Annonce

Lars Boje sletter “i forvirringen” video på Facebook efter afslag

Løsgængerens nye parti kommer efter afgørelse i Valgnævnet ikke til at hedde ‘Danmarks Bedste Parti’
Foto: Wikipidea Commons/Th. Bentsen
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Valgnævnet afviser, at løsgængeren Lars Boje Mathiesens nye parti kan hedde ‘Danmarks Bedste Parti’.

Det oplyser Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook:

Ja, desværre som forventet, så kæmper systemet allerede imod os

“Ja, desværre som forventet, så kæmper systemet allerede imod os. De har derfor afvist vores partinavn, fordi, som de skriver, at de mener, at det er for godt.”

I en tilhørende video læser Lars Boje Mathiesen op fra Valgnævnets afgørelse:

“Vi har lagt vægt på, at partinavnet på stemmesedlerne vil fremstå særlig fremhævet og dermed skille sig ud i forhold til andre opstillingsberettigede partier, idet partinavnet naturligt rent sprogligt må opfattes som en anprisning af netop dette parti i forhold til andre opstillingsberettigede partier.”

Lars Boje Mathiesen sletter opslag ‘i forvirringen’

Lars Boje Mathiesen har nu slettet videoen og opslaget. Dermed er også de tilhørende kommentarer slettet.

Netavisen Pio læste en del af kommentarerne, inden opslaget blev slettet. En del af kommentarerne gik på, at Lars Boje Mathiesen opførte sig umodent og børnehave-agtigt ved at forsøge at få godkendt ‘Danmarks Bedste Parti’ som nyt partinavn.

Netavisen Pio har spurgt Lars Boje Mathiesen, om han slettede video-opslaget. Og i bekræftende fald, om Lars Boje Mathiesen slettede opslaget på grund af de mange negative kommentarer i kommentarsporet.

Lars Boje Mathiesen udtaler sig normalt ikke til Netavisen Pio, men han skriver dog i et sms-svar, at han kom til at slette det oprindelige Facebook-opslag ‘i forvirringen’:

“Hvis jeg nu udtalte mig til jer, så ville jeg sige nej…det var fordi jeg i forvirringen lige efter afslaget på vores 2 partinavne….havde glemt at få med at vi jo også havde søgt Borgernes Parti.. og derfor var videoen misvisende for situationen.”

Lars Boje: Fremragende med kritik

Lars Boje Mathiesen skriver videre i sit sms-svar, at han har det fremragende med kritik:

“Det var også derfor jeg efterfølgende lavede en opdatering hvor dette indgik tydligere. Hvis jeg skulle have haft den hensigt som du hentyder her, så ville jeg nok ikke have inkluderet det i den næste opdatering, og endda understreget at jeg synes det var 2 gode navne.. Desuden har jeg det iøvrigt fremragende med kritik..og lytter meget til den… men har også gennem de Sidste 10 år på de sociale medier lært.. at man ikke skal hænge sig i nogle enkelte negative kommentarer i sit felt, da de oftest er lavet af folk, som er medlem af andre partier og aldrig kunne finde på at støtte alligevel.”

Boje Mathiesen fortsætter:

“Det er vist kun forældede medier, som stadigvæk tror at følgere på en side kun er støttede, og at partierne ikke aktivt bruger at sende folk på andres side for at skabe dårlig stemning.. For hvis man vil lægge mere værdi i et par af disse kommentarer end de 3.500 som bare på et døgn har liked opslaget om de to navne.. ja.. så er det vist fordi man har en bestemt dagsorden… og ikke leder efter den statistiske realitet. Men nu udtaler jeg mig ikke til jer.”

Ekskluderet på grund af grådighed

Boje Mathiesen var først i begyndelsen af 2023 formand for Nye Borgerlige i knap en måned. Men så blev han ekskluderet af partiets hovedbestyrelse på grund af grådighed.

Lars Boje Mathiesen krævede 660.000 kroner om året i løn som formand

Lars Boje Mathiesen krævede 660.000 kroner om året i løn som formand for Nye Borgerlige - oveni i folketings-vederlaget på andre 753.660 kroner. Og yderligere et skattefrit omkostningstillæg på 71.696 kroner.

Boje Mathiesen krævede desuden, at hans formandskontrakt skulle være uopsigelig i fire år.

Lars Boje krævede også, at 350.000 kroner af partiets midler skulle overføres til hans private konto. Penge, som Boje ville anvende til branding af ham selv.

Det var krav, som Nye Borgerliges daværende hovedbestyrelse ikke kunne acceptere, og derfor blev Lars Boje Mathiesen ekskluderet efter kun 30 dage som formand for partiet.

Lars Boje Mathiesen bekræftede dengang i et opslag på Facebook, at han krævede et formandshonorar oven i folketingsvederlaget. Begrundelsen var, at han er far til to små børn og bor i Jylland:

"Medlemmerne af NB har valgt en familiefar, med to små børn som formand, der bor i Jylland. Jeg havde derfor i samarbejde med sekretariats chefen lavet et udkast til en kontrakt med et formands vederlag, så vi som familie herhjemme kunne få tingene til at hænge sammen, da min hustru jo sandsynligvis måtte tage orlov."

Blev stoppet af sekretariatschef

Netavisen Pio afslørede 22. marts sidste år, at Lars Boje Mathiesen forsøgte at skjule det fulde indhold af den meget omdiskuterede formandskontrakt for partiets hovedbestyrelse.

Boje Mathiesen mente, at kun partiets forretningsudvalg behøvede at vide, hvad han krævede i formandshonorar. Han mente, at kun forretningsudvalget behøvede at se det fulde udkast til formandskontrakt.

Nye Borgerliges daværende sekretariatschef, Lars Eldrup, greb dog ind og forhindrede Boje Mathiesen i at omgå partiets love. Derfor blev også hovedbestyrelsen fuldt ud informeret om Lars Bojes kontraktudkast.

Kort efter blev Lars Boje Mathiesen ekskluderet af netop hovedbestyrelsen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I det mindste stemmer Lars Boje Mathiesen imod lovforslag om indfødsrets meddelelse til tilvandrede tilhængere af sharia og islam. Så er jeg sådan set ligeglad med, hvad han kalder det og hvilke lønforhandlinger han har.

Peter Jensen. Hvad er sharia egentlig?

Islam og kristendom kommer i øvrigt fra den samme religion.

Det er jo til at blive helt rundtosset af , med alle de skiftende partinavne -

Jeg lister lige nogle eksempler op på opfindsomheden - i jagten på et politisk forsørgelsegrundlag -

Stabilt Demokrat ( Jønke ex HAer ) - Fremad ( Amnitzbøll og Egelund - sidstnævnte er i dag blevet Moderat og minister i SVM ) og så var der partiet Klaus Riskær der blev til Borgerlisten - Lad os heller ikke glemme Paludan med Stram kurs der blev til Hard Line og derefter til det svenske Folklisten der gav ham muligheden for at stille op til valg i Sverige - Fortsæt selv , jeg har sikkert glemt et par stykker eller flere ;-)