Annonce

Løkke er ved at æde De Radikale og blive ny kongemager

På trods af kaos og vigende meningsmålinger er Lars Løkke stille og roligt i færd med at etablere sig lige i smørhullet. I denne weekend holder Moderaterne landsmøde.
Foto: Grafisk afdeling
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
“En reformeret mand”.

Sådan beskrev SF's Pia Olsen Dyhr i et stort interview i Altinget Lars Løkke Rasmussen.

Det er muligvis så meget sagt, men selv om udtalelsen har udløst smil på og omkring Christiansborg, er der ingen tvivl om, at synet på Lars Løkke i løbet af halvandet år har ændret sig til det bedre.

I hvert fald i rød blok.

Manden som Mogens Lykketoft så uvenligt omtalte som “den lille svindler” har alt i alt vist sig som en driftsikker holdspiller i den upopulære SVM-regering.

Det er derfor et stærkt Moderaterne, der holder landsmøde i denne weekend.

Balance mellem profil og stabil

Det sker på trods af det betydelige kaos, der i løbet af valgperioden har ramt Moderaternes uprøvede folketingsgruppe.

Med tre afgåede eller afhoppede folketingsmedlemmer vakler regeringens flertal.

Alligevel er det lykkedes Løkke og hans løjtnant Jakob Engel-Schmidt at finde den fine balance, hvor de profilerer Moderaterne uden at bringe regeringens stabilitet over styr.

Noget de gamle partikammerater i Venstre kun kan misunde.

Pia OD tænker allerede på næste skaktræk

På venstrefløjen bemærker man også med stor interesse, hvordan Moderaterne på områder som oprustning, klima, indvandring, ligestilling og krigen i Gaza indtager en anden position end høgen Mette Frederiksen.

Det er ikke mindst derfor Pia Olsen Dyhr taler så pænt om Lars Løkke og hans parti, som hun anser for “mere retfærdige” end De Radikale. Hun ser i ham ikke blot potentialet til at udmanøvrere Martin Lidegaard efter næste valg.

Er det overhovedet realistisk at forestille sig SF og Moderaterne i regering sammen? 

Hun er allerede fremme ved næste skaktræk, hvor SF og Moderaterne i fællesskab danner intern front mod Socialdemokratiet i en regering efter næste valg.

RMVKLADD-flertallet

Men er det overhovedet realistisk at forestille sig SF og Moderaterne i regering sammen? 

Nemt bliver det ikke. Hvis der er en konstant i Lars Løkkes holdninger, så er det hans utrættelige kamp for at få danskerne til at arbejde mere og gå senere på pension.

Det passer dårligt med SF’ernes ambition om, at opsamle alle de socialdemokratiske vælgere, der ikke deler partiideologen Kaare Dybvads dyrkelse af den protestantiske arbejdsmoral.

Omvendt lyder det ikke mere skørt med Pia Olsen Dyhr og Lars Løkke som ministerkollegaer, end det RMVKLADD flertal, der indtil videre er bedste bud på et centrum-højre flertal efter næste valg.

Løkke vil være statsminister. Eller udenrigsminister

I rød blok er analysen, at hvis der efter et valg er 90 lilla-blå mandater, så vil Løkke forsøge at blive statsminister. Også på de højrefløjsmandater, han i valgkampen i 2019 og 2022 afsvor sig.

Uanset hvad, så er Moderaterne i dag en magtfaktor som ingen kan komme ud over

Men hvis centrum-venstre flertallet holder, mens Venstre ryger ud af regeringen, så er vurderingen, at Løkke hellere vil fortsætte som udenrigsminister i en SFSM eller SFSRM-regering, end atter at friste skæbnen som oppositionens blå leder.

Uanset hvad, så er Moderaterne i dag en magtfaktor som ingen kan komme ud over.

Løkke er dygtigt ved at overtage De Radikales gamle rolle som tungen på vægtskålen.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja lad os nu se Der er 2,5 år til næste valg. Det er rigtig lang tid Er SF og LA på toppen fortsat. Jeg tvivler. Der er en CO 2 afgift der skal på plads. En sundhedsreform, ældrereform m.m. Om Løkke holder niveauet, ???? SF og M????

Thjaaa. Ved ikke at støtte rød blok ved det seneste folketingsvalg i 2022, som med radikale stemmer havde flertal, har De Radikale Venstre skrevet sig ud af dansk politik for altid.

De Radikale Venstre har ved valget i 2022 begået politisk suicide.

Børnepasning i det liberale Tyskland.

Her har du et eksempel på en børnehave i München, Tyskland, ved navnet Pfiffikus. Den er ejet af den private virksomhed Unsere Champions, som igen er ejet af Belgiske LD Education, og ja, som igen er ejet af Lavorel. Her har de netop fordoblet prisen på børnepasning for bedre at kunne tilgodese de små. Reelt ved vi jo godt det er for at generere maks profit op gennem investeringskæden.

Ringer der en klokke? Ja, rigtig. Alles Lægeshus. Her må Alle være med til at skabe profit maksimering til investor gruppen. I 2021 blev Alles Lægehus solgt til den udenlandske sundhedskoncern Capio. De ejes af en af verdens største private udbydere af sundhedsydelser australske Ramsay Health Care. Som naturligvis kun har de danske partienters sundhed og trivsel for øje.

Ringer der en klokke mere i dit hoved? Liberal frihedsbegreb. Ikke for de små, dig eller dine nærmeste. Nej. Frihed til at investere og profit optimere uden moral, uden hæmninger. Altså ægte liberal frihed, hvor de 99% betaler for den ene procent.

Få mange børn og stem på Liberal Alliance for at sikre dem frihed. Frihed til at arbejde for investorernes velstand. Ledighed er jo roden til alt ondt. Bare en variant til Arbeit Macht Frei.

-

Stem på rød blok hvis du vil undgå udbytning og opleve ægte frihed for mennesker og ikke frihed for investeringer og profit.

"Ægte frihed for mennesker" betyder at de tog en fridag fra dig - store bededag!
Det betyder også at du og dine børn kan blive tvangsvaccineret hvis WHO synes det skal være sådan.

Så var det vel efter din mening også forkert at man indførte "tvangsvaccinering" mod kobber af alle børn da du var ung og hvad med vaccinering mod polio i starten af 1950erne? var det også forkert? De skulle vel bare havde fået tilført "rigeligt" med 3D vitaminer, så var den epidemi afværget på samme måde som du mener Covid19 kunne være afværget uden vaccine. Du er og bliver en "kvaksalver".

Der skulle stå - mod kopper.

D3 vitaminer.

For det første blev Børnekonventionen først oprettet i 1989, så den var ikke gældende i 1950'erne, for det andet siger den tydeligt at hvad man gør over for et barn, skal være med barnets tarv for øje - ikke med bedsteforældrenes tarv for øje, som det var tilfældet da man ville have børn vaccineret med Covid19 for ikke at smitte fx bedsteforældrene.
Så koppevaccinationen havde været i orden.
Jeg tror ikke at vitamin D spiller en rolle vedrørende polio, det kender jeg i hvert fald ikke noget til, men vitamin D kan forebygge influenza; det er stensikkert. Du skal bare tage 5-6 gange den af Sundhedsstyrelsen anbefalede dosis fra sommeren er forbi og indtil sommeren kommer igen! Det ved lægerne godt, men de vil ikke sige det af hensyn til lægemiddelindustrien som i årevis har modarbejdet vitamin D's rolle. De kan ikke tjene nok penge på vitaminpiller fordi de ikke kan patentbeskyttes!

Du trænger til at læse den her artikel:
https://punditokraterne.dk/2024/03/12/nedlukningen-fire-aar-senere/
(og den har intet med vitamin D at gøre)

Pia Olsen-Dyhr ved uden tvivl lige så godt som alle andre, at "reformeringen" af Løkke bare betyder, at han nu er 100 procent narcissistisk opportunist, hvor det tidligere kun lå omkring 80 procent.

Hvornår har en europæisk præsident tidligere sendt en videohilsen til et dansk parties landsmøde ? Jeg kan ikke erindre det - Men på BT,s digitale avis kan man læse at Macron har sendt en hilsen til Moderaterne og især Løkke om et styrket samarbejde i EU -
Det må man medgive Løkke han formår at få det optimale ud af sin nuværende og tidligere position som statsminister - Tænker ikke at videohilsenen fra den franske præsident er en spontan handling fra denne - nok mere et udslag af en “ høflig forespørgelse “ fra Løkke -

Og selvfølgelig vil Løkke gå efter statsministerposten hvis muligheden byder sig til - Det er naivt hvis Olsen-Dyhr ikke har blik for dette -

Jeg kan tilføje at udover Stine Bosse stiller Bergur Løkke Rasmussen op til valg i Europa - Parlamentet for Moderaterne - Så kan det jo ikke skade ens kandidatur med en sådan hilsen fra supereuropæeren Macron -

Løkke tog æren for alle reformer som Smv regeringen har gennemført. Han kan også være for smart og snu.Han tog æren i sin tid for det Lene espersen skulle have æren af , men sådan er han bare

Noget HELT andet.
Spændende hvor mange chefer der nu fyres i Fiskeristyrelsen efter det er kommet frem at styrelsen driver egen politik på tværs af et politisk flertal.

Jeg vil tro det bliver nul, de har jo bare fulgt reglerne, på samme som underdirektøren i skat udtalte, som svar på hvorfor der var udeendt forkerte opkrævninger af ejendomsskat. Han bliver heller ikke fyret, selv om en mand med en så begrænset selvstændig tænkning og uden besiddelse af sund fornuft, ikke har evnerne til at bestride et lederjob.