Pernille Vermund arbejdede i tiden op til hendes partihop til Liberal Alliance 17. januar aktivt for at nedlægge Nye Borgerlige som parti.
Hun anbefalede både partiets hovedbestyrelse og partiets medlemmer at nedlægge partiet, efter at hun og gruppemedlemmet Kim Edberg Andersen reelt havde nedlagt partiets folketingsgruppe.
Men tirsdag aften besluttede medlemmerne at fortsætte Nye Borgerlige som parti. Samtidig valgte medlemmerne - med massivt flertal - tidligere mangeårigt medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Martin Henriksen som ny formand for Nye Borgerlige.
Den nyvalgte formand, Martin Henriksen, understregede tirsdag aften, at partiets “tidligere ledelse” netop havde forsøgt at lukke partiet “uden at inkludere medlemmerne”:
Det har de så sagt fra overfor
“Det har de så sagt fra overfor, og det er en vigtig del af den politiske platform fremadrettet,” siger Henriksen til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.
Henriksen understreger, at der mangler et systemkritisk parti i Danmark, som taler eliten midt imod. Der er, mener han, for stor afstand mellem politikere og den almindelige borger.
Nye Borgerliges tidligere pressechef, Lars Kaaber, levner ikke Nye Borgerlige mange chancer for at komme i Folketinget efter næste valg.
Det hænger sammen med, skriver han i en analyse i det borgerlige netmedie, Kontrast, at Liberal Alliance under Alex Vanopslaghs ledelse har taget store skridt til højre i værdipolitikken, og at Dansk Folkeparti under Morten Messerschmidts ledelse ikke længere kissemisser med Socialdemokratiet.
Men måske bliver der et hul til højre for Liberal Alliance op til næste valg, fordi partiet er ved at slibe sine kanter runde op til det kommende valg. Men, skriver Kaaber, det hul er Martin Henriksen ikke mand for at udfylde:
På den liberalistiske boldgade har han ingen troværdighed og ingen salgsværdi
“På den liberalistiske boldgade har han ingen troværdighed og ingen salgsværdi. Det hul i det politiske marked, når det efterhånden opstår, kan Martin Henriksen ikke fylde ud.”
Lars Kaaber mener, at Nye Borgerliges redning er løsgængeren Lars Boje Mathiesen, der en kort overgang var - indtil han blev ekskluderet for grådighed - formand for Nye Borgerlige.
De vælgere, der har mistro til stat, institutioner og politikere, er i dag politisk hjemløse. Og dem vil Lars Boje kunne samle op, for han er både statskritisk, systemkritisk og politikerkritisk, vurderer Kaaber.
Ifølge Kaaber har Henriksen derfor kun ét skud i bøssen, og det er at indgå en alliance med Lars Boje Mathiesen.
ét skud i bøssen, og det er at indgå en alliance med Lars Boje Mathiesen
En forsoning, understreger Kaaber, betyder også, at Nye Borgerlige slipper for at skulle samle underskrifter for at blive opstillingsberettiget. For Lars Boje Mathiesen sidder allerede i Folketinget.
Kommentarer
Lars Bøje er bindegal og alliance med ham er ikke befordrende. Måske vil NB kun være en parentes politisk, måske
vil ej heller Vermund blive genvalgt for LA. Og måske vil DF og NB bekæmpe hinanden , de to partier samt DD slås om de same vælgere. på samme måde som LA og V samt . Hvis ikke regeringen fortsætter og får flertal til det, så vil det blive en rød regering , med S og SF med støtte fra R Å og Ø. Blå opposition tror jeg kort og godt er otopi.
Der bliver kamp om sidstepladsen til næste valg. De fire grønne ska ikke føle sig for sikre.
Modsat Kaaber mener jeg at Martin Henriksen er bedre tjent ved at gå solo - et delt makkerskab med Bøje vil kun skade hans bestræbelser på at genrejse NB -
Man skal heller ikke glemme at mange af de DF vælgere der søgte mod DD og Støjberg i protest over Messeschmidts version af DF - måske kunne lade sig friste af Martin Henriksens tilbagekomst nu hos NB -
Godt nok tabte han formandsvalget i DF - Men der var også % vis mange af de delegerede der afgav stemme til fordel for Henriksen -(kan ikke lige huske
tallene )
Og hvis man tror at integrationen og udlændingedebatten er lagt død - Bør man ulejlige så over på Altinget.dk hvor Lars Olsen har en artikel (16/4) om hvordan problemerne stadig er dominerende rundt omkring -
Nielsen, det nytter ikke noget at du forsøger at søge støtte
til en fortsat flygtninge og indvandre debat, når der i de
organisationer som bedriver servicering af de formentlige
migranter, er en negativ stemning omkring Danmark, fordi der
er rygter om hvor længe man skal sidde i flygtninge centre og
hvor mange der sidder i udrejse centre, så anbefaler man at
søge til lande med mindre restriktiv sagsforløb. Og så skal
det ikke glemmes at Rwanda spøger stadig, og der er der ingen
der vil sendes på et varigt ophold.