Trodser Vermund: Nye Borgerlige fortsætter som parti
Trodser Vermund: Nye Borgerlige fortsætter som parti
Det gamle lederskab har behandlet medlemmerne dårligt, mener Nye Borgerliges nyvalgte formand

Pernille Vermund (LA), tidligere formand og stifter af Nye Borgerlige
Nye Borgerliges medlemmer trodsede på et ekstraordinært årsmøde tirsdag aften i Fredericia partiets medstifter og tidligere formand, Pernille Vermund.
Pernille Vermund arbejdede i tiden op til hendes partihop til Liberal Alliance 17. januar aktivt for at nedlægge Nye Borgerlige som parti.
Hun anbefalede både partiets hovedbestyrelse og partiets medlemmer at nedlægge partiet, efter at hun og gruppemedlemmet Kim Edberg Andersen reelt havde nedlagt partiets folketingsgruppe.
Men tirsdag aften besluttede medlemmerne at fortsætte Nye Borgerlige som parti. Samtidig valgte medlemmerne - med massivt flertal - tidligere mangeårigt medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Martin Henriksen som ny formand for Nye Borgerlige.
Kritiserer Vermund
Den nyvalgte formand, Martin Henriksen, understregede tirsdag aften, at partiets “tidligere ledelse” netop havde forsøgt at lukke partiet “uden at inkludere medlemmerne”:
Det har de så sagt fra overfor
“Det har de så sagt fra overfor, og det er en vigtig del af den politiske platform fremadrettet,” siger Henriksen til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.
Henriksen understreger, at der mangler et systemkritisk parti i Danmark, som taler eliten midt imod. Der er, mener han, for stor afstand mellem politikere og den almindelige borger.
Kender levner ikke NB mange chancer
Nye Borgerliges tidligere pressechef, Lars Kaaber, levner ikke Nye Borgerlige mange chancer for at komme i Folketinget efter næste valg.
Det hænger sammen med, skriver han i en analyse i det borgerlige netmedie, Kontrast, at Liberal Alliance under Alex Vanopslaghs ledelse har taget store skridt til højre i værdipolitikken, og at Dansk Folkeparti under Morten Messerschmidts ledelse ikke længere kissemisser med Socialdemokratiet.
Men måske bliver der et hul til højre for Liberal Alliance op til næste valg, fordi partiet er ved at slibe sine kanter runde op til det kommende valg. Men, skriver Kaaber, det hul er Martin Henriksen ikke mand for at udfylde:
På den liberalistiske boldgade har han ingen troværdighed og ingen salgsværdi
“På den liberalistiske boldgade har han ingen troværdighed og ingen salgsværdi. Det hul i det politiske marked, når det efterhånden opstår, kan Martin Henriksen ikke fylde ud.”
Redningen hedder Lars Boje
Lars Kaaber mener, at Nye Borgerliges redning er løsgængeren Lars Boje Mathiesen, der en kort overgang var - indtil han blev ekskluderet for grådighed - formand for Nye Borgerlige.
De vælgere, der har mistro til stat, institutioner og politikere, er i dag politisk hjemløse. Og dem vil Lars Boje kunne samle op, for han er både statskritisk, systemkritisk og politikerkritisk, vurderer Kaaber.
Ifølge Kaaber har Henriksen derfor kun ét skud i bøssen, og det er at indgå en alliance med Lars Boje Mathiesen.
ét skud i bøssen, og det er at indgå en alliance med Lars Boje Mathiesen
En forsoning, understreger Kaaber, betyder også, at Nye Borgerlige slipper for at skulle samle underskrifter for at blive opstillingsberettiget. For Lars Boje Mathiesen sidder allerede i Folketinget.
Tilføj kommentar