Næstformand om Bojes krav: “Abnorme”

Krævede 350.000 kroner overført til sin private konto til brug for personlig brandingkampagne - ingen partier står i kø efter at optage Lars Boje Mathiesen som medlem
Foto: Nye Borgerlige
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Ifølge Nye Borgerlige stillede den nu ekskluderede Lars Boje Mathiesen uhørte, økonomiske krav til partiet.

Ud over et partibetalt formandshonorar på 55.000 kroner om måneden i mindst fire år, stillede Lars Boje Mathiesen også krav om at få overført 350.000 kroner af partiets midler til sin personlige konto.

Pengene skulle gå til en “personlig brandingkampagne”.

Ifølge et brev til Nye Borgerliges medlemmer fra partiets organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, som Ekstra Bladet omtaler, krævede Boje Mathiesen formandshonoraret på fire gange 660.000 kroner overført - ikke til sin lønkonto - men derimod til sin virksomhedskonto. Angiveligt for at spare skat.

Samlet betegner Nye Borgerliges organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, Lars Boje Mathiesens økonomiske krav som “abnorme”.

Boje bekræfter krav om 350.000 kroner

Lars Boje Mathiesen bekræfter at han har bedt om at få de 350.000 kroner udbetalt, men han mener selv, at det er penge som er doneret til ham.

En mail, som Lars Boje har lagt på Facebook, viser, at Lars Boje har bedt om at få overført 350.000 kroner af partiets midler til sin personlige lønkonto.

Det er muligt at udbetale pengene til din personlige konto

“Det er muligt at udbetale pengene til din personlige konto,” skriver en kontorleder i Nye Borgerlige i mailen til Lars Boje, men tilføjer så:

“Dog skal der være en godkendelse fra partiet ifølge gældende forretningsordenen.”

Og:

“Jeg vil nu bede Hammer og Dorte om at godkende udbetalingen på kr. 350.000,00.”

placeholder

 

“Det afviste hovedbestyrelsen fuldstændig”

I et opslag på Facebook bekræfter Lars Boje Mathiesen ikke direkte, at han har stillet krav om et formandshonorar i fire år på 55.000 kroner om måneden.

Men han erkender at have stillet krav om et formandshonorar - uden dog at nævne et konkret beløb:

Beløbet var sat, så vi som familie derhjemme ville kunne klare os

“Beløbet var sat, så vi som familie derhjemme ville kunne klare os (ca. 20.000 kr. netto). men gå en anelse ned i samlet familieindkomst.”

“Det afviste hovedbestyrelsen fuldstændig med begrundelsen om at jeg jo bare kunne flytte til København, hvis jeg mente det var et problem, og de tilbød et så lille beløb i modbud, som på ingen måde ville kunne fungere (ca. 6.000 kr).”

“Jeg havde derfor meddelt hovedbestyrelsen, at jeg synes det var trist at de ikke ville medvirke til at give nogle arbejdsbetingelser, så vi kunne fungere som familie og at vi måske skulle lægge spørgsmålet ud til medlemmerne.”

“Jeg gjorde dem opmærksom på at som far, og som mand ville jeg have det overordenligt svært ved at skulle bede min familie og især min hustru om at skulle stå alene med tingene langt mere, have en mand som var mere væk… også i weekenderne, en mand med langt større ansvarsområde…og så skulle hun forresten lige acceptere, at vi ville have langt færre penge som familie også.”

Boje Mathiesen nævner herefter, at forhandlingerne med hovedbestyrelsen var gået i hårdknude.

Flere medier skriver, at Lars Boje Mathiesen har truet hovedbestyrelsen med, at han selv ville melde sig ud af Nye Borgerlige, hvis ikke partiet havde betalt ham de 350.000 kroner senest fredag morgen.

I stedet valgte Nye Borgerliges hovedbestyrelse torsdag aften at ekskludere Lars Boje Mathiesen.

En fremtid som løsgænger

På Christiansborg tror ingen på, at andre partier vil være interesserede i Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen har fredag formiddag optrådt i Radio4-programmet ‘Det Blå Hjørne’.

at DF på sin side heller ikke har nogen interesse i personen Lars Boje Mathiesen

Her afviser han kategorisk at være interesseret i en fremtid hos Dansk Folkeparti, som han betegner som socialdemokratisk. Samtidig understreger DF-stifter Pia Kjærsgaard i “Det Blå Hjørne”, at DF på sin side heller ikke har nogen interesse i personen Lars Boje Mathiesen.

Heller ikke Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne menes på nogen måde at være interesserede i Lars Boje.

Lars Boje Mathiesen var oprindeligt medlem af Liberal Alliance og repræsenterede i flere år partiet i Aarhus Byråd, men heller ikke hos Liberal Alliance er interessen for personen Lars Boje udtalt. Det samme gælder De Konservative.

Dermed ser det ud til at Lars Boje Mathiesens fremtid på Christiansborg bliver som løsgænger.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da både konen og jeg er på kontanthjælp har jeg bedt kommunens jobcenter at sende mig 55.000 kr. ekstra om måneden "så vi som familie derhjemme ville kunne klare os".

Det er usædvanligt godt argument du der har fremført.
Penge burde allerede være på din konto, det er jo en ren ekspeditions sag.

Men kan 55.000 kr. gøre det?
.

Annonce