Annonce

Partifælle om Benny Engelbrechts boykot: “Det er ikke nogen løsning at blive væk”

Socialdemokratiets Benny Engelbrecht trækker sig fra årets Folkemøde efter direktørens opfordring til at byde afbrydende demonstranter velkommen
Foto: Claus Bech
Benny Engelbrecht, finansordfører (S)

Folkemødets direktør, Peter Christiansen, sendte i sidste uge et åbent brev ud til de forskellige arrangører af arrangementer på Folkemødet, med opfordring til at byde eventuelle demonstranter under arrangementerne velkommen og invitere dem til at deltage i debatterne.

Opfordringen har fået Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, til at trække sin deltagelse i Folkemødet, efter at have skrevet på X:

"Folkemødets ånd er at skabe rum for samtale. At lægge op til at lade aktivistiske afbrydelser og sabotage af planlagte debatter overtrumfe pluralismen er efter min mening ikke bare i modstrid med selve ånden i Folkemødet, det er også direkte udansk."

I et interview med Berlingske går finansordføreren så vidt, at han opfordrer Folkemødet til at fyre deres direktør.

Peter Christiansens opfordring til at invitere eventuelle afbrydende demonstrationer ind i debatterne på Folkemødet, kommer i kølvandet på at pro-Palæstina demonstrationer har afbrudt arrangementer på både Kvindernes Kampdag den 8. marts og til Arbejdernes Internationale Kampdag 1. maj.

Trækker i land efter kritik

Til TV 2/Bornholm udtaler partifællen Lea Wermelin, at "det er ikke en løsning at blive væk".

Til Benny Engelbrechts udmelding om at afsætte direktøren mener hun, at det må være op til Folkemødets bestyrelse at beslutte, hvem der skal være direktør.

Folkemødet i år bliver uden ham

Benny Engelbrecht trækker dog i land, da han til TV 2 siger, at det har han aldrig sagt, men fastholder dog, at man bør kigge på om ledelsen af Folkemødet har den rigtige sammensætning.

Misser modeshow

De to debatter, et modeshow og en pub-quiz Benny Engelbrecht havde på programmet under Folkemødet må således klare sig uden ham.

Skal man kunne true og tvinge sig til ordet på andres møder?” 

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, kritiserer også Folkemødets opfordring til at byde afbrydende demonstranter velkommen.

"Det her strider jo med ALT hvad Folkemødet står for. Skal man kunne true og tvinge sig til ordet på andres møder?” skriver han på X.

Også Kulturminister Jakob Engel Schmidt fra Moderaterne istemmer kritikken af Folkemødet og skriver på X, at Folkemødet "går intolerancens ærinde og bør slå kontra øjeblikkeligt".

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er dybt godnat at underkaste sig gadens parlament, dette må være begyndelsen på folkemødets undergang.

Set i lyset af de vuvuzela-horn lignende afbrydelser, som både Lars Løkke og Mette F har stået model til ved forskellige arrangementer, er det fuldt ud forståeligt at Benny Engelbrecht ikke deltager i folkemødet.

Hvem pokker har frivilligt lyst til at stille sig op på en scene med et politisk budskab for at blive kaldt barnemorder og andet uhyrligt. Det har jeg ikke og det skal en politiker heller ikke.

Aflys folkemødet. Det kan alligevel ikke bruges til noget som helst, når der kun er råben og skrigen

Hold da k...
Så skal man da bare stå og råbe, så bliver man aftenens hovedtaler.
Lea Wermelin er bare endnu et eksempel på ulækker leflen efter personlige stemmer.
Vi har alt for få politikkere der tør sige stop.

Jeg synes, Lea Wermelin skal finde et andet sted end folkemødet, hvor hun kan diskutere med eventuelle demonstranter.
Så kan vi andre få lov til at høre politikerne på folkemødet uden at blive forstyrret af propalæstinensiske bekvemmeligheds-demonstranter, som burde være i Gaza-området i stedet for på Bornholm.
De demonstranter er jo hovedsageligt ikke etniske danskere og bliver aldrig danske. Udvis dem af Danmark for bestandigt. Jo før, jo bedre.

Forbyd alle pro-palæstinensiske, pro-Hamas-, salafistiske, jihadistiske og shia-islamiske demonstrationer her i landet fra nu og til og med 3 dage efter, at folkemødet er slut.
Der er nok ikke ret mange i Danmark, som ikke forstår budskabet i de demonstrationer, som HAR været....

OG hvis maskerede demonstranter og andre med ikke-danske DNA alligevel igen føler behov for at svinge det palæstinensiske flag, skal de udvises af landet for bestandigt, - og så kan de i stedet demonstrere i Gaza, Iran, Rusland og i Kina. Ikke i Danmark.

Enige vi skal hjælpe alle borger med at blive assimilere ind i det danske demokrati. Folkemødet er der hvor folke fortæller eliten hvad de mener og har bruge for. Lad alle os demokrater fordømme krigsforbrydelser, folkemord, apartheid og religions krige.