Annonce

Vermunds højre hånd gennem syv år: “Ekstrem overvurdering af egne evner og egen betydning”

Nye Borgerliges tidligere pressechef lægger ikke fingrene imellem i krads analyse af Nye Borgerliges formand ad to omgange
Foto: Nye Borgerlige
Pernille Vermund (Løsgænger), tidligere formand for Nye Borgerlige
Pernille Vermunds nærmeste rådgiver gennem mere end syv år, tidligere pressechef hos Nye Borgerlige, Lars Kaaber, lægger i en analyse i netmediet Kontrast af politikeren Pernille Vermund ikke fingrene imellem.

Han betegner det som naivt af Vermund at tro, at man kan nedlægge et parti, bare fordi man selv forlader det - sådan som Pernille Vermund annoncerede 10. januar.

en ekstrem dårlig politisk analyse

“At hendes partihopperi på nogen måde skulle kunne fremtvinge en reduktion i antallet af partier på stemmesedlen ved næste folketingsvalg, det er enten udtryk for en ekstrem dårlig politisk analyse, eller en ekstrem overvurdering af egne evner og egen betydning,” skriver Vermunds tidligere nærmeste rådgiver i analysen.

Tog ikke handsken op, da Støjberg startede sit eget parti

Kaaber skriver, at Vermund mistede ejerskabet til Nye Borgerlige lang tid før folketingsvalget 1. november 2022. Og at den “mentale træthed”, der “overmandede” partiformand Vermund efteråret 2021, overlod partiet til sig selv og sin egen skæbne.

Kaaber mener, at Pernille Vermund burde have intensiveret sin indsats og forstærket engagementet i Nye Borgerlige, da Inger Støjberg startede sit eget parti, Danmarksdemokraterne, sommeren 2022.

Men det gjorde hun ikke. I stedet brugte hun, ifølge Kaaber, tid på at pleje sine venskabelige forhold til de borgerlige partiledere Søren Pape Poulsen, Jakob Ellemann-Jensen og Alex Vanopslagh.

Fristet af magten

at Vermund ganske enkelt blev fristet af magten

Ex-rådgiveren mener, at Vermund røg helt ud af sync med sit eget parti i foråret 2022. Og at Vermund ganske enkelt blev fristet af magten.

Men Nye Borgerliges bagland ville noget andet end kompromisser og pragmatisme. Og Lars Boje Mathiesen ville noget helt andet. Derfor var det ikke svært for Vermund, skriver Kaaber, at forlade formandsposten - første gang - januar 2023.

Kaaber betegner det som et egoistisk valg.

At hun overlod nøglerne til partiet til Lars Boje Mathiesen - hvis svagheder hun så udmærket kendte til - viser Kaaber, at hendes trang til at slippe formandshvervet var langt større end hendes ansvarsfølelse for parti og partikammerater.  

For Kaaber er det indlysende, at Nye Borgerlige fortsætter. Og også at Pernille Vermund hele tiden har været klar over det - på trods af hendes udtalelser 10. januar om, at nu ville Nye Borgerlige blive opløst.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske det kan svække LA at få hende som medlem,det må man da håbe

Ja, det kommer til at ske - men Snyde-Alex kan ikke se det...

Pernille Vermund. Er du klar, err du klaaar, ER DU KLAR.

Ja. Det er hovedindholdet af Pernille Vermunds politik og politiske evne. En populist, som er en mester i at finde en sprække til sig selv uden hensyn. Nu er hun så hoppet på Liberal Alliance vognen, som har en liberal holdning til indvandrig - Modstand mod indvandring var ellers hovedformålet for Pernille Vermund at træde ind på den politiske scene for at redde sine børns fremtid som hun sagde det. For børnenes skyld. Thjaa. Intet er helligt for populisten, hvor tids politiske corona.

Og vi hopper jo på den med begge ben og glemmer i øvrigt hurtigt når det gælder politik. Folket vil have sport og fodboltresultater. Nem sjov underholdning uden hovedpine. Ikke politik.

Men kolbøtten fra Nye Borgerlige til Liberal Alliance har ikke været svær. For begge partier aflønnes af Seier Christensen. Lars som pengemand og Peter som arbejdshest.

Hun er løfte bryder af værste skuffe. Egoist . Værre end Løkke. Mig mig mig. Og det var jo aftalt før jul med LA iflg Vanopslagh. Håber virkelig hun bliver nemesis for LA. Vanopslagh er parat til hvad som helst synes det for at få en borgerlig regering med ham i front Så kan Danmark udvikle sig som et tik tok , håber aldrig det sker.

Puha - det er godt, at rød stue har flertal...forhåbentlig også efter næste valg...
Pernille Vermund partihopper er helt væk fra vinduet - total utroværdig...

Den lille GOLDDIGGER og LEVEBRØDSPOLITIKER. Hun er klam og vammel efterhånden.

Og hvad var det nu at Vermund proklamerede på NB landsmødet i Vejle for knapt 3 måneder siden “ Når jeg igen stiller mig til rådighed som formand for nye borgerlige - så bliver det uden slutdato dennegang “- Jeg er klar til at tage kampen og tæskene for NB og vores fælles værdier.

Det blev dengang i oktober 23 mødt af en entusiastisk og jublende forsamling landsmødedeltagere - I dag skriver vi januar 24 og med Vermunds indmeldelse hos LA er det bare at konstaterer - at alt det hun dengang sagde i sin tale ved landsmødet viser sig nu at være at være varmluft og falsk tale -
Man forstår hvis der er mange i partiet der har kæmpet og troet på projektet- som i dag må føle sig snydt og røvrendt af Vermund -

Vermund er virkelig en vendekåbe, utroværdig, tarvelig overfor de vælgere som stolede på hendes ord. Det mulig hun kan fordreje hovedet på nogle af de mandlige partiledere, men hun og Vanopslagh er to ego, det er en for meget i et parti . Jeg tror det bliver nedtur. Hvilket passer mig fint.

Ifølge Pernille er alt hun har sagt og skrevet før nu været for sjov og med et Pernille glimt i øjet. Mon spasen fortsætter i Liberal Aliance med et glimt i øjet for den søde og chamerende Pernille? Thjaaa. Det må tiden og et behov for endnu et partihop igen ved behov jo vise.

PS. Forhåbentlig ender det med Pernille også lukker og slukker for Liberal Alliance for at styrke blå blok og sit eget ve og vel. Man har da lov at håbe. Du er en modig mand Alex.