et pænt valg i Esbjerg omegnskredsen, som jo blandt andet dækkes af de samme lokale medier som Bykredsens område. Corydon fik 2.237 personlige stemmer i omegnskredsen og kan Kronborg bare få det halve af det, så bør han stryge i folketinget.

Esbjergkredsen har, udover Bjarne Corydon, sendt navnkyndige socialdemokrater som Julius Bomholt, Per Hækkerup samt Helge og Kim Mortensen.

Ung men erfaren
Anders Kronborg, 33, har været medlem af Esbjerg Byråd siden 2005 og blev sidste gang genvalgt med1.646 stemmer.

Han har tidligere været medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse, været kandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2004 og til folketingsvalget i 2007, hvor han var opstillet i Esbjerg Omegnkredsen uden at opnå valg.

Til dagligt arbejder Anders Kronborg som folkeskolelærer og privat bor han sammen med Helle, som han har to børn sammen med.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce