Nemlig i form af yderligere tre mandater til Venstre i forhold til Voxmeter-målingen ugen før.
I dagens måling står Venstre således til 20 mandater - og 11,3 procent. Det er en fremgang på 1,5 procentpoint i forhold til sidste uge, hvor Venstre stod til beskedne 9,8 procent.
Dermed er Venstre - og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen - ikke blevet straffet for, at han fredag måtte erkende, at den redegørelse, som han fremlagde på et pressemøde tirsdag i sidste uge om fejl i våbenindkøbs-sagen har vist sig også at indeholde fejl.
Som konsekvens af fejl i redegørelsen om fejl i våbensagen sendte Ellemann-Jensen fredag sin departementschef, Morten Bæk, hjem og udtalte, at han havde mistet tilliden til departementschefen.
Håndfast handling i en ellers speget sag, som ser ud til at være belønnet af vælgerne
Håndfast handling i en ellers speget sag, som ser ud til at være belønnet af vælgerne. Dog skal det tilføjes, at dagens måling er foretaget i dagene 7. august til og med 13. august. Ellemanns hjemsendelse af departementschefen fandt sted fredag den 10. august. Derfor må vi afvente næste Voxmeter-måling for at kunne fastslå endeligt, hvad vælgerne mener om Ellemanns håndtering af våbensagen.
Det hører med, at dagens 20 mandater til Venstre stadig er pænt under valgresultatet 1. november 2022, hvor Venstre fik 23 mandater.
Regeringens største parti, Socialdemokratiet, går i dagens måling 0,8 procentpoint tilbage - og står nu til 41 mandater. To mandater færre end i sidste uge.
Ikke prangende i forhold til valgresultatet 1. november, hvor hele 27,5 procent af vælgerne stemte på Socialdemokratiet. Svarende til 50 mandater.
Regeringens tredje parti, Moderaterne, kan notere sig en mikroskopisk fremgang på 0,1 procentpoint, fra 6,8 procent til nu 6,9 procent. Mikro-fremgangen udløser dog et mandat ekstra i forhold til sidste uge, sådan at Lars Løkkes parti nu står til 13 mandater.
Alt sammen på det jævne i forhold til, at Moderaterne ved valget 1. november fik 16 mandater.
Samlet står SVM-regeringen til nu 41,7 procent - mod 40,9 procent i sidste uge. Sidste uge tegnede SVM-partierne sig for tilsammen 72 mandater. Denne uge kan SVM-partierne mønstre 73 mandater tilsammen. Det er en større tilslutning end SVM-regeringen længe har kunnet mønstre.
stadig langt fra valgresultatet 1. november, hvor de tre regeringspartier tilsammen fik 89 mandater
Men det er stadig langt fra valgresultatet 1. november, hvor de tre regeringspartier tilsammen fik 89 mandater. Nok til at SVM kan kalde sig en flertalsregering. 50,1 procent af stemmerne stemte tilsammen på et af regeringspartierne.
I den røde lejr står SF fortsat ganske pænt med en aktuel tilslutning på 13,5 procent svarende til 24 mandater. En fremgang på ni mandater i forhold til valget.
Enhedslisten går 0,4 procentpoint frem i forhold til sidste uge - og står aktuelt til 14 mandater. Partiet er stille og roligt hen ad vejen gået frem med fem mandater i forhold til valget, hvor partiet kun fik beskedne ni mandater.
De Radikale er fortsat i problemer, og er gået 0,3 procentpoint tilbage i forhold til sidste uge, og står nu til kun 4,0 procent. Det udløser beskedne syv mandater. Samme mandattal som ved valget sidste år.
I den blå blok er De Konservative gået noget frem i forhold til sidste uge, hvor partiet fik meget beskedne 4,5 procent - svarende til kun otte mandater. Denne uge står partiet til 5,4 procent og ni mandater.
Liberal Alliance er stormet frem siden valget, hvor partiet fik 7,9 procent og 14 mandater. Nu står partiet til 9,8 procent og 17 mandater. Men det er faktisk en tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til sidste uge.
Danmarksdemokraterne, der havde sit første sommergruppemøde i fredags, er gået en smule frem i forhold til sidste uge, hvor partiet stod til 8,7 procent af stemmerne - svarende til 15 mandater.
I denne uge står Inger Støjberg & Co. til 9,1 procent af stemmerne - svarende til 16 mandater.
Tre partier står med dagens Voxmeter-måling faretruende tæt på spærregrænsen på to procent:
Dansk Folkeparti med 2,9 procent af stemmerne (Svarende til fem mandater), Nye Borgerlige med 2,6 procent af stemmerne (Svarende til seks mandater) og Alternativet med 2,9 procent af stemmerne (Svarende til fem mandater).
Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer på 18 år+.
Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier udgør i denne måling +/- 2,7 procentpoint.
Kommentarer
Godt nok mange, der har travlt med at spinne historier om regeringens snarlige død. Bl.a. baseret på meningsmålinger med lang tid til næste valg. En ting står klart og har gjort det i alle målinger siden valget 1. november: intet flertal for en anden regering kan etableres udenom S. Eneste anden mulighed er en SR-regering, da R har afvist at være afhængig af yderfløjene og nok skal komme med tilstrækkeligt liberale krav til at holde SF ude af regering. Så bliver det op til de radikale luner og vetoer, hvem der skal samarbejdes med om de konkrete udspil. Jeg foretrækker altså den nuværende konstruktion. Selv om meget ikke er groet i den socialdemokratiske have. Samtidig god terapi for begge yderfløje at være helt udenfor med deres varierende symbolitikker på en gang...
Den sædvanlige gang et skridt frem og et tilbage samt hen til kommoden og tilbage igen.
Om seks mdr har SVM regering deres 90 mandater igen. Vent og se
Svar til Helle,
Eller også har de ikke, og måske regeringen slet ikke eksisterer.
"SVM-regeringen står stærkere end længe "
Stærkere ?
Nej, de står bare ikke så svagt som før ferien. Men stadig meget svag.
I den røde lejr står SF fortsat ganske pænt med en aktuel tilslutning på 13,5 procent svarende til 24 mandater. En fremgang på ni mandater i forhold til valget.
I denne sommer hvor klima-krisen har hærget Europa og Hawaii har SFs sommergruppemøde fået øjnene op af fly-sæderne!
Aldrig har SFere og danskere fløjet så meget på ferie som i denne sommer!
Rekorder der går hånd i hånd med varmerekorder overalt i Norden og nedbørsrekorder i Norge samt tørkerekorder på fly-destinationernes endemål omkring Middelhavet.
Vi danskere ved hvad der er godt for sjælen og har råd til at skønne på det! Og rejser som aldrig før!
Nu vil SFerne i teorien noget helt andet!
Flyafgifter på 100kr for korte rejser!
Flyafgifter på 300kr for lidt længere rejser!
Flyafgifter på 700kr for lange rejser!
Danskere griner hele vejen ned i banken!
Som de sagde i Kastrups afgangshal da DR1s reporter udspurgte danske turister om deres klima-aftryk ved at rejse til Mallorca: - Vi flyver alligevel. Ellers bliver jeg/vi/ børnene irriteret!
Altså CO2 aftrykket bliver det samme!
Fru Dyhr og SFerne skal op i en hel anden prisklasse for at stoppe CO2 svineriet.
Og det ved den tøj-overforbrugende kvinde alt for godt!
Til gengæld kaster fru Pia Olsen Dyhr sig for halvtredssindstyvende gang over dansk landbrug.
Her skal sættes ind med store CO2-afgifter!
Og det var så SFs klimasommer!
Først havde landbruget tørke! Så masser af regn! Så storm og blæst! Og endelig de gamle SF-regler om at kornet skal være høstet og markerne tilsået senest 20. august.
Hvilket halvdelen af landmændene ikke når på grund af SFs menneske-skabte klima-forandringer!
Jo med SF i førersædet bliver madpriserne igen fordoblede og danskerne vil rejse endnu mere for at kompensere for at det sure:
1) Høje fødevarepriser
2) Høje energipriser
3) Høj inflation
SF er godt på vej til at gøre danskernes hverdag endnu surere og irriterende!
Der må rejses som aldrig før!
Hvornår SFerne slår øjnene endnu mere op i flysæderne og ser hvad danskerne reelt bruger deres penge på og efterspørger ude i den store CO2-producerende verden, ja, så har klimaet måske en chance!
Danske bønder producerer i øjeblikket fødevarer til en sultende verden!
Det giver SF fan i.
Og overlader det til Rusland og Ukraine!
Til gengæld vil SFerne bruge uanede midler på våbenindkøb fra alverdens tvivlsomme lande - uden det mindste spørgsmålstegn om CO2-udslippet?
Hvorfor skal der ikke CO2 afgifter på våben-produktion og våbenkøb?
Streaming og tøjproduktion er iflg ny forskning endnu mere klimabelastende end fly (uden ønske om at minimere dette problem!).
Streaming og tøjproduktion er iflg ny forskning endnu mere klimabelastende end fly (uden ønske om at minimere dette problem!).