Annonce

Lars Boje starter nyt parti - derfor er det dårligt nyt for Nye Borgerlige

"Borgerne får et nyt parti," meddeler Lars Boje Mathiesen på det sociale medie X
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Løsgængeren Lars Boje Mathiesen starter et nyt parti.

Det skriver han på det sociale medie X.

"Danskerne fortjener et parti, som har modet og viljen til tage de nødvendige opgør med det politiske magtsystem, som ikke længere arbejder for befolkningen, men mest for deres egne interesser. Vi har lyttet til jer. Og derfor kommer vi til at præsentere noget nyt og anderledes," skriver Lars Boje Mathiesen under overskriften "Borgerne får et nyt parti" på X.

Lars Boje Mathiesen var en kort overgang formand for Nye Borgerlige. Men han blev ekskluderet for godt et år siden på grund af grådighed.

Siden eksklusionen har Lars Boje Mathisen været løsgænger. Lige siden eksklusionen har Boje Mathiesen leget med tanken om at stifte et nyt systemkritisk parti.

Ønsker opgør med magteliten

Lars Boje Mathiesen skriver videre, at "vi trænger til et opgør med den nuværende magtelite":

"Det meste af det etablerede politiske parnas på Christiansborg, medierne og de politiske kommentatorer vil sikkert ryste på hovedet og forsøge at tale det ned. Men det er forventeligt. De vil forsøge at forsvare deres magtpositioner, og de ønsker ingen forandringer, der kan rykke ved det nuværende system, som jo tjener dem vel. Men vi trænger til et opgør med den nuværende magtelite."

Boje Mathisen fortsætter:

"Magten skal tilbage til jer. Staten og politikerne skal bestemme mindre."

Boje Mathiesen skriver, at han satser på at kunne præsentere det nye parti - inklusive partinavn - i slutningen af juni eller efter sommerferien i august.

placeholder

 

Skidt nyt for Nye Borgerlige

Nyheden om Lars Boje Mathiesens kommende parti er efter alt at dømme skidt nyt for Lars Boje Mathiesens gamle parti, Nye Borgerlige.

Nye Borgerlige besluttede på et ekstraordinært møde 16. april at fortsætte parti - med tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, som nyvalgt formand.

Men Nye Borgerliges tidligere pressechef, Lars Kaaber, vurderede i den forbindelse, at Nye Borgerlige kun havde en chance for succes: Nemlig at Martin Henriksen og Nye Borgerlige indgår en alliance med Lars Boje Mathiesen.

Men med dagens udmelding fra Lars Boje Mathiesen er der ikke udsigt til nogen forsoning mellem Lars Boje Mathiesen og Nye Borgerlige.

Med udsigten til endnu et parti på den yderste højrefløj bliver der vrimmel ude på den nationalkonservative og systemkritiske fløj.

Fire partier kommer til at kæmpe om de samme vælgere: Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Lars Boje Mathiesens kommende parti.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Fint, lad dem bare slås derude på fløjen.

Det bliver tæt i bunden. Spændende.

Knopskydning er den form for ukønnet formering, hvor en del af moderorganismen bryder løs og danner et selvstændigt individ. Mange encellede organismer forplanter sig ved knopskydning. Hos visse planter og dyr begynder de nye individer som udvækster på moderindividet

Det meste af det etablerede politiske parnas på Christiansborg, medierne og de politiske kommentatorer vil sikkert ryste på hovedet og forsøge at tale det ned. Men det er forventeligt. De vil forsøge at forsvare deres magtpositioner, og de ønsker ingen forandringer, der kan rykke ved det nuværende system, som jo tjener dem vel. Men vi trænger til et opgør med den nuværende magtelite.

Knopskydning er den form for ukønnet formering, hvor en del af moderorganismen bryder løs og danner et selvstændigt individ. Mange encellede organismer forplanter sig ved knopskydning. Hos visse planter og dyr begynder de nye individer som udvækster på moderindividet

Danskerne fortjener et parti, som har modet og viljen til tage de nødvendige opgør med det politiske magtsystem, som ikke længere arbejder for befolkningen, men mest for deres egne interesser.

Knopskydning er ofte observeret om foråret, når planter begynder at vågne op efter vinteren.
Knopskydning kan være et tegn på, at der er rigelige ressourcer og gode betingelser for vækst.
Knopskydning kan være en vigtig indikator for, hvordan en plante reagerer på sine omgivelser.
Knopskydning kan også være en del af en planlags strategi for at beskytte sig mod rovdyr eller konkurrence fra andre planter.

Kom, maj, du søde, milde!
gør skoven atter grøn,
og lad ved bæk og kilde
violen blomstre skøn.
Hvor ville jeg dog gerne,
at jeg igen den så!
Ak, kære maj! hvor gerne
igen i marken gå.

Violet er en naturlig farve, hvor lilla er en farveblanding. Den violette farve er farven for spiritualitet. Det er en farve man forbinder med selvbevidsthed, sensitivitet, fantasi og mystik – og i nogle sammenhænge også med kvalitet.

Den politiske farveskala har fået endnu en nuance!

Og skal partiet blomstre med lak til både kvinder og mænd, så flyder knopskydningerne desangående overalt med et klik på nettet:

Violet!

Farverne violet og lilla forveksles ofte, men der er ikke tale om den samme farve. Violet er en spektralfarve, altså en naturlig farve med sin egen bølgelænge, og derfor kan farven violet også ses i en regnbue. Derimod er lilla ikke en spektralfarve, men ligesom fx grå er det en farve, der rent faktisk ikke eksisterer!

Så Lars Boje Mathiesen, go for it!

Ja lad os nu se, når sommeren kommer, 4 højrefløjspartier der kan slås indbyrdes, velbekomme. Det betyder bare det varer rigtig længe før der kommer en borgerlig regering i DK igen. Herligt.

Husk nu at skrive under på, at den "gode" Boje kan få sit nye parti på stemmesedlen. Ud fra devisen, at jo flere der skal deles om de relativt få stemmer der findes der ude på det borgerlige overdrev, jo mindre indflydelse bliver hvert af de partier til dels.

Super. Jo mere blå stemmespild jo bedre. Bare klø på Bøje med dit blå anakistiske hippie parti.