Annonce

HK-fællesformand trækker sig efter anklager om krænkelser

Fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup, træder tilbage efter flere henvendelser om krænkende adfærd. Anja C. Jensen: ”I HK har vi nultolerance overfor seksuel chikane”.
Foto: Pressefoto/HK
Efter sagen om formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaards, upassende adfærd trak overskrifter, og hun derfor trak sig fra posten i slutningen af april, har fagforbundet HK modtaget flere henvendelser om krænkende adfærd fra fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup.

Henvendelserne er blevet gennemgået af HK’s advokat, og det har nu resulteret i, at Jesper Thorup trækker sig frivilligt fra posten.

Det oplyser HK Danmark i en pressemeddelelse tirsdag.

Nultolerance

Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, spillede også en markant rolle i at støtten til Lizette Risgaard fra flere andre forbund under FH smuldrede.

Hun understreger i pressemeddelelsen at HL har nultolerance over for den slags adfærd, og at det er vigtigt for fagforeningen at feje for egen dør.

”I HK har vi nultolerance overfor seksuel chikane. Det betyder ikke, at man ikke må begå fejl, men hvis ens adfærd gør andre kede af det, utrygge eller krænker dem, så skal man ændre sin adfærd med det samme, man bliver bevidst om det,” siger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, og tilføjer:

”HK arbejder for et trygt arbejdsmiljø. Det gælder selvfølgelig også hos os selv. HK er på godt og ondt en arbejdsplads, som alle andre, og derfor er jeg meget optaget af, at vi selv handler på samme måde, som vi forventer af arbejdsgiverne.”

Næstformand for HK Østjylland Hans-Henrik Hansen bliver fungerende fællesformand.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis denne udvikling fortsætter ,ender det vel med at det bliver vedtaget, at damerne skal
bruge kyskhedsbælte, med eller uden lås.

Det må vel være mændene der skal gå med kyskhedsbælte, det er jo dem som er krænkerne. Damerne klare sig sikket fint uden, især hvis mændene er "bæltefikseret".

Er Lizette ikke en kvinde...

Annonce