Ellemann: “Vi har misforstået hinanden”

V-formanden har flere gange udtalt, at Mette Frederiksen løj over for ham i en telefonsamtale 3. november 2020 - Efter lang snak konkluderer Ellemann: “Vi er kørt fejl af hinanden”
Foto: Mathias Aaen/venstre/Flickr
Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har flere gange udtalt, at statsminister Mette Frederiksen (S) løj over for ham i forbindelse med, at hun 3. november 2020 ringede til Ellemann for at orientere ham om, at S-regeringen dagen efter ville offentliggøre, at det var nødvendigt at aflive samtlige mink i Danmark.

Mette Frederiksen sagde nemlig - ifølge Ellemann - at anbefalingen af aflivningen af samtlige mink ville ske på baggrund af myndighedernes “klare og entydige” anbefaling.

Hun fortalte mig noget, der ikke var sandt

“Hun fortalte mig noget, der ikke var sandt, og hun gjorde det mod bedre vidende,” forklarede Jakob Ellemann-Jensen eksempelvis til Avisen Danmark 16. september i år - altså blot et par uger før valget blev udskrevet.

Det er netop V-formandens opfattelse af, at statsminister Mette Frederiksen fortalte ham noget usandt, der er baggrunden for, at Ellemann flere gange i de to år, der er gået mellem telefonsamtalen og valget 1. november, har udtalt for snurrende TV-kameraer, at han ikke stoler på Mette Frederiksen.

Ny fælles forståelse

Men under det seks uger lange forhandlingsforløb mellem især Venstre og Socialdemokratiet har Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen fået talt ud om mange ting, herunder også indholdet af telefonsamtalen 3. november 2020.

På den baggrund er Ellemann nu nået frem til den konklusion, at han og Mette Frederiksen har misforstået hinanden under telefonsamtalen:

jeg tror helt ærligt, at vi er kørt fejl af hinanden

“Vi har to forskellige udlægninger – og vi har fået en forståelse for, hvorfor den anden har den opfattelse, den anden har, og jeg tror helt ærligt, at vi er kørt fejl af hinanden. At vi har misforstået hinanden,” siger Jakob Ellemann-Jensen i interview med BT’s politiske kommentator, Joachim B. Olsen.

Ellemann uddyber i interviewet, at både han og statsminister Mette Frederiksen har lagt telefonsamtalen bag sig “i en erkendelse af, at der var sådan set ikke nogen, der ønskede at binde den anden noget på ærmet”.

Torsdag dannede statsminister Mette Frederiksen (S) en ny regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er SMV-regeringens vicestatsminister og forsvarsminister. Regeringen blev dannet på baggrund af seks ugers sonderinger og forhandlinger. De længstvarende regeringsforhandlinger nogensinde i Danmark.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

At Jakob Ellemann-Jensen er en dårlig klon af Uffe Ellemann-Jensen - det er IKKE en misforståelse.

Hvad ser partiets medlemmer dog i ham?
.

PÅ det tidspunkt var Jacob Ellemann presset af baglandet og minkavlerne. ganske enkelt.

Jep og Lars som en hund der stikker af nå skålen er Tom

Jep og Lars som en hund der stikker af nå skålen er Tom

SVM-regeringen er vist den rette betegnelse?

Det er fint for mig at lange samtaler fremmer forståelsen for hvordan andre har det, og udtrykker forståelse for modparten. God jul og godt nytår til alle G.........

Hvor er næsten alle politikkere dygtige til at bortforklare tidligere udtalelser og standpunkter!!!

I 2021 blev 12.900 ægtepar skilt. Det er et fald på 19 pct. i forhold til gennemsnittet af skilsmisser de ti foregående år, og et fald på 18 pct. i forhold til 2020.

Mette og Jacob udgør en delmængde af en trend i Danmark efter coronaen!

Vi har simpelthen vænnet os til at være mere sammen og tale i længere tid med hinanden!

Ægteskabeligt som politisk!

Mette Frederiksens nye Danmarksrekord på 43 dage i regeringsforhandlinger!

Ord der kan og vil!
Ord der sætter handlinger i spil!
Arbejdsfællesskab med hinanden om arbejde, børn og gamle!
Fællesskab der familier og Danmark kan samle!

Pandemien viste danskerne om livets sande værdier!

At stå sammen når det for alvor gælder!

43% af de 15-25 årige mistrives!

De unge har allerede fået det bedre!

De voksne viste vejen!

I’m dreaming of a White Christmas…

Ofte er drømmen tættere på end man håber…

Med mindre selvopfyldende profetier om endnu en varm klima-krise jul, sender julegaverne over i rød indpakning!

Men fra den nye regering lyder det:

From all of us to all of you…

En glædelig jul uden misforståelser!

Honninghjerter hele vejen rundt! Store som små! Fattige som rige! Unge som gamle! Private som offentlige! Jul, påske og pinse! Men lad os nu ikke slå for store brød op!
Store Bededag, om vi må be’!

Men måske er de kørt fejl af hinanden?

Fejl sker i denne travle juletid med frosne ruder, strejkende batterier, og glatte veje!

Ren brun sæbe!

Mod bedre vidende!

Sort is underneden!

Vi er kørt fejl!

Det er menneskeligt at fejle! For røde som blå!

Samarbejdet sat på skinner!

Aksel Jensen - hvad mener du om at Rosa Lund, på grund af sygdommen sklerose, bliver nødt til at at tage sygeorlov fra folketinget, da hun skal behandling med en ny medicin der giver bivirkninger???

Du springer jo let hen over emnet i denne artikel:

https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

https://piopio.dk/comment/31456#comment-31456

Aksel Jensen - har du nogen menneskelige egenskaber eller er du bare ude på at se dit eget navn på tryk???

Se venligst slutningen på denne video hvor Rosa Lund omtales: https://www.youtube.com/watch?v=X37BX0timds&t=21s&ab_channel=LarsAndersen
Damen er desværre noget af en led kælling. Jeg har ellers på mange måder været meget betaget af hende. Men ikke mere. Langt fra.

At du mener at "Damen er desværre noget af en led kælling" ved jeg godt:
Gunnar Johansen - 7 december, 2022 - 09:44 - #31944
.
betyder det så, at du mener at hun har rigtig godt af at havde sklerose???
.
Vedr. video på youtube: hvor i videoen skal jeg se???
.
Og Aksel Jensen kommenterer med sit narcissistiske vrøvl uanset emnet i artiklen:
https://piopio.dk/efter-sygemelding-stor-stoette-fra-baade-roede-og-blaa

og det forstår Lille De - 13 december, 2022 - 15:19 - #32063 ikke - det er nok at forlange for meget
.

Jeg begynder at tro Gunnar Jensen i virkeligheden er Morten Messerschmidt.

Gør du det Jeppe Lindholm?
.

En hver minkfarmer, som starter produktionen op igen skal selvfølgelig betale million erstatningen tilbage til starten og skatteyderne.

Meget overraskende ser det ud til Socialdemokratiet er blevet er del af Det Blå Svindlerhold. Danmark har været noget enestående særligt med vores samfundsmodel. En model til efterligning har jeg selv ment i mange år. Men det er slut nu. For mig personligt betyder det ikke så meget, da ingen af mine nærmeste er danske statsborgere mere. Inkl. mig selv. I må more Jer godt med Jeres Nye Danmark. En snarlig tro kopi af The Great USA.

Konen gider desværre ikke mere fodboldt WM. Kvinder!!! Så vi returnere nu til det nordlige Thailand. Julefesten står for døren. Nordmandsgrannen er fløjet ind har jeg fået at vide.

God Jul til Jer alle sammen.

And have a nice day :-)

Det Blå Svindlerhold

Hvordan kan du skrive "... med vores samfundsmodel" (VORES)! og "ingen af mine nærmeste er danske statsborgere mere. Inkl. mig selv" ??? Men er det ikke først fra 1. januar 2023 du har fraskrevet dig dit danske statsborgerskab?
.
"Nordmandsgrannen er fløjet ind har jeg fået at vide" selvfølgelig i et privatchartret fly, det skulle jo nødig hedde sig
.
Nææh Jeppe Lindholm eller vil du hellere kaldes Rasmus Hansen - du sidder såmænd nok i en celle i et dansk fængsel og lader fantasien få frit løb med et billede af en thailandsk kvinde - hvad med i stedet at skrive en (ærlig) selvbiografi?
.

Annonce