Annonce

Moderaternes kulturkonge: Der kommer flere sager

Flere sager om det omstridte folketingsmedlem Jon Stephensen er på vej, men hovedpersonen bedyrer: Kan ikke genkende det billede, der tegnes.
Foto: Moderaterne
Jon Stephensen (M), medlem af Folketinget
Folketingsmedlem Jon Stephensen (M) har de sidste måneder været genstand for en ret heftig medieomtale, på grund af en række sager fra hans tid som direktør på det frederiksbergske teater Aveny-T.

Sager som blandt andet handler om en angiveligt forfalsket underskrift, ødelagte malerier og uberettiget brug af teatrets midler til privat brug.

Jon Stephensen har anlagt en injuriesag mod bestyrelsesformanden for Aveny-T, den tidligere finansminister Henning Dyremose.

Flere sager på vej

Og der er ikke slut. Der er flere sager på vej.

Det skriver Jon Stephensen selv i en kort opdatering på Facebook.

Hvad de sager præcis er, fortæller han ikke, men det handler formentlig også om hans omgangstone overfor medarbejderne:

"TV2 bringer og andre bringer de kommende dage historier og udsagn om mig fra min tid som teaterchef," skriver han og fortsætter:

"Der er altid nuancer og flere sider af en sag. Jeg kan ikke gå ind i enkeltsager og kommenterer på dette lige nu på lige da jeg er på tjenesterejse i udlandet (Han er på studietur med Folketinget i Indonesien, red,)."

"Med lad mig her sige: Jeg kan ikke genkende det billede, der tegnes af mig og slet ikke det sprog, jeg beskyldes for at bruge."

Har prøvet at gøre det bedst muligt

Jon Stephensen skriver videre, at teaterbranchen er noget særligt, og at han derfor kan have lavet fejl undervejs.

"Jeg skulle løse endog meget svære dilemmaer ofte under stort tidspres og med mange modsatrettede krav og ønsker fra mennesker midt i et krævende forestillingsforløb.

Jeg har prøvet at gøre det bedst muligt. Sker der fejl undervejs. Kunne noget gøres bedre. Utvivlsomt."

Han skriver til sidst, at han efterlod både Gasværket og Aveny-T “særdeles stærkt kunstnerisk og økonomisk”.

placeholder

Ikke en sag for partiet

De mange sager som Jon Stephensen er havnet i, har endnu ikke haft konsekvenser for hans politiske virke. Han er således fortsat både kultur- og udenrigsordfører for partiet.

"Der er intet at udsætte på Jon Stephensens politiske arbejde. Den her sag handler ikke om Moderaterne," udtalte gruppeformand i Moderaterne Henrik Frandsen i går til Politiken.

Heller ikke Jon Stephensens københavnske bagland i Moderaterne har mistet tilliden til den 63-årige politiker.

"Så længe tingene står, som de står lige nu, jamen, så har han den opbakning, som han har haft hele tiden," siger politisk sekretær for Moderaterne i Københavns Storkreds Katja Piecko til Ritzau ifølge BT og fortsætter:

"Umiddelbart ser jeg ikke, at der er de beviser, der skal fremlægges. Det gør jeg ikke." 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, anklages af 30 navngivne og unavngivne kilder, som TV2 har talt med, for manipulation, trusler og magtmisbrug.

Super. Det er da lige den slags personer vi har brug for til at dirigere landet. Gad vist, hvad Den-Lille-Svindler har at sige til sagen.

Ja det er jo ikke nemt med nyt parti, og hvis sagerne er korrekte, vil han sikkert helt trække sig fra politik, og få en suppl. ind, det bør han i fald han dømmes. Ikke blive løsgænger.