Annonce

Lars Boje forsøgte at skjule formandskontrakt for hovedbestyrelsen

Den nu ekskluderede formand forsøgte at få forretningsudvalget til at omgå Nye Borgerliges regler, men sekretariatschefen greb ind.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Den nu ekskluderede tidligere formand for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, forsøgte at skjule det fulde indhold af den meget omdiskuterede formandskontrakt for partiets hovedbestyrelse.

Det fremgår af interne debat-tråde mellem medlemmer af Nye Borgerliges forretningsudvalg og partiets sekretariatschef, Lars Eldrup, som Lars Boje Mathiesen selv har fremlagt i et Facebook-opslag tirsdag.

Lars Boje Mathiesen søger med messenger-trådene at bevise, at han havde opbakning fra partiets forretningsudvalg til at blive lønnet som formand med 600.000 kroner plus 60.000 kroner i pension årligt i en fire-årig kontraktperiode.

Men debat-trådene mellem forretningsudvalgsmedlemmerne - som ud over Lars Boje selv tæller den organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, Dorte Noer, folketingsmedlem Kim Edberg og Allan Berg - viser samtidig, at Lars Boje Mathiesen forsøgte at undgå, at det besluttende organ, hovedbestyrelsen, fik fuldt indblik i formandskontrakten.

Sekretariatschefen griber ind

Lars Boje skriver således (Billede 1) til forretningsudvalget, at hovedbestyrelsen ikke behøver at se selve formandskontrakten. Boje påstår også, at hovedbestyrelsen heller ikke behøver at få noget at vide om, at det af kontrakten fremgår, at Nye Borgerlige ved at tiltræde kontrakten forpligter sig til at betale Lars Boje fire gange 660.000 kroner. Fordi kontrakten løber over en fire-årig periode:

HB skal ikke have kontrakten, da den kun er til FU

“HB skal ikke have kontrakten, da den kun er til FU. Men de er forpligtet til at kende beløbet på honoraret i forhold til vedtægterne,” skriver Lars Boje til de øvrige medlemmer af forretningsudvalget.

placeholder

 

Men Lars Bojes påstand om, at hovedbestyrelsen ikke behøver at kende til detaljerne i formandskontrakten er i strid med partiets regler.

Det fastslår sekretariatschef Lars Eldrup i en anden debattråd (Billede 8):

“Formalia er ifølge forretningsordenen således: 5.5. Forretningsudvalget indstiller evt. honorering til hovedbestyrelsesmedlemmer (f.eks. partiformanden) samt vilkårene herfor.” 

Lars Eldrup skriver uddybende:

“Det betyder kort sagt, at FU, som er enige, skal sende en indstilling til HB, der formelt skal godkende indstillingen.”

Vermund og Seier sidder i hovedbestyrelsen

Sekretariatschefen sikrer med bemærkningen “samt vilkårene herfor”, at hovedbestyrelsen får indblik i selve formandskontrakten og detaljerne heri.

I hovedbestyrelsen sidder erfarne politikere som partiets tidligere formand, Pernille Vermund, og partiets tidligere næstformand, Peter Seier Christensen.

Netavisen Pio har spurgt Lars Boje Mathiesen, hvorfor han oplyser overfor forretningsudvalget, at hovedbestyrelsen ikke behøver at få oplyst andet end formandshonoraret, men ikke øvrige vilkår og selve kontrakten. Og om han frygtede, at hovedbestyrelsen vil sige nej til kontrakten, hvis den fik indblik selve kontrakten, herunder de øvrige formandsvilkår.

Lars Boje Mathiesen oplyser over for Netavisen Pio, at han ikke ønsker at kommentere sagen.

Ekskluderet af hovedbestyrelsen

9. marts ekskluderer hovedbestyrelsen i Nye Borgelige Lars Boje Mathiesen.

Begrundelsen er, at Boje Mathiesen ud over formandshonoraret i fire år også havde krævet udbetalt et beløb på 350.000 kroner til hans personlige konto. Penge som skulle gå til personlig branding af Boje Mathiesen.

Partiets organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, betegnede 10.marts de samlede krav som "abnorme".

Boje havde, ifølge hovedbestyrelsen, krævet pengene udbetalt senest den 10. marts

Boje havde, ifølge hovedbestyrelsen, krævet pengene udbetalt senest den 10. marts. Han pressede hovedbestyrelsen til at acceptere formandshonorar og straks-udbetalingen på de 350.000 kroner ved at true med at melde sig ud af partiet.

Fordi Boje sad på partiets afgørende 4. mandat, der udløser gruppestøtte til Nye Borgerlige, ville partiet miste et millionbeløb, hvis Boje meldte sig ud af partiet, lød truslen fra Boje, ifølge hovedbestyrelsen.

Hovedbestyrelsen valgte at trodse truslerne fra Boje Mathiesen. I stedet ekskluderede hovedbestyrelsen ham.

Opdateret kl. 14.45 med kommentarer fra Nye Borgerlige. Opdateret 18.20 med oplysning om hovedbestyrelsens eksklusion af Lars Boje Mathiesen

Nye Borgerlige: Forretningsudvalget ikke enig

Selv om det af Lars Boje Mathiesens fremstilling ser ud som Nye Borgerliges fem mand store forretningsudvalg angiveligt bakker op om Lars Bojes krav om et formandshonorar på 660.000 kroner årligt inklusive pension, så er det ifølge Nye Borgerlige ikke tilfældet:

"Det er ikke korrekt, at Forretningsudvalget var enig i, at Lars Boje Mathiesen skulle honoreres som formand med 600.000 kroner plus pension årligt i en 4-årig uopsigelig kontrakt."

"Men det er korrekt, at Forretningsudvalget skal indstille til Hovedbestyrelsen, uagtet om de er enige eller uenige. Det er Forretningsudvalget forpligtede til, men det betyder ikke nødvendigvis, at de har taget aktiv stilling til alle dele af indstillingen," oplyser partiets presseansvarlige over for Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nye Borgerlige og Liberal Alliance er skabt, købt og betalt af det rige Danmark for at beskytte deres formuer og livsstil fra pøblen og høtyvene.

Rasmus Hansen. Det kan ikke skrives bedre. Ole K. Simonsen

Nu er de fleste af NBs medlemmer ganske almindelige mennesker og de fleste er faktisk det arbejdende folk, der ønsker noget andet end de som igennem de sidste 30 år har udsultet systemet og mener de selvsamme er de rette til at rette den verden de selv har skabt
De eneste der ikke har skullet spare er statens administration

I to lyder røde, i så fald er i to uvidende tosser medvirkende årsag til at landet kører af lort

Og så er der lige den dømte Svend Pedersen, medlem af NBs hovedbestyrelse som heller ikke har hverken hoved eller hale på sine påstande, og som nu må betale og undskylde.
På en måde er det vel godt at alle disse "tilfælde" er samlet ét sted. Så er de lettere at holde øje med.

Forskellen på Alex og Boje er at førstnævnte lod skatteyderne betale, hvorimod Boje ville lade de rige bidragydere til partiet betale!

For begge er gældende at de får en slaveløn af dem som de reelt repræsenterer!

Til gengæld er det blevet klart og tydelig5 for danskerne og de danske vælgere, at bag enhver stemme ved folketingsvalget står store kapitalkræfter og lokker dig i fedtefadet!

At ti folketingsmedlemmer allerede en uge efter valget havde skiftet parti, viser at penge, ideologi, ethvert folketingsmedlem er kun bundet af egen overbevisning, osv. blandes i en pærevælling og udkommet er uforudsigeligt!

At Folketingets reneste hænder vil vaske alle de andres hænder endnu renere end deres egne, ja, det viser hvor langt et demokrati reelt er blevet til et økokrati!

Pengene styrer verden!

Og folketinget!

Kan den enkelte i fire år få en personlig fordel, ja, så lokker ministerbilen og dobbelthonoraret, som de radikales formand udtrykte det i aftenens tv2.

Grønne organisationer var åbenbart bedre bidragydere end statsadministrationen, må vi forstå!

På den lange bane!

Hvem skulle ellers få øje på de små radikale iblandt 14 partier!

Slaverne i Nye Borgerlige har åbenbart lært af hånden der fodrer dem!

Logisk hvis man blot har en folkeskolelærers begavelse!

Noget for noget!

Og det blev det så heller ikke i denne omgang!

Først lærerkonflikten så Nye Borgerlige konflikten!

Op på hesten igen Boje!

Tredie gang er lykkens gang!

Spørg blot Løkke!