Annonce

Exit-poll: Det bliver utrolig tæt

Alternativet, der indtil for et par uger siden stod til ikke at komme over spærregrænsen, står til 3,5 procent af stemmerne - svarende til seks mandater.
Foto: Alternativet
Franciska Rosenkilde, forperson for Alternativet
Ifølge en exit-poll, som Megafon har foretaget for TV 2, står blå blok til 73 mandater. Mens Moderaterne står til 16 mandater.

Blå blok og Lars Løkkes Moderaterne står således - tilsammen - til at få 89 mandater. Det er lige akkurat ikke nok til at mønstre et flertal.

Rød blok står ifølge ext-poll’en til 86 mandater.

Dermed bliver valgaftenen - akkurat som forudset - noget af en gyser

Dermed bliver valgaftenen - akkurat som forudset - noget af en gyser. Det står utrolig tæt mellem blokkene.

Socialdemokratiet står til 25,1 procent - en tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til valget i 2019. De 25,1 procent udløser 45 mandater. Tre færre end ved valget i 2019.

De Radikale står til halvering

De Radikale står til 4,4 procent. Svarende til otte mandater. Det halve af hvad partiet fik ved valget i 2019.

SF står til 9,0 procent. Det svarer til 16 mandater. To mere end ved valget i 2019.

Enhedslisten står til 6,2 procent - svarende til 11 mandater.

Alternativet, der modsat i 2019 nu hører til rød blok, står til at få hele 3,5 procent. Svarende til seks mandater.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har denne umiddelbare reaktion på exit-poll’en:, der bygger på 9.200 afgivne stemmeafgivelser fordelt på 40 valgsteder,

“Det ligger utrolig tæt, vi går efter at afsøge en bred regering.”

SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsens, umiddelbare reaktion:

Jeg håber så meget, at centrum-venstre får flertal

"Lars Løkke har på en eller anden fupagtig måde formået at placere sig i midten. Jeg håber så meget, at centrum-venstre får flertal."

Konservative mister to mandater

I blå blok står Venstre til 13,8 procent - svarende til 24 mandater. Det er en tilbagegang på 19 mandater i forhold til 2019-valget.

De Konservative står til blot 5,7 procent. Svarende til kun 10 mandater. En tilbagegang på to mandater i forhold til valget i 2019. Noget af en nedtur for Søren Pape Poulsen og De Konservative.

Liberal Alliance står til at få 8,0 procent af stemmerne - svarende til hele 15 mandater. En fremgang på ikke mindre end 11 mandater i forhold til valget i juni 2019.

Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne står ikke til at få det supervalg, det tegnede til i starten af valgkampen. Partiet står til syv procent afstemmerne. Svarende til 12 mandater.

Heller ikke Nye Borgerlige står til et supervalg. Partiet står til 3,8 procent. Svarende til syv mandater. Mod fire mandater ved valget i 2019. Men undervejs har Nye Borgerlige stået langt bedre.

Dansk Folkeparti står ifølge exit-poll'en til 2,9 procent - svarende til fem mandater. Ikke prangende, men undervejs har Dansk Folkeparti i flere målinger stået til ikke at komme over spærregrænsen.

Exit-poll'en bygger på 9.200 afgivne stemmeafgivelser fordelt på 40 valgsteder.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu er en exit-poll ganske vist ikke helt det samme som en meningsmåling, men S ligger altså ret højt for en Megafon-måling, her ligger de altid et stykke længere nede end i andre målinger.

Det er sørgeligt, at valget egentlig er blevet afgjort af Alex Vanopslagh TikTok dans, som har forført 10.000 vis af unge førstegangs vælgere uden nogen art af politisk indhold - Det har gjort valget til en klovne forestilling.

Men det har virket. Fra 4 til 16 mandater på klovneri. Det må jo så være sådan Danmark fremover skal regeres. Gennem klovneri fordi generation online kun reagere på sjov og fest.

Mest af alt er det valgets taber.

"forført 10.000 vis af unge førstegangs vælgere"

det positive er at de unge fra nu af kun kan blive klogere
.