Annonce

“Ellemann har svært ved at holde fast i et standpunkt”

Tørklæde tur-retur: Ellemanns optræden under og efter borgerligt pressemøde imponerer ikke politisk kommentator Hans Engell
Foto: Venstre
Jakob Ellemann-Jensen (V), partiformand
Venstres formand og statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensens præstation i forbindelse med tirsdagens fælles blå pressemøde imponerer ikke ligefrem politisk kommentator Hans Engell.

Under pressemødet bakker Ellemann op om Dansk Folkepartis forslag om, at ældre med hjemmepleje-behov kan takke nej til en hjemmehjælper, hvis vedkommende har tørklæde på.

Ellemann blev på pressemødet spurgt, om det her med frit valg (Som var temaet på det blå pressemøde, red.) skal forstås således, at “man har lov til at afvise folk med muslimsk tørklæde”.

Først ja, så nej

I første sæt svarede Ellemann henholdende:

“Jeg er sådan set mere fokuseret på den ældres tryghed – på borgernes velfærd – end på sagligheden i argumentation.”

Men så spurgte journalisten opfølgende: “Er det et ja eller nej”.

Det er jo et ja

Og så svarede Ellemann: “Det er jo et ja.”

Men ikke længe efter pressemødet korrigerer Ellemann sig selv:

“Jeg er optaget af, at borgerne frit kan vælge hjemmehjælp, og at de kan vælge en anden leverandør, hvis de er utilfredse med servicen. Det handler ikke om religion eller alt muligt andet,” hedder det i meddelelsen fra Venstres formand, som udsendes af Venstres Pressetjeneste.

“Det er lidt zig-zag, og det er farligt”

V-formandens tur-retur-performance bliver bedømt hårdt af politisk kommentator Hans Engell:

“Det viser, at Ellemann har svært ved at holde fast i et standpunkt. Det er lidt zig-zag, og det er meget farligt. Politiske ledere kan tage fejl, kan blive underkendt, men hvis de opleves som usikre, vankelmodige og tøvende, så koster det,” siger Hans Engell til Netavisen Pio.

hvis de opleves som usikre, vankelmodige og tøvende, så koster det

“Det er jo også, det vi kan se, når Pape har tabt pusten, så er det jo blandt andet hans zigzag-kurs omkring Claus Hjort Frederiksen-sagen. Den har kostet ham plus også andre sager, hvor han er gået fra et standpunkt til et andet. Og det er farligt i politik. Og især i sådan nogle sager, som har meget vælger-opmærksomhed.”

Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, er helt på linje:

“Det skaber et billede af, at han (Ellemann, red.) ikke er driftssikker, når han først helt konsekvent og klart har svaret ja til, at ældre borgere skal kunne afvise plejepersonale med tørklæde.”

Qvortrup føjer til:

“Og det skaber et billede af en statsministerkandidat, der måske ikke har helt styr på, hvad der er lov og ret i Danmark.”

“Fucker det up”

Politisk kommentator hos DR Nyheder, Jens Ringberg, ironiserer på Twitter over Ellemann-retræten i et ordvalg, der relaterer til mange situationer hos Ellemanns forgænger, Lars Løkke, hvor man kunne blive i tvivl om det nu var statsminister-Lars eller privat-Lars, der udtalte sig eller handlede i konkrete sammenhænge:

“Det virker lidt som om Eftermiddags-Ellemann her korrekser Formiddags-Ellemann?”

Politisk redaktør på Politiken, Anders Bæksgaard Christensen, var tirsdag eftermiddag “rimelig forvirret”:

“Bum bum. Netop oplyst fra V-pressetjeneste at dette - trods V-formandens “ja” - ikke er partiets linje.. Rimelig forvirret..”

Chefredaktør på A4 Medier, Kristian Madsen, er endnu hårdere i sin bedømmelse af Ellemanns tørklæde-optræden:

Ellemann fucker det op

“Et smukt sekskantet blåt enhedspressemøde, og Ellemann fucker det op. Jobbet som leder af oppositionen er vist stadig ledigt,” skriver han således på Twitter.

placeholder

 

Engell: Pressemøde udstiller blå bloks hovedproblem

Hans Engell vurderer, at det første fælles blå pressemøde tirsdag udstiller blå bloks hovedproblem ganske tydeligt: At blå blok mangler fælles fodslag på tunge, centrale områder:

“Pressemødet viser først og fremmest, at selv om den blå blok nu prøver at fremstå mere samlet - ikke bare i ord, men også i handling ved at lægge forskellige fritvalgs-udspil på bordet - så er der stadig meget lang vej derfra og så til enighed på også meget centrale områder,” siger Hans Engell til Netavisen Pio og fortsætter:

“Den blå blok er jo nødt til, at fremstå som et hold, der, hvis flertallet skifter, ville kunne regere Danmark. Der har jo været en pinlig mangel på fælles udspil i en ganske lang periode. Og især mangler tungere fælles udspil.”

De blå partier er meget forskellige

“Partierne er hver især kommet med forskellige 2030-planer og andet. Problemet er bare, at på afgørende punkter, der matcher de ikke hinandens politik.”

“Hvis du starter på den store skala, så kan du være tilhænger af, at Danmarks skal ud af EU i morgen, og så kan du stemme blåt. Og du kan også være tilhænger af, at Danmarks arbejde i EU skal styrkes væsentligt. Så kan du også stemme blåt.”

“Du kan være tilhænger af topskatten også stemme blåt. Du kan være modstander og stemme blåt. Du kan være tilhænger af tørklæde-reglerne og stemme blåt. Og du kan altså også det modsatte.”

“Og sådan er det jo på en lang række af større og mindre sager: De er meget forskellige de blå partier. Og det er også derfor, det er svært at se, at der skulle kunne dannes en stor, altomfavnende blå regering bestående af alle partier. Selv om alle partilederne jo rent faktisk har sagt, at de er klar til at indtræde i en borgerlig-liberal regering.”

“Det er meget, meget svært at se, hvordan de skal kunne nå til frem til en fælles politik på centrale områder, fordi forskellene er for store.”

De fleste blå partier lurerpasser

“Vi er i en situation, hvor en betragtelig del af de blå partier jo ikke vil pege på, hvem de ønsker som statsministerkandidat. De Konservative peger på Pape, ja, men Nye Borgerlige har ikke peget på nogen. Liberal Alliance har ikke peget på nogen. Kristendemokraterne har ikke peget på nogen. Moderaterne peger ikke på nogen. Dansk Folkeparti har ikke peget på nogen. Venstre peger på Ellemann, men Danmarksdemokraterne har ikke peget på nogen.”

“Så langt den overvejende del af de borgerlige partier har ikke udpeget nogen holdleder.”

“Jakob Ellemann har - helt tydeligt opmuntret af målinger, der er lidt bedre og almindelig medvind og af at Søren Pape klarer sig rigtig skidt i denne tid - forsøgt at skubbe sig lidt ind som den naturlige holdleder, som den naturlige statsministerkandidat. Men tørklæde-episoden tirsdag viser jo ret tydeligt, at Ellemann for de blå partier ikke er det naturlige samlingspunkt.”

De borgerlige partier kommer ikke, vurderer Hans Engell, til at bøje sig ret meget mod hinanden under valgkampen:

“De fører valgkamp hver for sig for at stemmeoptimere, og så bliver det efter valget, at de punkt et: Skal se om der overhovedet er mulighed for at danne en blå regering. Punkt to: Hvilken politik kan vi blive enige om, og punkt tre: Hvem skal deltage i en sådan regering.” 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det Blå Svindlerhold løber forvirret rundt og fucker hele Danmark op. Hele formålet med deres politik er udelukkende at gøre de 60% som har mindst endnu fattigere og giver værdierne til de mest velhavende i det danske samfund. Danmark skal deles op i et A og et B hold, hvis Det Blå Svindlerhold for magt til at gøre det. Et B hold hvis eneste eksistensberettigelse skal være at servicere A holdet med al den luksus de har brug for. Og med parlamentarisk grundlag i DanmarksDemokraterne med Venstre damen Frøken Inger Støjberg som fordame for partiet kan Det Blå Svindlerhold realisere deres hedeste drømme.

En stemme på DanmarksDemokraterne er en stemme på Det Blå Svindlerholds asociale politik.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

Jeppe Lindholm løber forvirret rundt og fucker hele Danmark op med sit DBS
.

Der synes at være en vis desperation blandt de blå politikere, der kommer det ene overbud efter det andet om hvor godt alt vil blive hvis vi får blåt flertal. Fantasien kender ingen grænser, senest de absurde udtalelser om tørklæder fra Hr. Ellemann.

Selv om jeg betragter mig som etnisk dansker har jeg svært ved at se noget fornuftigt i at forbyde visse beklædninger. Jeg mener da på at alle blå, gerne må bære sølvpapirs hatte, det er vel ok og kan ikke skade nogen?

Min salig bedstemor gik altid med et tørklæde over håret når hun gik ud, det var vist meget normalt dengang. I filmen om Florence Nightinggale bærer hoved personen også en slags tørklædelignende hovedbeklædning. Vil det sige at ingen blå vil lade sig behandle af en sygeplejerske med hoved beklædning. For blot et par årtier siden var der stadig traditionelt påklædte nonner på Danske hospitaler, skulle de så også forbydes at udføre deres gerning?
Det kan kun blive bedre...håber jeg.

Eller bliver det næste blå udspil at Kebab og Mokka forbydes?

At kvinder i "gamle dage" gik med tørklæde, var ikke af religiøse grunde, men for at beskytte håret mod vind/vejr og snavs, det var både dyrt og besværligt, når man boede på landet, at komme til en damefrisør når man skulle klippes og permanentes, som var ret udbredt før Carmen curler. Desuden var der ikke mange som havde badeværelser og hårshampoo var vist ikke opfundet på det tidspunkt.
Når det gælder forbud mod tørklæder og andre religiøse symboler var det forbudt at bære i Tyrkiet fra 1923 i skoler og alle offentlige institutioner (det blev indført af præsident Kemal Atatürk i 1923) og varede indtil 2013, hvor forbudet blev afskaffet af den nuværende præsident Erdogan fordi hans kone, som bære tørklæde, ikke kunne deltage i de arrangementer som foregik i parlamentet. Derfor kan det undre at Danmark ikke indførte et lignende forbud i 1970 hvor de Tyrkiske gæstearbejdere begyndte at hente deres koner og børn til Danmark, det var jo et forbud de kendte fra deres eget land.

Og så kan der vist efterhånden heller ikke være mange danskere tilbage, der stadig er i live, og som er gamle nok til at kunne have haft en bedstemor, der "altid gik med tørklæde".

Vi har beklædningsfrihed i Danmark og det skal vi blive ved med at have. Hvis vi begynder at foreskrive hvordan vi skal gå klædt, så ville vi ikke være et hak bedre end dengang borgerne i Republic of China, alle skulle gå ens og uniformt klædt.

Sølvpapirshatte er langt farligere end et stykke stof.

At Ellemann er vægelsindet er jo ikke første gang, mink sagen, der vendte han også 180 gr, så snart hanblev pres. set af Troels Lund og minkvennerne. Det synes som om det er Pernille V der styrer i blå stue, det gjorde hun også på pressemødet i går. Det er ikke nok med nye briller og lidt ros fra vennerne i Tirsdagsanalysen, der skal mere til, hvis man tror man kan lede et land. Mette f har ikke rystet på hånden trods de blå`s massive hetz inkl. deres blå medier. Berlingske og JP. Hvad hun ikke har måttet tåle af uretfærdigheder og uhyrlige påstande.
Særlig i minksagen, hvor man efter den fine analyse i går i pio pio, fik oplysninger som satte den sag i perspektiv. Ellemann og Pape må nok have lidt meres tyr på tingene, mere erfaring, så de ikke dumper på noget så latterlig dumt, som et tørklæde, og en dum undskyldning som var så malplaceret , forkert som det blev udført. De er som marionetdukker i Pernille V og inger S spil, sørgeligt. Magtgale er de.

Jacob Ellemann blev opereret i 24 timer for en diskusprolaps.

23 af timerne brugte lægerne på at finde hans rygrad. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Man kan synes om det muslimske tørklæde som man vil. Personligt synes jeg det er reklame for en religion der er vederstyggelig.
Grundlæggende har alle ret til at nægte uønskede personer adgang til ens hjem. Det behøver man slet ikke begrunde. Men hvis det drejer sig om fx. hjemmehjælpere, så må man nok indstille sig på selv at gøre rent.
Det er så nok konsekvensen.

Jeg bor på Vestegnen i et kvarter med både mange indvandrere og mange gamle mennesker. Så jeg møder tit og ofte hjemmehjælperne på gaden, i opgangen, i trafikken og i elevatoren, og det er her næsten altid yngre kvinder med indvandrerbaggrund, men jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har set en af dem bære tørklæde. Det er i hvert fald ikke ret almindeligt.

Thor, det tyder på at de unge damer er ved at blive selvstændige. Det er godt at høre. Hvis muslimerne ville tilrette deres koran til moderne tider ville meget være nået.

Der er nu stadig mange, der ligger under for islams reaktionære tildækningsregler, men de er nok ikke i så høj grad tiltrukket af et job hos hjemmeplejen.

En hjemmehjælper skal ligeledes have ret til at afvise en ubehagelig borger.

Jeppe. Selvfølgelig, men det er bare et helt andet problem, og har ikke noget at gøre med om man er tvunget til at lukke mennesker ind, som man ikke bryder sig om, af den ene eller anden grund. At det så kan have konsekvenser i forhold til hjemmehjælp eller lign. er logisk.

Jeppe, det gør de allerede. De går til deres foresatte og beder om at blive flyttet væk fra borgeren.

Men hvad med en borger der under corona-krisen er blevet chikaneret, drillet, hånet og mobbet ud i psykisk sygdom af en hjemmehælper/sosuassistent, han eller hun bør kunne sige nej tak til en bestemt hjemmehjælper. Men ikke fordi hjemmehjælperen bærer tørklæde. Det er nu min mening.

@ Hans Jensen,

Du lader til at have en rigtig god indsigt i Islam, så kan du forklare mig, hvorledes Islam er vederstyggeligt. Er deres Gud så også vederstyggelig? Hvem er deres Gud egentlig?

Det er vist tydeligt, at de blå står sammen hver for sig i en fælles front, der peger i flere forskellige retninger.

All together one at a time ;)

Rygraden hos socialdemokrater er tilsyneladende støbt i beton!

Tvivlens nådegave er blevet borgerlig!

Dansk landbrug skal med djævelens vold og magt nedlægges/nedslagtes med socialdemokratisk C02 afgifter.

Hvorimod rige socialdemokrater der snart har fløjet rundt om jorden ti gange aldrig får lov at betale en krone bare i brændstofafgift!

Flovheden over de reelle CO2 syndere får Greta Thunberg til at gå grædende i seng hver aften!

Halvdelen af socialdemokratiske teenagebørn har det psykisk dårligt, fordi de er flove over deres egne forældres hykleri!

Nu skal de alle udredes betalt af skatteyderne!

Stress og jag, fordi far og mor skal nå deres årlige 2-3 charterrejser!

Teenagere gider af princip ikke deres forældre!

Og slet ikke beton-socialister, der ikke giver deres børn mulighed for at være sammen med kedelige borgerlige forældres børn.

Der har friheden til at bestemme selv!

Til morgenmad: Youghurt og müsli.

Til frokost: Ingenting

Til eftermiddagstid: Alt fra køleskabet.

Til aftensmad: Ikke det der sættes på bordet.

Teenagere har svært ved at holde fast i et standpunkt!

Døgnet har 24 timer!

Men nu skal hele banden udredes, fordi betonen har ødelagt deres ungdomsliv!

Den frie vilje har alt for længe siddet i Mette Frederiksens lomme!

Mor her bestemmer!

Selv Jacob Ellemann trænger til en udredning hos en psykolog eller psykiater efter Mette Frederiksen tre år i statsministeriet!

Hun lyver bestemt men konsekvent om hvad Jacob Ellemann mener!

Som Mogensen udredte det i Tirsdagsanalysen!

Snart må alle politiske modstandere til udredning!

Mette Frederiksen styrer alt og alle med hård hånd!

Nu venter udredningen af 20% af alle danske teenagebørn!

Desatteliseringsprocessen i landsdækkende udredning!

Hvordan frigør teenagebørn sig fra beton-socialdemokratiske forældre!

Indtjeningen fra landbruget betaler udredningen!

Hvor skulle pengene ellers komme fra?

Mor Mette bestemmer:

En bred regering hen over midten!

Kun ganske få ministre vidste at det var det de skulle gå til valg på!

Spændende om Socialdemokratiet udrenser damen i rødt som Venstre gjorde med Herren i blåt!

Det ville være ren katharsis for den danske ungdom og Jacob Ellemann.

Ordet katarsis kommer af græsk katharsis 'renselse'. Ifølge Aristoteles er det en tragedies æstetiske særkende, at den ved at fremkalde medlidenhed og frygt hos tilskueren fuldbyrder en renselse for (eller af) følelser af denne art.

Tragedien når Mette Frederiksen taber folketingsvalget!

Med dine kommentar,fjerner du dig gevaldig fra sandheden omkring de sidste 3 års politik.
Du stikker folk bevist løgne lige i ansigter!!!!!

Aksel Jensen hvornår er du sidst blevet mentalundersøgt. Hvorfor kommenterer du ikke må Jacob Ellemans ide og at sælge ørsted, ørsted blev etableret for at skabe sikkerhed for danskerne angående tilgang til energi. hvis ørsted sælges er det at sidestille med tyskernes tiltro til russerne . Det kan medføre stigende energipriser.

Kan i derude ikke hjælpe mig med et spørgsmål, det kan godt være at det ikke lige rammer skiven, men, når den blå blok "Løhde" og co ikke kan finde ord for den dårlige tilstand vores sygehusvæsen befinder sig i, og hvorfor at der ikke er gjort meget mere for at afhjælpe alle de problemer der er, og har været længe, så er det jeg godt kunne tænke mig mig at en eller anden ville spørge, var det ikke Løkke og co der i 8 år havde den ide at man kunne spare 2% hver år på netop sygehusvæsendet. Ja jeg undres

Netop, det var under blå regeringer, at mange af de problemer opstod, som de nu klandre regeringen for. Beslutninger de havde vedtaget.

Det var de blås spareiver på velfærden, som var designet til at underminere de offentlige institutioner, så man i stedet kunne fremme det private, der ligger bag de fleste af de problemer vi debaterer i dag.

Annonce