Annonce

Bergur surmuler: “Vores valgkamp blev en lille smule mudret”

Moderaterne fik kun et enkelt mandat - partistifterens søn må pænt vente på udskifterbænken: “Hvis vi ikke havde lavet de fodfejl, så havde der været større sandsynlighed for, at vi havde fået to mandater”
Foto: Moderaterne
Bergur Løkke Rasmussen (M), tidligere medlem af Europa-Parlamentet
Partistifter Lars Løkke Rasmussens søn, Bergur Løkke Rasmussen (M), blev ikke - trods et personligt højt stemmetal - valgt til Europa-Parlamentet for Moderaterne. Partiet fik kun et enkelt mandat, og det gik til spidskandidaten Stine Bosse.

Netavisen Pio træffer Bergur Løkke Rasmussen, mens han er i gang med at pakke sine ting sammen i Bruxelles.

Han lægger ikke skjul på en vis skuffelse over valgresultatet. Ikke mindst fordi Moderaterne længe troede på, at de kunne snuppe begge De Radikales EU-mandater, men De Radikale fik et overraskende godt valg og beholdt det ene af de to hidtidige EU-mandater.

Bergur konstaterer, at Moderaternes valgkamp undervejs blev en smule mudret:

Der var nogle enkelte gange, hvor der måske var tvivl om, hvad Moderaterne mente

“Jeg konstaterer bare, at vores valgkamp blev en lille smule mudret. Der var nogle enkelte gange, hvor der måske var tvivl om, hvad Moderaterne mente om forskellige ting. Og det er bare ikke befordrende midt i en valgkamp.”

Skal vi ikke kalde en spade for en spade: Var det meldingen fra Stine Bosse om, at Danmark sagtens kunne bære at modtage 7.000 flygtninge, du tænker på?

“Jeg kalder ikke nogen for en spade. Men jeg konstaterer bare, at vores parti et par enkelte gange, hvor vi - hvilket måske er naturligt for et parti, der kun er et par år gammelt - lavede nogle fodfejl. Sådan er det at lave politik. Sådan er det at lave valgkamp. Jeg tror bare på, at hvis vi ikke havde lavet de fodfejl, så havde der været større sandsynlighed for, at vi havde fået to mandater.”

Taknemmelig for hver en stemme

“Vi kunne godt have strammet en lille smule op i retorikken og have været helt klar på, hvad vi mener om de forskellige politikområder. Det er selvfølgelig hele kandidatfeltet, som er ansvarlig for at tegne partiets politik.”

Du fik 17.050 personlige stemmer…

“Ja, jeg er meget glad for mine 17.049 personlige stemmer - den sidste er min egen. Jeg fik markant flere stemmer end i 2019. Omkring 40 procent flere end sidst (Bergur Løkke Rasmussen stillede i 2019 op til europaparlamentsvalget for Venstre, red.). Så det er en fin fremgang. Jeg er bestemt glad for mit personlige stemmetal. Jeg er rigtig glad for at så mange mennesker har villet betro mig deres stemme.”

Ikke mindst takket være valgforbundet med De Radikale og Venstre

Moderaterne fik beskedne 5,9 procent af stemmerne ved søndagens europaparlamentsvalg, men som dog rakte til et enkelt mandat. Ikke mindst takket være valgforbundet med De Radikale og Venstre, hvor både De Radikales ene mandat og Venstres to mandater var meget dyre.

Moderaternes spidskandidat, Stine Bosse, fik 86.888 personlige stemmer. Og fik dermed fjerde flest personlige stemmer blandt de i alt 169 danske EU-kandidater.

Du kan læse mere om den omtalte Stine Bosse-udmelding her. Og her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Optakten til slaget om Europa blev en smule mudret!

Ikke alle kom med på holdet. Og når træningsbanen lige er lagt ud, er det nemmere med fodfejl.

Med topmoderne teknologier blev banen lagt ned uden brug af en eneste spade!

Når blot banen vandes konstant, vil både græsset og spillet på banen finde sit ståsted.

Og med lidt Løkke og held kan vi Bosse os frem til gode resultater.

Endda set fra sidelinjen!

Nej Bergur de havde I ikke. I fik et og det var flot, og det skyldtes valgforbund, R fik også et,Så alle små partier blev tilfredse på nær LA