Annonce

Partiledere får fortrolig orientering om situationen i Syrien-lejrene

Regeringen spiller efterretningstjenesterne PET og FE på banen i den højspændte sag om 19 danske børn i to lejre i Syrien
Partiledere og et udvalgt medlem af hver partis folketingsgruppe er fredag indkaldt til en fortrolig orientering af “sikkerhedsmæssig karakter”.

Ud over justitsminister Nick Hækkerup (S) vil også forsvarsminister Trine Bramsen (S) deltage i mødet, hvor det ventes at ministrene vil orientere nærmere om situationen i de to lejre i det nordlige Syrien, hvor tidligere IS-tilhængere holdes fanget.

I de to lejre befinder sig syv mødre med dansk statsborgerskab. De syv mødre har tilsammen 19 børn, som også opholder sig i lejrene.

Nok så bemærkelsesværdigt deltager både Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste - ifølge flere medier - i det fortrolige møde.

Ekstra Bladet: FE advarede regeringen i september

Den fortrolige orientering af “sikkerhedsmæssig karakter” kommer i kølvandet på, at Ekstra Bladet  har beskrevet, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) angiveligt i september 2020 advarede regeringen om, at Islamisk Stat planlagde at smugle en gruppe på 350 udenlandske børn ned til 10 år ud fra fangelejrene al-Hol og al-Roj i Syrien for at træne dem til at begå terror i deres hjemlande.

FE har også - ifølge Ekstra Bladet - advaret om, at IS indtil nu har bortført 30 børn fra de to lejre.

Islamisk Stat har navngivet børnegruppen i selve al-Hol-lejren "Kalifatets Løveunger"

Avisen skriver yderligere, at FE har advaret regeringen om, at Islamisk Stat har oprettet en børneafdeling i det afsnit i al-Hol-lejren i Syrien, hvor flere danske børn opholder sig. Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Statsministeriet blev således - ifølge Ekstra Bladet - orienteret om, at Islamisk Stat har navngivet børnegruppen i selve al-Hol-lejren "Kalifatets Løveunger".

Oplysninger, som S-regeringen - ifølge de tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten - ikke har, men burde have givet videre til Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

Presses fra venstre og fra højre

Støttepartierne ser oplysningerne fremlagt af Ekstra Bladet som endnu et bevis på, at de 19 danske børn - inklusive deres mødre - må hentes hjem til Danmark. Hellere i dag end i morgen. Mødrene må så strafforfølges for deres støtte til Islamisk Stat i Danmark.

Tirsdag erklærede statsminister Mette Frederiksen, at S-regeringen gerne vil se på, hvordan man kan hjælpe børnene:

Vi vil gerne se på, om vi kan hjælpe børnene

"Vi vil gerne se på, om vi kan hjælpe børnene. Der er hjemtaget nogle børn, og det kan blive aktuelt, at der skal flere børn til Danmark, men det er ikke aktuelt at hjælpe forældre. Vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil hjælpe børnene."

En melding, som omgående affødte en kraftig reaktion fra Dansk Folkeparti, der betegner statsministerens udtalelse som "en kæmpe lempelse af udlændingepolitikken":

"Regeringen vil hente IS-børnene til Danmark," hed det kort tid efter i versaler i et opslag på Facebook fra DF's gruppeformand, Peter Skaarup, der fortsatte:

"Regeringen kommer med en KÆMPE lempelse af udlændingepolitikken, hvis de bøjer af for venstrefløjen og vil hente børn af Islamisk Stats terrorister til vores land. Det vil gå udover vores allesammens sikkerhed og tryghed. Forældrene har taget et valg, og det må de og deres børn leve med. Desværre ser de ud til at blive reddet af Mette Frederiksen & co. Med tiden kan det betyde, at forældre og hele familien kommer hertil. Vi kender sangen alt for godt."

placeholder
 

Eller sagt på en anden måde: S-mindretalsregeringen er under voldsomt pres fra venstre side i folketingssalen, og et mindst lige så voldsomt pres fra højre side i salen.

Kofod: “Vi har ikke forholdt nævnet nogen oplysninger”

Fredag i sidste uge afviste udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn, at regeringen har tilbageholdt trusselsvurderinger for nævnet.

“Vi har ikke forholdt nævnet nogen oplysninger,” lød det fra Jeppe Kofod, der uddybede:

“Vi har som tidligere regeringer fulgt den praksis, der findes på området, og regeringen ønsker kun et godt og tæt samarbejde med Folketinget. Jeg kan ikke gå ind i nærmere drøftelser. Det, der foregår i nævnet, er fortroligt.”

Forsvarsminister Trine Bramsen oplyste ved samme lejlighed, at ingen af de 19 danske børn er blevet - eller blevet forsøgt - kidnappet af Islamisk Stat.

De Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, var efter mødet ikke blevet meget klogere på, om der er hold i Ekstra Bladet oplysninger eller ej:

Jeg må desværre sige, at jeg ikke er blevet klogere

“Jeg må desværre sige, at jeg ikke er blevet klogere på, om der er hold i Ekstra Bladets historier. Det finder jeg selvfølgelig stærkt utilfredsstillende, og det kommer vi til at forfølge på anden vis.”

Nu spiller S-regeringen så både PET og Forsvarets Efterretningstjeneste på banen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Martin Lidegaard: 'Jeg må desværre sige, at jeg ikke er blevet klogere'.

Det blir' de radikale aldrig!
Efter mere end 40 år med indvandring fra MENA synes partiet at vi skal fortsætte som vi plejer.
De kan ikke få kulturberigelse nok.

Når danske statsborgere vender tilbage er det vel næppe indvandrere

Hvorfor Ekstrabladet har fået lækkede oplysninger fra PET og FE fatter jeg ikke. Hvem lækker derfra, og med hvilket formål? Der er ret mange både juridiske og praktiske spørgsmål der melder sig. Problemet er ikke om børnene skal hjem eller ej, problemet skal løses. Om det kaldes løftebrud osv.hos blå blok er irrelevant. Er brøde deres løfte om aldrig at føre efterlønnen, og hvem fik ideen om beskæring ser dagpenge. DF. Så hvis det viser sig, at PET kan oplyse noget som truer dansk sikkerhed, så er det da fuldstændig lige meget, hvad DF synes i den sag. Men de lækker fra fortrolige møder, de blå, så nok derfor man holder kortene tæt til kroppen, hos regeringen.

DF brød

Om Martin Lidegaard er blevet klogere eller ej, er i denne sammenhæng ligegyldigt.
Hvis Ekstra Bladets oplysninger er korrekte, så er det store spørgsmål: Hvem lækker/har lægget fortrolige oplysninger til pressen?
Men det er pressen ikke interesseret i at opklare. De lige glade med sikkerheden. Sørgeligt!

Hvem siger at EBs påstand er rigtig ? EB er blevet et politisk organ, der kun har til opgave, at få sine politiske synspunkter gennemført. At benytte sig af falske kilder, og konstruerede historier er helt normalt for denne statsstøttede tryksag, der for længst har opgivet sin oplysende opgave.

Det undre mig lidt at man slet ikke nævner børnenes far og hans familie som dem der ifølge den muslimske sharia-lovgivning er ham og hans familie som alene har forældremyndighed over børnene.
Så taler man om at børnenes mor kan blive anklaget og straffet i Danmark for de evt. forbrydelser hun har begået hvis hun får lov til at komme til Danmark sammen med børnene, her henviser man til at Danmark udviser udlændinge til deres hjemland, hvis de har begået kriminalitet i Danmark. Men her er forskellen jo at udlændinge bliver dømt og straffet i Danmark hvor de har begået deres kriminalitet inden de bliver udvist. Det samme må jo gælde for moderen til børnene, at hun bliver dømt og straffet i Syrien før hun bliver udvist ti Danmark.

Det vigtige må under alle omstændigheder være, at der ikke bliver hentet nogen af de voksne til Danmark hverken her og nu eller senere via familiesammenføring. Hvis disse personer har dansk statsborgerskab, og vil tilbage hertil, må de selv finde vej til grænsen og selv overbevise myndighederne om deres identitet.

Engang var verden global. Da fløj såkaldte danskere til udlandet for at kæmpe imod vores fælles værdier. Det var billigt og kostede ingenting. Man vidste at en returbillet ville blive betalt af de humanistiske naive blødsødne danskere, hvis noget skulle gå galt.

Så kom pandemien og ingen spekulerede på de bortfaldne.

Men en barmhjertig samaritan kaldet Ekstrabladet var igennem et helt år blevet ydmyget af statsminister Mette Frederiksen, fordi hun tog sig af sine bysbørn, og ikke havde tid eller lyst til at svare på alverdens trikkede spørgsmål fra bladet, hvis eneste støtter var frafaldne danske politikere. Kvinden havde travlt. Endelig fandt den barmhjertige samaritan en måde hvorpå damen i rødt kunne falde fra egne højder som børnenes statsminister.

At være barmhjertig samaritaner var nemlig de røde partiers DNA sammen med samaritanen i ophøjet radikal udgave.

Al vores dårlige samvittighed fra anden verdenskrig og vores dårlige behandling af jøderne, skulle nu med Ekstrabladet som bannerfører helliggøre alle de hellige humanistiske helligkrigere. Aldrig har vi set regeringens støttepartiet med større iver og blod i øjnene.

De ægte barmhjertige samaritanere i dette land sygeplejerskerne ønsker nu at deres arbejds- og lønforhold føres up-to-date.
Her var et ægte samaritansk handling at udføre for de røde og de radikale.
Men det går vel som sidst. Konflikt og lockout af skolelærere, der i årevis har taget sig godt af indvandrernes børn. Men også de samaritanere skulle sættes på plads. Af en rød-radikal regering.

Terrorfrygt siger de røde og de radikale. Hvis de danske IS-krigere skulle have vandret hele vejen fra Danmark til Syrien for at blive helligkrigere, havde de aldrig kommet derned.
Så hvordan skulle de og deres børn nogensinde blive en trussel imod Danmark.

Ekstrabladet og de røde partier og de radikale tror at flytrafik igen bliver en billig størrelse. Tror at verden igen bliver global. Den tid er slut!
Hvorfor? Ja, fordi de selv samme partier siger at klimakrisen er endnu større og værre end corona-pandemien. Partierne tror jo ikke på klimaeksperterne. Flytrafik er et overstået fænomen! Terrortrusselen var et fænomen der tilhørte flytrafikken. Og den ønsker de selvsamme partier at fordyre og reducere.

Glem Ekstrabladet og IS-krigerne. Det Danmark i fremtiden får brug for er hænder hos sygeplejersker og hænder hos landbruget. De globale tider er slut.

Pandemien er over os. Støt sygeplejerskerne. Brug alle kræfterne på en fornuftig overenskomst allerede i morgen.

Med en kvindelig statsminister, en kvindelig leder af Enhedslisten, en kvindelig leder af SF, og en kvindelig leder af de radikale og Alternativet, er århundredets mulighed for at de ægte barmhjertige samaritanere kan belønnes, understøttes og værdsættes.

Tænk hvilket løft de danske sygeplejersker kunne have fået, hvis ikke de selvsamme kvindelige ledere havde brugt 19 milliarder på bortskaffelsen af den danske minkavl. Alt sammen for at redde den danske befolkning. Nu har de tre af kvinderne travlt med at redde 13 børn i Syrien. Det er hvad vi har råd til.

Sygeplejerskerne skal fortsat løbe spidsrod imellem alle de lidende børn, unge, fødende og gamle på danske sygehuse og fødeafdelinger og psykiatriske afdelinger for børn og unge. Når moderskabet bliver repræsenteret i folketinget, narres de af Ekstrabladet til at lege barmhjertige samaritanere for 13 stakkels børn i Syrien. Ekstrabladets mandsdominerede mandehørm vil da aldrig betale den rette pris for Danmarks ægte barmhjertige samaritanere - de danske sygeplejersker.

Hvis ikke de kvindelige ledere her under pandemien får øjnene op for at de der tager sig af det nære og det kære, har ret til lige så høj løn, som dem der i årevis har taget sig af alt det sjove, så står det så sløjt til med barmhjertigheden, at Ekstrabladet kan narre gud og hver mand.

Her troede jeg at vi endelig efter fejltagelsen Helle Thorning, havde fået en kvindelig statsminister med moderskabet og børnene, som landets hovedudgangspunkt. Søstersolidaritet er blevet til Ekstrabladsjournalistik. Side 9 piger, udenlandsrejser, mandehørm. Og ih, som Martin Lidegaard fra de radikale kunne hidse sig op! Endelig noget de radikale kunne stå sammen om. Søstersolidaritet med Ekstrabladet. Terrortrussel! Manden kan igen kaste sine beskyttende arme om kvinderne.

Alt imens dør folk rundt om i Norden og i Europa af B 117 og andre mutationer.

Hvor længe orker de ægte barmhjertige samaritanere? Sygeplejerskerne. Giv dem en fair overenskomst allerede i morgen.

Kan kun sige disse forældre i Syrien lejre ikke er værdige/ordentlige forældre for deres børn...
De har vendt Danmark ryggen for at kæmpe for opbygningen af et IS kalifat...
Da de ikke er værdige/ordentlige forældre skal børnene tvangsfjernes fra dem...