Annonce

Inflationen kræver en skarp balance og prioritering

HK-formand ønsker et lederskab fra kommende regering, som kan føre borgere og arbejdspladser sikkert igennem den økonomiske krise.
Foto: HK Privat
Anja C. Jensen, forbundsformand, HK
Anja C. Jensen, forbundsformand for HK følger som så mange andre med i de igangværende politiske forhandlinger, som skal munde ud i en ny regering. Hun har ligesom 3F og Blik og Rør ønsker til prioriteterne for den kommende regering.

”Det vigtigste og første krav til Danmarks nye regering er, at der skal være en tryg hånd på rattet til at føre landet, arbejdspladserne, borgerne sikkert igennem den økonomiske krise, som det ser ud til for alvor kommer til at baske til os hen over vinteren,” siger Anja C. Jensen til Netavisen Pio og fortsætter:

”Det er allerede dyrt at tænde for varmen, lyset og bilen – og helt almindelige fødevarer er kommet i luksusprisklassen. Det gør så ondt på mange helt almindelige mennesker lige nu, og det vil kræve en skarp balance og prioritering mellem hjælp til de hårdest ramte og omtanke for samfundsøkonomien at få os alle sammen godt igennem og ud på den anden side. Vi kunne under Corona -vi kan også nu!”

HK-medlemmerne har talt

Forud for det nyligt overståede folketingsvalg, spurgte HK medlemmerne om de vigtigste dagsordener. Disse var velfærd, klima og retten til tidlig pension.

”Derfor vil de tre ting også være at finde øverst på min tjekliste, når en eventuel ny regering er sammensat. For det bliver særligt tydeligt i krisetid, at vi har brug for et solidt velfærdssamfund i den bredeste forstand, lyder det fra Anja C. Jensen.

Og så er velfærd og den danske model altså også, at vi passer godt på dem, der falder ud af arbejdsmarkedet.

Folk skal ikke gå fra hus og hjem

I disse dage er netop sundhed på programmet for regeringsforhandlingerne. Men med velfærdssamfundet i den bredeste forstand mener Anja C. Jensen også, at uddannelsesområdet bredt set har brug for en overhaling. Derudover er det vigtigt for HK, at dagpengesystemet er i stand til at holde hånden under de borgere, som mister deres arbejde.

”Det handler ikke kun om sundhedsvæsen, børn og ældre, men også om, at vi for alvor omlægger og investerer i vores uddannelsessystem, så vi alle har mulighed for at efter- og videreuddanne os igennem hele livet og får sikret, at der sættes lys på hele bredden af de unges uddannelsesmuligheder, med særligt fokus på de erhvervsrettede uddannelser."

”Og så er velfærd og den danske model altså også, at vi passer godt på dem, der falder ud af arbejdsmarkedet. De skal ikke gå fra hus og hjem, så de aftalte løft til dagpengesystemet, og gerne flere, skal også gerne være på plads,” slutter Anja C. Jensen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet