Faglærte slår alle andre uddannelser: Kommer hurtigst i job 

Med et svendebrev i hånden er der gode muligheder for hurtigt at få et job, når man er færdig med sin uddannelse. En gevinst for både unge og samfundet, mener Dansk Metal.
Foto: Colourbox
Ifølge tal fra Danmarks Statistik har nyuddannede fra erhvervsskolerne den korteste ledighed sammenlignet med nyuddannede fra alle andre uddannelser.

“Når faglærte unge færdiggør deres uddannelse, er der rigtig gode jobmuligheder, mens andre uddannelsesgrupper skal slås lidt mere for at få foden inden for på arbejdsmarkedet,” siger cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted, til Netavisen Pio.

Flest i job efter tre måneder 

De nyeste tal fra Danmarks Statistik, som udkom den 8. august 2023, viser, at dem som færdiggjorde en erhvervsuddannelse i 2019 havde den højeste beskæftigelse efter 3 måneder sammenlignet med andre uddannelser.

Her var 76 procent i arbejde efter tre måneder. Lige bagefter kommer dem, som har taget en mellemlang videregående uddannelse. Her var 61 procent i arbejde efter tre måneder og efter 21 måneder var gruppen på samme niveau som erhvervsuddannede, hvor 72 procent var i arbejde.

Efter gruppen med mellemlang videregående uddannelse kommer dem med lange videregående uddannelser, altså universitetsuddannede. Her har 48 procent et job efter 3 måneder og efter 21 måneder har 69 procent et job.

Som rosinen i pølseenden kommer de korte videregående uddannelser, hvor 47 procent har et job efter 3 måneder. Efter 21 måneder har 57 procent et job.

Dansk Metal: En god forretning 

I Dansk Metal mener man, at tallene viser, at det er en gevinst for både unge og samfundet at tage en erhvervsuddannelse.

For den enkelte og for samfundet er faglærte uddannelser en god forretning.

“For den enkelte og for samfundet er faglærte uddannelser en god forretning. Det er en god forretning for dig som faglært, hvis der er et job til dig, når du forlader skolebænken. Det gør, at du hurtigere begynder at tjene nogle penge, og at den investering samfundet har foretaget ved at give de unge en uddannelse hurtigere tjener sig ind,” siger Erik Bjørsted.

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Korrekt folk med faglige uddannelser er der altid brug for, og der vil blive mangel på dem fremover, da curlingbørnene ikke just står i kø for at få en faglig uddannelse.

Så hvorfor forlanger vi ikke, at de syriske, somaliske og afghanske kvinder skal starte i lære på mandag kl. 07.00 som bygningsmalere, smede og kloakfolk, hvis de vil opretholde deres opholdstilladelse i Danmark? Jeg tænker, at hvis man virkelig er SÅ forfulgt i sit hjemland (sommerferier undtaget), at man åbenbart er "nødt til" at bo i Danmark og ikke kan få asyl i nærområdet, så er man vel også motiveret til at stemple ind om morgenen og tage fat? Hvorfor stiller vi ikke dette krav til vandrerne fra MENAPT? Hvorfor giver vi dem bare lov til at sove så længe de vil og ryge vandpibe hele natten lang i deres anviste bolig med fuld boligstøtte og passiv forsørgelse?

STOP, denne artikel er noget fusk, den er fuld af faktuelle fejl og skal straks trækkes tilbage og skrives om.-

I følge Danmarks Statistik i går, er de to mest bemærkelsesværdige tal, at 69% langvarigt videregående er i job inden 21 måder. Og at personer med kortvarige videregående uddannelser har sværest ved at finde job.

Hvis videregående uddannelser ikke fører til job, så skal disse uddannelser naturligvis lukkes og slukkes. Der skal selvfølgelig kun være uddannelser og SU til noget, hvor der er beskæftigelse i sigte. Alt andet er jo fuldkommen vanvittigt.

At se dygtige håndværkere få noget fra hånden er en Lise for folkesjælen!

Troen på fremtiden genskabes og alle nyhedernes dommedagsprofeter får et skud for boven!

Mit barnebarn iagttog tre håndværkere der arbejdede på et kompliceret projekt med brug af avanceret udstyr!

Hun vendte tilbage igen og igen og stod fortryllet over de indlærte og nøjagtige bevægelser, alt imens det færdige produkt betagede hende mere og mere!

Måske endu en håndværker ser dagens lys!

Annonce