“Jeg siger ‘neger’ om en neger”: Fem kontroverser, der nu kan hjemsøge Pernille Vermund

Pernille Vermund er blevet taget varmt imod i Liberal Alliance. Men tidligere har hun ofte været i vælten for skarpe holdninger, der står i klar modsætning til liberale principper såvel som den politiske mainstream.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard - fotografik: David Troels Garby-Holm
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance og Pernille Vermund, folketingsmedlem for Liberal Alliance og tidligere formand for Nye Borgerlige
Da Pernille Vermund og Peter Seier Christensen i 2015 lancerede Nye Borgerlige, var det med det klare formål at skabe et parti med et tydeligt højreorienteret værdisæt - på alle politikområder.

“I bund og grund læner vi os meget op af den konservative politik, mens Liberal Alliance har fine aspekter i den økonomiske politik, og Dansk Folkeparti har det med værdipolitikken,” forklarede Vermund dengang til Berlingske Nyhedsbureau.

Nu kan hun tilsyneladende stille sig tilfreds med Liberal Alliances politik på både den økonomiske politik og værdipolitikken. I hvert fald ser hun nu efter eget udsagn Liberal Alliance som det eneste rigtige parti for hende.

“Liberal Alliance er det parti, som bedst viser vejen frem for et borgerligt-liberalt samfund, og Alex Vanopslagh har i mine øjne en helt fænomenal evne til at formulere en borgerlig dagsorden, der ikke bare handler om frihed, men også om at tage ansvar for mere end sig selv,” forklarer hun til Berlingske.

Det har vakt undren og kritik fra blandt andre Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der gennem mange år indtog en ledende rolle i partiet som repræsentant for den værdiliberale fløj af partiet.

“Jeg går op og lægger mig,” lyder hans koncise reaktion på Liberal Alliances nye rekruttering på det sociale medie X.

Jeg mener ikke, at man skal gøre alt for at bremse den globale temperaturstigning

Det kan næppe overraske, at Vermunds entré i Vanopslaghs rækker ikke mødes af udelt begejstring af liberale kræfter. Hendes efterhånden lange karriere i politik har nemlig i høj grad været præget af slagkraftige udtalelser, der har givet hende den opmærksomhed, der kan være afgørende for en leder af et nystiftet parti. Men også udtalelser, der ofte har placeret hende langt fra mainstreamen i dansk politik og fra det liberale udgangspunkt, hendes nye parti bekender sig til.

  1. Bedre sommervejr

Vermund vakte stor røre i andedammen, da hun sidste sommer ønskede sig bedre vejr.

“De fleste af os ville gerne have bedre sommervejr. Mange vil gerne have mere luft i økonomien. Alligevel fastholder et flertal, at temperaturen skal ned og skatten skal op. Det er da en mærkelig tid vi lever i,” skrev hun i et Instagram-opslag.

Da hun af journalister blev spurgt ind til opslaget, og hvad der egentlig var Nye Borgerliges holdning til klimaforandringer, var der ingen vaklen at finde i Vermunds stemme.

“Jeg mener ikke, at man skal gøre alt for at bremse den globale temperaturstigning,” slog hun fast over for DR.

Set i bakspejlet ville jeg da ønske, at jeg ikke havde sagt det dér

Nye Borgerlige og Liberal Alliance stemte som de eneste to partier imod klimaloven fra 2019. Liberal Alliance har dog siden tilsluttet sig målene i loven og fortryder nu åbent at have stemt imod.

  1. “Jeg siger ‘neger’ om en neger, og jeg siger ‘perker’ om perkere

I DR-dokumentaren ‘Vermund og kampen om højrefløjen’ indgår et klip, hvor Vermund bruger ordet ‘perker’ om en forbipasserende i en limousine.

Selvom det opsigtsvækkende ordvalg vakte megen furore, stod Vermund fast på, at der intet upassende var ved hendes brug af ordet.

“Man må bruge det sprog, man bruger, og jeg siger ‘neger’ om en neger, og jeg siger ‘perker’ om perkere,” forklarede hun over for P3.

To år senere var hun dog kommet på andre tanker.

“Set i bakspejlet ville jeg da ønske, at jeg ikke havde sagt det dér,” erkendte hun da over for Ekstra Bladet.

  1. Hjemmehjælpere uden tørklæde

Et af de mest opsigtsvækkende skænderier internt i blå blok under sidste valgkamp omhandlede hjemmehjælpere og deres beklædning på jobbet.

Det opstod, da alle seks borgerlige partiledere erklærede sig enige i, at frit valg for ældre også skulle indebære, at ældre skulle kunne fravælge hjemmehjælpere med tørklæde.

Kort efter trak både Jakob Ellemann-Jensen, Søren Pape Poulsen og Alex Vanopslagh dog i land og erklærede, at de ikke støttede, at ældre skulle kunne fravælge hjemmehjælpere på baggrund af tørklæder.

Kriminelle udlændinge skal udvises - konsekvent og efter første dom

Vermund holdt anderledes stædigt fast i sin oprindelige holdning.

På Nye Borgerliges hjemmeside skrev hun: “Lidt ærgerligt, at formændene for de tre af seks partier i den borgerlige opposition ikke kan være mere tydelige i mælet og blot sige det selvfølgelige og indlysende. At man helt suverænt selv bestemmer, hvem der skal lukkes ind i ens hjem.”

Det første ordførerskab, Vermund er blevet tildelt i Liberal Alliances folketingsgruppe, er på ældreområdet. Det kan derfor blive særligt spændende at følge med i, om denne gamle stridsøkse igen vil se dagens lys inden næste valg.

  1. Udlændinge skal udvises for cykeltyveri

“Kriminelle udlændinge skal udvises - konsekvent og efter første dom.”

Det forslag løb som et refræn gennem Vermund og Nye Borgerliges første valgkamp op til valget i 2019. Længe stod det dog uklart, om partiet virkelig mente, at udvisning var en passende straf for selv kriminalitet i den helt milde ende af spektret.

Det blev imidlertid opklaret, da Radio24ysv i 2018 spurgte Vermund, om hun ønskede nogen udvist for at stjæle en cykel, var hendes svar et simpelt ja.

Adspurgt om dette også skulle gælde for folk, der risikerer forfølgelse i deres hjemland - som eksempelvis homoseksuelle aktivister fra Uganda - var Vermund dog ikke helt så konsekvent. Hun mente, at man i så fald skulle bo i udrejsecenter, indtil ens hjemland igen er sikkert.

Pitzner, som sidste år blev fængslet i Dubai, har nemlig kun sig selv at takke for sin ulykke, hvis man spørger Vermund

“Hvis man skal være lidt streng: Hvis jeg var personligt forfulgt i mit hjemland, så ville jeg virkelig være varsom med at begå kriminalitet i det land, der gav mig beskyttelse,” tilføjede hun i samme åndedrag.

  1. Elvira Pitzner ligger som hun har redt

Senest fik Vermund ørerne i maskinen, da hun, som tidligere beskrevet, gav sit besyv med om reality-stjernen Elvira Pitzner.

Pitzner, som sidste år blev fængslet i Dubai, har nemlig kun sig selv at takke for sin ulykke, hvis man spørger Vermund.

“Elvira Pitzner har levet af at promovere sit glamourøse liv i Dubai. Nu betaler hun prisen. Den barske sandhed om livet som kvinde under islamiske regler udstilles på ægte reality-manér. Lad det tjene til skræk og advarsel,” lød det fra den daværende partileder på det sociale medie X.

Den udmelding faldt ikke i god jord hos Elvira Pitzners familie.

“Jeg synes ærligt talt, at Pernille Vermunds udtalelse bærer præg af blot at være et politisk træk og et mediestunt uden nogen som helst forståelse af sagen,” replicerede Katerina Pitzner, mor til Elvira, på Instagram.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vanopslagh og hans LA er ikke min kop te og at han nu danner alliance med Vermund der som en kamæleon skifter ham. Gør dem begge utroværdige. Jeg tror mange vælgere fra LA vil gå til andre partier V og K
Nu må vi se hvad de næste målinger viser.

Helle - der findes da også kamæleoner i S:
- Ida Auken, tidligere SF og R
- Pernille Rosenkrantz-Theil, tidligere Enhedslisten
.

Det kan man godt sige - men forskellen ligger i at ingen af dem du her nævner har på noget tidspunkt haft en position som kan sammenlignes med Vermund - Læg dertil at hun om nogen har været ude og kritisere dem som hun har kaldt “ levebrødspolitikere “ som skifter parti og holdninger bare for at kunne fortsætte et lukrativt politisk liv -

Nielsen, Helle nævner ikke noget om PV's position og tidligere udtalelser!

>"levebrødspolitikere “ som skifter parti og holdninger bare for at kunne fortsætte et lukrativt politisk liv<

Så du mener ikke at Ida og Pernille er levebrødspolitikere i lyset af det du selv skrev?
Det skiftede da til et parti hvor der var mere sikkert at blive valgt.

Kurt Jensen -
Hvis du vil forholde dig til det jeg skriver indledningsvis - så skriver jeg netop at man godt kan kalde de to for levebrødspolitikere - Men min pointe med at fremhæve Vermund - så skyldes det at hun har pointeret at hun ikke som andre ønsker at gro fast på Christiansborg - Og derfor kun ønsker at blive i politik i to valgperioder -
Ved nu at skifte til LA så er hun ikke bedre - end dem som hun tidligere har kritiseret - For bare 3 måneder siden ved landsmødet i Vejle - lovede hun de delegerede på landsmødet at hun ville stå i spidsen for partiet uden udløbsdato for at kæmpe for partiets værdier - Det var hurtigt at hun nåede frem til en udløbsdato i kampen for partiets værdier -
Så kan du selv drage dine konklusioner om hendes troværdighed og loyalitet overfor for partiet NB med dette politiske hamskifte .

Det kan du ikke sammenligne, ingen af dem var partiledere og stod og lovede som leder sit parti at blive ved uden tidshorisont. Det er tre mdr. siden. Hun er ryggesløs og principløs og utroværdig. At skifte parti er sket for flere, selv om jeg ikke bryder mig herom, men hverken Ida Auken eller Pernille R har stået og lovet deres partier noget andet. Det gamle Ø gik jo i opløsning på et tidspunkt. Og det samme gjorde SF. Og de er ej heller gået fra holdninger som de også havde i de gamle partier. Hun var jo konservativ før hun blev NB , så løsgænger, så LA. Jeg tro det bliver nedtur for LA.på sigt.

Bemærk venligst, at Pernille Rosenkrantz-Theils Forlod folketinget, melde sig ind i Socialdemokratiet blev opstillet og valgt. Det er da vist lige efter bogen, og kan bestemt ikke sammenlignes med PV's luskeri!

For en hel del liberale står friheden til at gøre som man lyster, over alt andet.
Intet er helligere end den ultimative frihed.
Fint nok siger jeg bare! Hvis du bor i Guds fri natur. Altså uden løver, slanger og elefanter og den slags.
Hvis du bor sammen med andre væsner, skal du nok indrette dig lidt efter deres vaner og adfærdsmønstre.
Det har mange liberale aldrig forstået, men de har jo også kun oplevet et forholdsvis trygt socialdemokratisk samfund der sikrede dem i hoved og r...
Sørgeligt at de ikke kan se en smule længere.

pernille er da den mest utroværdig politiker skider på alle byråds medlemmer rundt om i kommunerne bare hun hytter sit eget skind så til helvede med alle de andre hvor sølle kan man synke og så tro at tiktok manden kan blive statsminister han var jo ligesom gud for de unge drenge som elskede daddy med den flossede moral.

At være liberal handler ikke om, at man kan gøre hvad man har lyst til. Vil anbefale dig at læse Alex Vanopslaghs bog "Vejen til ansvar"

Nordic Waste med milliardæren Torben Østergaard-Nielsen som ejer vil stadig ikke give et klart svar på, om firmaet vil betale for den voldsomme miljøkatastrofe, det er ved at udløse ved Randers.

Det provokerer kulturminister Jakob Engel-Schmidt voldsomt.

- Jeg har bemærket, at Nordic Waste på sin hjemmeside skriver: 'Hvordan kan vi hjælpe dig?'. Det lyder jo utroligt sympatisk.

- Så jeg vil da håbe, at Nordic Wastes ejer, Danmarks sjetterigeste mand, Torben Østergaard-Nielsen, vil hjælpe med til - og sørge for - at regningen for det, der kan blive en enorm generationsforurening i Kronjylland, bliver samlet op, siger han.

Dronningen af Nye Borgerlige” abdicerede og den nye konge af de blå partier LA leder Alex Vanoupslaugh stod med åbne arme.

Men hvad var de 25 leve-brøds-politiker-journalisters spørgsmål på Christiansborg!

Alle handlede om den nye leve-brøds-politiker Pernille Vermund!

LA støtter regeringen i deres nye helhedspleje udspil, især hvis Lars Løkkes friplejehjem bliver en realitet!

Alex blev i folketinget spurgt, hvad så hvis friplejehjemmet går konkurs?

- Det klarer kommunen som det er i dag, lød svaret!

Og i Randers, og ved Jammerbugten og i Kalundborg ved de nøjagtig hvad LA Alex mener:

De rige scorer kassen og resten overlades til skatteyderne!

Milliardærernes svineri og ødelæggelse af Danmark og dansk natur er blevet mere aktuel end indvandring og muslimer i Danmark!

De rige må for Guds skyld reddes!

Og hvad er mere naturligt for Pernille Vermund end at falde i favnen på de riges nye konge Alex Vanoupslagh!

Alt imens alle Folketingets partier sover tornerosesøvn!

I Kalundborg, ved Jammerbugten og i Randers er de lokale vågnet op!

En hel by forsvinder under al velfærdssamfundets svineri!

Politikerne og de bonede gulves leve-brøds-politiker-journalister på Christiansborg har ansvaret!

Inger Støjberg der er udkants-Danmarks leve-brøds-politiker var 14 dage i Israel alt imens en landsby forsvinder i dybet i hendes baghave!

De dygtige forskere der i årevis har forudset klimakrisen på Århus universitet, kunne ikke forudse katastrofen i Randers!

Og forureneren betaler?

Ja, det ved Århus universitet alt om!

Spørg blot i Harboøre og Thyborøn!

SF har som de eneste kæmpet imod generationsforureningerne fra Cheminova!

Alle venstrefløjspolitikere taler om klimakrise, alt imens Danmark forsvinder i lort og svineri fra velfærdssamfundet!

CO2 afgifter på landbruget?

Hvad med livstidsfængsel til milliardærer der løber fra “forureneren betaler oprydningen”?

Og har du været hæler og købt af deres produkter, ja, hvad er prisen så?

Alex Vanoupslagh har svaret:

- Kommunen betaler!

De rige passer på de rige!

De blå dronninger og konger søger sammen!

Og leve-brøds-politiker-journalisterne stiller deres sædvanlige ligegyldige spørgsmål!

I Randers forsvinder en hel by i lort!

Spørgsmålet er hvor flytter Heunicke minkaffaldet hen næste gang?

Og hvad betalte Mette Frederiksen Nordic Waste milliardæren Torben Østergaard-Nielsen for at modtage minkaffaldet?

1 milliard, 2 milliarder, 3 milliarder, etc.

Alle folketingsmedlemmerne og journalisterne på Christiansborg sover deres velfærds-tornerose-søvn!

Og Inger Støjberg jagtede muslimer, nu med en ny agenda - det er så synd for jøderne!

Nej, det er så synd for jyderne lige ved siden af Mariager!

Danske politikere har så travlt med alt det som de ingen indflydelse har på!

Lortet i Randers skyldes ene og alene lokale politikere, regionale politikere, og folketingspolitikere!

I har skylden!

Og Nordic Waste med milliardæren Torben Østergaard-Nielsen griner af jer hele vejen ned i banken og ud over alle aktierne!

Den kloge narrer den mindre kloge!

De rige narrer de fattige!

Leve-brøds-politikere betalte af danske mangemilliardærer siger tak og velkommen til Pernille Vermund!

Ekstrabladet, Politiken, BT, DR og TV2 sov videre!

Milliardærer forskønner deres liv dagligt!

Hvordan afslører den 4. statsmagt i Danmark aldrig!

Leve-brøds-politiker-journalister!

Hvor skal Mette Frederiksen minkaffaldet nu hen?

En forsker fra udlandet burde følge lortets gang!

De danske universitetet betales primært af de danske storkoncernerne-milliardærer?

Den uafhængige forskerstand i Danmark burde for længst have stoppet svineriet i Randers!

Regnmængderne har klimaforskerne forudset i årevis?

Og CO2 udledningerne fra de danske lavbundsjorde!

Forbundne, men endu ikke forpligtet!

Godt Danmark fik en ny konge!

Kong Frederik kender om nogen de rige og deres metoder!

Og han har med egne øjne studeret deres resultater overalt i Danmark!

Forbundne og forpligtet!

De rige kan med rette frygte den nye konge og Ekstrabladet må erstatte side 9 pigen med billeder fra de riges affald overalt i Danmark!

Kong Frederik har en plan!

Han vil redde Danmark!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Milliardærerne går hårde tider i møde!

Kald en spade for en spade og en skovl for en skovl!

I Randers graver de løs!

Men hvor ender hver spadefuld?

Og hvor ender hver skovlfuld?

Godt skriv Aksel Jensen. Et komprimeret rids over kongerigets aktuelle tilstand.Gad vist om Kong Frederik fik det med i sin kongebog.

Realitystjernen Pernille Vermund skifter holdninger hurtigere end nogen kan følge med til. Fra højreekstremist til liberal i en fart. Lukker et helt parti for at sikre sig selv og sin taburet - Thja, det må siges at være indbegrebet af liberalisme. Sig selv først.

Tænk hvis Ekstrablads paparazzi‘erne havde fulgt efter minkaffaldslastbilerne dengang?

Tænk hvis Ekstrablads paparazzi‘erne i morgen følger efter affaldslastbilerne fra Randers?

Og afslører det altsammen på side 9!

Hver uge!

Så ville Ekstrabladet langsomt få kendskab til alt det som den 55-årige Frederik har lært og erkendt i sit lange liv sammen med dansk erhvervsliv og på egne ture ud i naturen.

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Det er slut med Ekstrabladet dumsmarte bemærkninger om Kong Frederik den 10.

Ekstrabladet skal til at forholde sig til virkeligheden!

Virkeligheden som Kong Frederik den 10. ved langt mere om end de underbetalte journalister på Ekstrabladet

VIRKEligheden der med kongelig chatGPT ender i:

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

I Norge flygtede laksemilliadærerne ud af landet da de blev forpligtet på brugen af norske fjorde!

I Kalundborg betaler de nu prisen for det norske olieeventyr!

Hækkerup-fadæsen lever lykkeligt videre i det kongelige danske socialdemokrati!

Kong Frederik den 10. vil gøre socialdemokraterne endnu mere royale i de kommende år!

Kong Frederik kender om nogen de danske milliardærer!

Han kender lusene på sin gang!

Royal run har gjort Kong Frederik folkelig og statskundskabs-kongen har lagt to og to sammen!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Forlorenheden står for fald af en mand der ikke skal genvælges!

Virkeligheden bestemmer kongegerningen!

Og kong Frederik har set mere end de fleste!

Konge chatGPT’en er velfodret!

Skandalen i Randers står allerede øverst på nytårstale-papiret!

Forpligtet er mangemilliardærerne!

Og Ekstrabladet!

Voksen-mobberiet fra mangemilliardærer og Ekstrabladet er slut!

Dronning Mary’s mission og kong Frederiks viden kommer til at slå hårdt på de danskere der har pligten!

Forureneren betaler!

Mobberen betaler!

“Så kommer forureneren med deres danske humor og små dumsmarte bemærkninger. Så møder de danskerne med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder. Danskerne står med regningen. Det kan forureneren ikke være bekendt.”

Kong Frederik og dronning Mary vil på skift komme med eksempler!

Konklusionen læser de op i kor!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark

Hvis Nye Borgerlige overlever står de til at lave mere ballade i blå blok end nogensinde før. Tak til Pernille Vemund for at disrupte blå blok. Tak Pernille.

Og tusind tak til alle de 100.000 vis af tyske borgere, som her i weekenden har protesteret mod AFD i protest mod, at AFD har opsøgt kontakt til det radikale højre i Tyskland for at aftale muligheder for at sende millioner af indvandre ud af Tyskland.

Mens det globale syd bliver rigere og rigere, mere og mere demokratisk forskanser EU/Europa sig mere og mere bag national borgerlig ideologi, som vil sende EU/Europa på den helt helt store nedtur, ens det globale syd kan se frem til en blomstrene fremtid.

- Sådan ser fremtiden ud med et højreorienteret EU/Europa.

Stop det før det er for sent for dine børns skyld.

Annonce