Annonce

Lars Boje udelukker ikke at starte et nyt parti - flere ting taler for, at der sker noget helt andet

Partistifter Pernille Vermund og hovedbestyrelsen besluttede onsdag at nedlægge Nye Borgerlige, men det kan ende med at den ekskluderede Boje Mathiesen bliver sat i spidsen for resterne af Nye Borgerlige
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Den ekskluderede formand for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, vil - dagen efter at partistifter Pernille Vermund og hovedbestyrelsen besluttede at nedlægge og opløse Nye Borgerlige, fordi der er brug for færre borgerlige partier og mere samling på højrefløjen -  bestemt ikke udelukke, at han starter et nyt parti.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Lars Boje Mathiesen understreger dog, at han “kun vil lave et nyt parti, hvis det bliver anderledes end de eksisterende. Et parti, der finder stolthed og styrke i, ikke at være som de andre”.

Og hvis Boje Mathiesen startet et nyt parti, så “bliver det for at tilbyde danskerne noget andet”:

“Men det bliver forhåbentlig jer vælgere, der får lov til at træffe det valg. 2024 bliver et spændende år,” føjer Boje Mathiesen til.

Ekskluderet for grådighed

Boje Mathiesen blev i marts sidste år ekskluderet som formand for Nye Borgerlige - efter kun 30 dage på formandsposten.

fire gange 660.000 kroner i formandshonorar

Begrundelsen for eksklusionen var, at Boje Mathiesen havde udvist en uacceptabel grådighed ved at kræve fire gange 660.000 kroner i formandshonorar - ud over vederlaget som folketingsmedlem. Og i øvrigt også krævet udbetalt 350.000 kroner til markedsføring af sig selv.

I den forbindelse udtalte partistifter Pernille Vermund, at hun under forløbet så en meget ubehagelig side af Lars Boje Mathiesen dukke op:

“Det er svært at forstå, at man kan have en standard for sig selv, som er så ekstrem og tilsvarende kæmpe så inderligt imod, når andre bruger penge.”

Boje: Vermund har svigtet på tre afgørende områder

Nu er det så payback-time.

Lars Boje Mathiesen skriver i sit nye opslag på Facebook, at Pernille Vermund og Nye Borgerlige har svigtet vælgerne på tre afgørende områder:

Man har snydt vælgerne og droppet de 3 ufravigelige krav

“Man har snydt vælgerne og droppet de 3 ufravigelige krav, som var hele eksistensberettigelsen for partiet. Man har indgået en finanslovsaftale, hvor man sender endnu flere milliarder skattekroner ud af landet i udviklingsbistand, og hvor man øger det offentlige forbrug historisk meget. Og sidst, så meldte man ud, at man da sagtens kunne se sig sammen i Regering med De Radikale og Lars Løkke.“

placeholder

 

På Christiansborg & Omegn spekuleres der i, om Nye Borgerlige overhovedet bliver nedlagt. Det er nemlig hverken partistifter Pernille Vermund eller hovedbestyrelsen, der bestemmer det.

Nedlæggelsen kræver således, at to tredjedele af de delegerede på to på hinanden følgende generalforsamlinger støtter nedlæggelsen af partiet. Og det er langt fra sikkert, at det nødvendige flertal kan skaffes.

Allerede nu indløber der meldinger fra NB-baglandet om tillidsfolk, der ønsker at fortsætte partiet.

Bliver Boje Mathiesen genoptaget i NB

Der spekuleres også i, om resterne af et eventuelt Nye Borgerlige kunne tænkes at genoptage Lars Boje Mathiesen som medlem og stille ham i spidsen for et reetableret Nye Borgerlige.

Tidligere indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille hæfter sig i et opslag på det sociale medie X ved, at Lars Boje Mathiesen rent faktisk er medlem af Folketinget:

“Kan man forestille sig, at de optager Lars Boje igen? Så vil de jo stadig være et parti på Borgen, modtage parti- og gruppestøtte samt være opstillingsberettigede til næste folketingsvalg.”

Ammitzbøll-Bille tænker også Nye Borgerliges spidskandidat til EU-parlamentsvalget i juni ind i et reetableret Nye Borgerlige-kabalen:

“Dermed vil de også kunne opstille til Europa-parlamentsvalget med Martin Henrikseni spidsen. Så måske er Boje & Henriksen parti…”

Absolut flest interaktioner på Facebook

Med til spekulationerne hører, at Boje Mathiesens interaktion med sin 131.000 store fanskare på Facebook er særdeles imponerende.

Common Consultancys årlige rapport over, hvilke politikere der har fået flest interaktioner - altså likes, reaktioner og kommentarer - på Facebook i 2023, viser således, at Boje Mathiesen er den folketingspolitiker, der har absolut flest interaktioner i 2023.

Opgørelsen viser, ifølge DR, at Boje Mathisen i 2023 havde 1.067.170 interkationer i alt.

Boje Mathiesen overgår sågar statsminister Mette Frederiksen (S) i antal interaktioner

Boje Mathiesen overgår sågar statsminister Mette Frederiksen (S) i antal interaktioner. Også selv om Mette Frederiksen har mere end 383.000 følgere på Facebook, hvor Lars Boje Mathiesen må nøjes med 131.000.

Mette Frederiksen havde i hele 2023 957.500 interaktioner på Facebook. Altså næsten 110.000 færre interaktioner end Lars Boje Mathiesen.

Det seneste Lars Boje Mathiesen-opslag på Facebook har i skrivende stund fået 6.300 likes. 746 har kommenteret opslaget, som er blevet delt af 237 personer.

Til sammenligning har Mette Frederiksens seneste opslag på Facebook fået 2.000 likes, 1.300 kommentarer, og er blevet delt 94 gange.  

"I er fantastiske"

Boje Mathiesen har i øvrigt torsdag lavet et nyt opslag på Facebook, hvor han roser sin Facebook-fans i lyset af Common Consultancys årsrapport:

"I er fantastiske. Giv jer selv et like!"

placeholder

 

Lars Boje: Nye Borgerlige skylder mig kørepenge

En Rita Wahlberg er lidt kritisk over for Lars Boje Mathiesen på Facebook.

Da Lars Boje Mathiesen i 30 dage var formand for Nye Borgerlige februar-marts sidste år, krævede han 660.000 kroner i formandshonorar om året. Ud over folketingsvederlaget.

Lars Boje argumenterede med, at konen måtte droppe sit job for at tingene kunne hænge sammen derhjemme i Aarhus, når han nu som formand for Nye Borgerlige fik en række ekstra arbejdsopgaver i København.

Den køber Rita Wahlberg ikke umiddelbart. Hun skriver til Lars Boje Mathiesen:

"Så husk, vil man være der for folket, så skal man selv være en af folket..... og her gælder det også, som alle vi andre, der finder arbejde i andre byer, vi må enten køre efter det og få kørepenge, eller flytte familien....

Lars Boje Mathiesen forklarer herefter, at Nye Borgerlige skylder ham kørselspenge:

"Jeg kører ca. 70.000 km om året. Det spin som NB forsøgte dengang Pernille fortrød første gang er længe blevet afsløret for hvad det var. Løgn på løgn. Fakta er at NB stadig skylder mig en del penge som de nægter at udbetale for fx kørsel allerede afholdt. Men dem kan jeg nok kigge langt efter nu."

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lyseslukkeren Boje Mathiesen - at han kan nænne det - Nu var de lige så glade i den borgerlige familie og ditto medier - der næsten ikke kunne være i sig selv af begejstring over de politiske muligheder der bød sig til , ovenpå nyheden om nedlæggelsen af NB -

Og så får de alle Inc de politiske levebrødskommentatorer en gevaldig gang buksevand af Boje Mathiesen - Det bliver spændende at følge det videre forløb - også om Martin Henriksen ( tidligere DF ) kan finde sammen med Boje Mathiesen i en reetablering af NB - De to kan på mange områder minde om hinanden , så helt umuligt er det vel ikke -

Hvis det ender sådan, skal det da bive spændende at se, hvor hurtigt blå blok kan få armene ned igen.

Det er det rene galehus NB

Reducer partistøtten - så sker der nok de nødvendige ændringer

Kurt -
Der er faktisk sket en ændring i reglerne for økonomisk støtte til partierne - Hvor det tidligere udløste støtte hvis et parti opnåede 1000 stemmer ved et valg skal der pr 1/1 24 opnåes 60.000 stemmer -
Det betyder at hverken Frie grønne eller Kristendemokraterne modtager støtte fremover - Selv om Sikandar fra frie grønne har været ude og beklage sig over at det går ud over det politiske arbejde - så er han jo selv et eksempel på det rimelige i den nye lov - Han forlod jo selv alternativet i sin tid for at blive løsgænger -hvorefter han stiftede partiet de Frie grønne med sig selv som partileder -

Et hvert fjols sit parti. Vi ser frem til endnu et stemmespildsparti i den blå blok. Jo flere tabte blå stemmer jo bedre.

Go for it Boje.

Ja da - Det næste bliver vel et parti for gakkede gangarter - Helt i Monty Pythons ånd 😉

Jeg kan desværre ikke forestille mig at der kommer noget godt ud af endnu et parti, eller fortsættelse af Ny Borgerlige.
Det virker mest som spildte skattekroner, når projektet sådan set er dødt og har været det længe.

Hvis Boje og ham der vil forsøge at blive formand i NB, ønsker at gøre Danmark bedre og ikke bare tænker på dem selv, kunne de finde et eksisterende parti, der langt hen ad vejen deler samme holdning, og melde sig ind der, eller trække sig helt ud af politik og blot komme med deres stemme, som os andre der ikke får samme chance.

Annonce