Annonce

Medlemsflugt i Nye Borgerlige efter Lars Boje-exit 

I kølvandet på det stormfulde forløb, hvor Lars Boje Mathiesen blev ekskluderet fra partiet, har Nye Borgerlige mistet 500 medlemmer på en uge.
Foto: Privatfoto
Lars Boje Mathiesen, løsgænger, medlem af Folketinget
En ulykke kommer sjældent alene.

Det kan partiet Nye Borgerlige skrive under på. Først forlod halvdelen af folketingspolitikerne partiet, da Lars Boje Mathiesen i februar blev ny formand for partiet.

Efterfølgende valgte hovedbestyrelsen at eksludere Lars Boje, blandt andet fordi han forlangte over 600.000 kroner i formandshonorar.

Og nu oplever partiet en medlemsflugt, hvor 500 medlemmer har meldt sig ud af partiet på en uge. Det oplyser Nye Borgerliges sekretariatschef til DR.

Medlemmerne forsvinder

“Vi har mistet en fem-ti procent af vores medlemmer hen over weekenden. De har været vrede og skuffet over, hvordan fyringen af Lars Boje Mathiesen er forløbet,” siger Peter Schou, formand for Nye Borgerlige i Aarhuskredsene, til DR.

De har været vrede og skuffet over, hvordan fyringen af Lars Boje Mathiesen er forløbet

Det er ikke kun i det østjyske, der er problemer. Udover de cirka 500 medlemmer, som er flygtet fra Nye Borgerlige den seneste uge, har cirka 2000 medlemmer forladt partiet siden folketingsvalget ifølge DR.

De valgte smutter også

Ikke kun medlemmer, men også politisk valgte forlader Nye Borgerlige. De tre folketingspolitikere, som har forladt partiet, har fået selskab af en række byrådsmedlemmer.

Nye Borgerlige fik ved kommunalvalget 64 byrådsmedlemmer, og i skrivende stund har partiet 46 tilbage. Langt størstedelen - 14 ud af de 18 byrådsmedlemmer som har forladt skuden - , har sagt farvel i løbet af de seneste måneder.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danskerne er en stor flok medløbere.

Nu har Nye Borgerlige jo altid opgjort deres medlemstal efter hvor mange der samlet set er eller har været medlem af partiet gennem tiderne for at se godt ud. Så på Nye Borgerligs papirer ændre det jo ingen ting. Det har jo så den fordel, at når de nedlægger sig selv er medlemmerne intakte. Nu uden parti.

Jeppe Lindholm - kan du få fat i fjolletobak i NZ?

De er dødsfødte, Pernille Vermund krammer og knuser Lars Boje den ene dag og giver ham kniven den næste. Ingen troværdighed. Ude and out med dem

Pernille har trods alt ikke afskaffet Store Bededag.

Boje er helt sikkert manden, som kan redde verden. Ha ha ha