Ligestilling på lønsedlen: Kom til debatmøde om ligeløn

21. august inviterer FOA og Netavisen Pio til gratis debat om ligeløn og oversete udfordringer på arbejdsmarkedet.
Foto: Netavisen Pio
21. august 2023 kan du komme til gratis debat om ligeløn i Odense.
Mandag 21. august 2023 klokken 17 til 19 kan du blive klogere på kampen for ligeløn til et gratis debatarrangement hos FOA Odense, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Debatten bliver modereret af Sarah Gruszow Bærentzen fra Netavisen Pio.

Panel består af:
Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet
Magnus Flensborg, kandidat til Europa-Parlamentet for SF
Benedikte Løje Nielsen, forperson for Kvindeøkonomien

Arrangementet er som sagt gratis, og der vil være forfriskninger til deltagerne.

Vi håber på at se repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedet og fagbevægelsen blandt deltagerne til en aften med mulighed for læring og indsigt.

Arrangementet er arrangeret af Netavisen Pio og FOA med støtte fra Europa-Nævnet.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis der skal være ligestilling på lønsedlen, så skal alle de syriske, somaliske og afghanske kvinder jo i arbejde, og det kommer aldrig til at ske.

Min lille bror er maler. Både kvindelige og mandlige malere betales efter de samme tariffer. Min lille bror få en noget store løn end sin kvindelige kollegaer
Da han laver mere. Det sammen for andre jobs. Bortset fra 2-3% kan forskellen I løn mellem kvinder og mænd forklarer med indsats, sygefravær, villighed til længere transport tid, osv. Sygeplejerske har en speciel overenskomst men når alt tages med så har de en bedre løn end de andre professionsfag.

De forskelle mellem kvinders og mænds lønninger, som ikke kan "forklares", gemmer sig de steder, hvor man har individuelle og hemmelige lønforhandlinger. Men det er jo i samfundets højere lag og ikke blandt håndværkere, specialarbejdere, SOSUer, rengøringsfolk osv., så det bliver der ikke gjort noget ved alligevel - ja, faktisk lader man helst som om, at man slet ikke ved det.

Annonce