Annonce

Debatten om landbrugets CO2-udledning spidser til: Fremgang til yderpolerne i klimadebatten

Ugens Voxmeter-måling giver fremgang til Danmarksdemokraterne. Og til Alternativet, der nu igen er over spærregrænsen
Foto: Folketinget/Marie Hald og Folketinget/Marie Hald - Foptografik: Anders Bredsdorff
Inger Støjberg (DD) og Franciska Rosenkilde (Alt.)
Debatten om landbrugets CO2-udledning spidser til. Og det kan være baggrunden for, at to yderpoler i den debat, Danmarksdemokraterne og Alternativet, begge står til fremgang ifølge ugens Voxmeter-måling for Ritzau.

Ifølge målingen står Danmarksdemokraterne til 16 mandater - en fremgang på to mandater i forhold til sidste uge. I procenter står partiet til 8,9 procent - mod 8,0 i sidste uge.

Danmarksdemokraterne har i de seneste uger ligger meget stabilt på de 14 mandater, men nu er der altså fremgang for Inger Støjberg & Co., som i debatten går hårdt til de kræfter, som vil pålægge landbruget en klimaafgift. Stor som lille.

I den modsatte ende af landbrugsafgifts-debatten finder vi Alternativet, som ønsker at pålægge landbruget en høj afgift for dets CO2-udledning.

ugens Voxmeter-måling er godt nyt for Liste Å

Alternativet har de seneste tre uger stået til ikke at komme i Folketinget, men ugens Voxmeter-måling er godt nyt for Liste Å. Partiet står aktuelt til 2,5 procent af stemmerne - svarende til fire mandater.

Tilbagegang for SVM

For de tre partier i SVM-regeringen er ugens Voxmeter-måling ikke specielt opløftende.

Tilsammen står Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne til 70 mandater. Tre færre end i sidste uge.

I procenter er opbakningen faldet til 39,3 procent. Mod 40,5 procent i sidste uge.

Socialdemokratiet står til 38 mandater. Mod 40 i sidste uge. Venstre står til 18 mandater. Mod 19 i sidste uge. Moderaterne står til 14 mandater. Samme antal som i sidste uge.

Liberal Alliance og SF står i denne uges måling til hver 25 mandater

Liberal Alliance og SF står i denne uges måling til hver 25 mandater. Målt i procenter er LA en anelse større end SF: Liberal Alliance står til 14,4 procent - SF står til 14,2 procent.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 4. marts 2024 baserer sig på telefoninterview med 1.000 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 26. februar 2024 til d. 3. marts 2024.

Usikkerhed på de enkelte partier i denne måling ligger på mellem +/-2,5 procentpoint og +/-1,0 procentpoint.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der skal sikkert stadig være nogle få trofaste kirkegængere i Klimakirken, men de fleste af os er nu temmelig trætte af den sang fra de varme lande. CO2 fylder rigtigt meget i debatten, men kun 0,02% i virkelighedens atmosfære.
Hvis det drejer sig om at bevare muligheden for at få en hakkebøf, så stemmer jeg helst på Inger Støjberg - hvis jeg skulle stemme. Men jeg har lovet mig selv ikke at stemme mere ved et dansk valg. Politikerne gør jo alligevel intet godt for hverken danskerne eller Danmark.

Gud forbyde de nogensinde for magt som de har agt ,de mest ækle mennesker er sgu dem der altid skal rede os og jorden med al deres ævl

Der er sådan set kun eet spørgsmål, som vælgerne skal tage stilling til. Skal eller skal vi ikke redde klimaet?

Måske Inger Støjberg har et var på den udfordring.

Hvis man skal redde klimaet er det noget helt andet der skal stoppes. Her tænker jeg især på våbenindustrien og militæret. I den sidste opgørelse i medierne blev det oplyst at verdens samlede militærbudget (udgifter) for år 2022 lød på lidt over 15 tusinde milliarder, så her er virkelig plads til nedskæring. Det vil også gavne den del af jordens befolkning som lige nu er involveret i krig og ødelæggelse som man dagligt ser det i TV fra Ukraine og Gazastriben. Ukraine har oplyst at de dagligt affyre 10 tusinde granater + bomber og misiler og Rusland nok endnu mere.
Til dato er der iflg. oplysninger ødelagt 5-6 tusinde kampvogne/tanks i Ruslands krig mod Ukraine Hvor bliver klimaaktivisterne af? skal de ikke ud og demonstrere mod dette vanvid og enorme resurseforbrug for ikke at tale om det enorme CO2 udslip det medføre, og det stopper ikke der, de sønderbombede bygninger skal jo genopføres og her skal bruges uanede mængder af cement/beton som klimaaktivisterne vil havde stoppet produktionen af, men hvad så?

Troede ikke du gik og puttede med det Jan Kjærgaard ? Men du finder slet ikke anledning til at nævne A's 18% ! Den værste måling nærmest nogensinde ?

Annonce