Annonce

Messerschmidt langer ud efter gamle partifæller: "Et forsøg på at slå Dansk Folkeparti ihjel”

DF-formanden var oprindeligt ikke interesseret i at blive formand, men så ikke, at der var nogen andre, der kunne løfte opgaven: ”Derfor måtte jeg tage den på mig.”
Foto: Dansk Folkeparti
Partiformand Morten Messerschmidt (DF).
Morten Messerschmidt har siddet i formandsstolen i Dansk Folkeparti i lidt over to år. Han overtog et parti, som med egne ord hang i laser med dårlige meningsmålinger og en opslidende MELD/FELD-sag.

Det fortæller Morten Messerschmidt ærligt om i en ny podcast af erhvervsmediet MarketConnect.

Da Messerschmidt slog Martin Henriksen ved kampvalget til formandsposten, blev det hele blot endnu værre, og partiet oplevede en sand åreladning af folketingsmedlemmer, som skiftede til Inger Støjbergs på det tidspunkt nystiftede parti Danmarksdemokraterne.

”Det var så åbenlyst, at der var en illoyalitet, som først kunne komme til udtryk hen over sommeren. Men det var nøje koreograferet, så man havde planlagt, at først skulle den melding komme om, at den person ikke opstiller, og så at nu melder den person sig ud af partiet,” fortæller Morten Messerschmidt og tilføjer:

”Det var et forsøg på at slå Dansk Folkeparti ihjel. Hvilket til stadighed undrer mig, at folk der har været med til at forme partiet, kan have sådan en ambition.”

Hele 11 ud af Danmarksdemokraternes 14 valgte folketingsmedlemmer i 2022 har en baggrund i Dansk Folkeparti.

Ingen lederambitioner

Egentlig havde Morten Messerschmidt i lang tid ingen ambitioner om at blive formand.

Han fortæller i podcasten, at han var mere interesseret i at deltage aktivt i den offentlige debat, skrive kronikker og bøger og ikke i at være leder og administrator. Men han følte sig kaldet til det, da partiet stod i den store krise.

Han kunne ikke se, at der var nogen andre, der kunne løfte opgaven:

”Derfor måtte jeg tage den på mig.”

”Vi havde været igennem en hård tid. Det har vi heldigvis lagt bag os nu. Nogle gange må man jo simpelthen gribe det øjeblik, man står i, og så gøre det, som er nødvendigt, og det er det, jeg har bestræbt mig på i de nu godt to år.”

I podcasten kommer Messerschmidt og vært Klaus Thodsen forbi bogen ‘Showbiz – I hælene på Morten Messerschmidt’, hvor journalist Anne Sofie Kragh fortæller hele historien om formanden efter at have fulgt Messerschmidt i en årrække.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvordan i alverden kan DF'ere gå til Danmarksdemokraterne, som går ind for EU og stemmer for lovforslag om indfødsrets meddelelse til massetilvandrede muslimer fra tredjeverdenen samtidig med, at danskerne ingen børn får? Uanset om Morten Messerschmidt er formand eller ej, så er der intet alternativ til at stemme Dansk Folkeparti, hvis man ønsker at bevare Danmark dansk. Alle øvrige partier forærer landet væk på de halvårlige masselove om indfødsrets meddelelse. Så er det sådan set ligegyldigt, om så det var Pyrus eller Bubber, der blev formand for DF.

Spejl Messerschmidt -
Og så en snu Støjberg der udnyttede at DF var villige til at gøre hende til partiformand - Hun fik hurtigt overtalt Skårup til at melde sig under hendes vinger dermed var vejen banet for en stemme i folketinget selvom hun ikke personligt på det tidspunkt var valgt - Herefter gik det stærkt og flere fulgte efter da de ikke kunne se sig selv i et parti der kæmpede om overlevelse så nær spærregrænsen -

Mange af dem som gik med Inger er det man kan kalde levebrødspolitikere - Hvor meget har man egentlig hørt til Søren Espersen tidligere forsvarsordfører og formand for udenrigspolitiks nævn efter skiftet ? Det er da ikke fordi at der ikke har været fokus på lige netop de to områder her på det sidste -

Det med ønske om at være formand. Er vist en sandhed med modifikationer. Sådan har Thulesen Dahl vist ikke oplevet det Pia og Morten M arbejdede bevidst på at vælte ham.

DF var døende af tre grunde især:
De greb ikke regeringsmuligheden.
De hjalp ikke udkantsdanmark
Og Morten Messerschmidt kastede DF ud i en krise med sine ulovlige fiflerier i EU. Han kan takke sløve danske medier for ikke i højere grad at sætte fokus på hans meget aktive forhaling af sagen, så noget blev forældet. Og at DF faktisk betalte en del ulovligt modtagne midler tilbage.
Mange i DF må have troet på en mulighed for en straf til MM, og så var det naturligt at bjerge karrieren hos Inger Støjberg.

Morten Messerschmidt blev frifundet. Du anerkender måske ikke domstolene? I et retssamfund er det normalt sådan, at man er uskyldig, hvis ikke man er dømt.