Annonce

Flirter igen med vaccineskeptikere og konspirationsteoretikere

B.T. dementerer artikel om to kendte antivaxxere. Det tager Lars Boje æren for, men han svarer ikke på, om han planlægger at starte et nyt parti
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
Tilbage i januar flirtede den daværende kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, med konspirationsteorien om, at World Economic Forum er en verdensomspændende over-regering, der i al hemmelighed styrer verden.

Som nyvalgt formand for Nye Borgerlige forsvarede han også en tid partiets næstformand, Henriette Ergemann - selv om hun i opslag på Facebook luftede en række konspirationsteorier. Og mente, at hun begyndte at bløde, hvis hun var i nærkontakt med covid-19 vaccinerede.

Kort før Lars Boje blev ekskluderet fra Nye Borgerlige 9. marts, gik han contra og erklærede sig som tilhænger af vacciner. Og at antivaxxere måtte have misforstået hans signaler, hvis de troede, at han personligt var imod vacciner, herunder vacciner mod covid-19.

Nu har Lars Boje Mathiesen været løsgænger i godt en måned, og nu flirter han så igen åbenlyst med vaccineskeptikere.

Mandag gik Lars Boje Mathiesen således i kamp mod B.T., som havde formuleret en overskrift om to kendte vaccineskeptikere med mere, musikeren Klaus Kjellerup, og lægen Anastasia Maria Loupis, som ikke holder i byretten.

Tirsdag aften kastede B.T. håndklædet i ringen, og dementerer overskriften - og beklagede artikel-forløbet:

“B.T. har dog ikke dokumentation for, at opslag på sociale medier fra Anastasia Maria Loupis eller Klaus Kjellerup af PET opfattes som indirekte trusselpåvirkning,” lyder et af flere B.T.-dementier.

Boje tager æren og hyldes af sine fans

Lars Boje Mathiesen tager i et opslag på Facebook æren for B.T.’s dementi.

Vi fik ret

“Vi fik ret,” erklærer Lars Boje, og glæder sig på Klaus Kjellerups og Anastasia Maria Loupis’ vegne:

“Jeg er glad for at de to nu får renset deres navne. Jeg ved personligt, hvordan det er at blive forsøgt udstillet med brug af løgne. Det er meget voldsomt. Nu håber jeg de to, og især deres familier, som ofte bliver ramt hårdt bagved, kan sænke skuldrene og rette ryggen.”

I samme opslag takker Lars Boje sin skare af Facebook-fans, der tæller omkring 132.000:

“Tak til alle jer, som har liket og delt opdateringerne,” skriver Boje og føjer så til:

Sammen er vi et kæmpe team

“Sammen er vi et kæmpe team.”

I skrivende stund strømmer det ind med tak for indsatsen til Lars Boje på hans Facebook-side. Blandt dem også Nye Borgerliges tidligere næstformand Henriette Ergemann, der i mellemtiden har meldt sig ud af partiet og har dannet sit eget politiske netværk, Frit Borgerligt Fællesskab.

Allerede mandag takkede Klaus Kjellerup og Anastasia Maria Loupis Lars Boje for støtten.

placeholder

 

Nyt parti? Svaret blafrer i vinden

Netavisen Pio har spurgt Lars Boje Mathiesen, om han lægger op til at starte et nyt parti, og om det i så fald bliver et parti, som appellerer til ikke mindst vaccineskeptikere.

Lars Boje Mathisen har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelse, så svarene blafrer i vinden.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg vidste faktisk ikke der var så mange tosser i de politiske højrefløjs partier, dels de fyrede fra NB, og dels DF, og dem der er rendt derover. De stiller spørgsmål til regeringen så man tager sig til hovedet, Mette Thiesen, Ham Bjørn, en ung ultranationalist, der skræmmer, og Messerschmidt, de taler kun udlændinge, og det er rædsomt at høre på.

Uanset om du synes det er rædsomt at høre på eller ej, så synes omkring halvdelen af befolkningen at de mange muslimer i Danmark udgør det største problem vi har, her i landet. Og man må kunne tale om problemerne i et demokrati.
Jeg synes omvendt det er rædsomt at høre på den dumme godhedsliderlige venstrefløj.

Det er jo glimrende, at Helle er så glad for flygtninge. Jeg ved at regeringen har store problemer med at huse og boliganvise flygtninge, men formentlig kan vi finde en løsning med Helle, der tydeligvis er klar til at få indkvarteret flygtninge.

Hvem har Kaare Dybvad Beks telefonnummer? Vi må straks formidle kontakt mellem ministeren og Helle. Dejligt at der endelig er en borger, der vil tage ansvar for integrationen!

Ja, og det kan du så takke Danske arbejdsgivere og Dansk industri for, det var dem som i nittentresserne hentede især Tyrkiske og Jugoslaviske ufaglærte arbejdere op til Danmark. Det var ikke noget fagforeningerne og de Danske arbejdere fremsatte ønske om på 1. maj demonstrationerne, tværtimod var de modstandere af at hente "billig" arbejdskraft, og dermed "løntrykkere" til Danmark og det gælder vist stadig.

Det var ikke 'arbejdere' der blev hentet til Danmark - det var 'gæste-arbejdere', som de blev omtalt som dengang.
Og man må sige at besøget er blevet noget langvarigt.

De første Tyrkere og Jugoslavere som kom til Danmark blev kaldt "fremmedarbejdere". Det var først meget senere det blev ændret til "gæstearbejdere" fordi det var mere politisk "korrekt" og de blev hentet herop af arbejdsgivere, især fra den del af industrien, som havde svært ved at skaffe dansk arbejdskraft p.g.a. dårlige miljø- og arbejdsforhold. Det gjaldt især jernstøberier, konservesfabrikker og tekstilindustrien som for de flestes vedkommende lukkede i 1973, da oliekrisen "lukkede" Danmark ned. Da "glemte" arbejdsgiverne at hjælpe "gæstearbejderne" tilbage til deres hjemland. Problemet med at hjælpe de arbejdsløse fremmede overlod de til samfundet, der så måtte hjælpe de fremmede både økonomisk og med boliger, jo, arbejdsgiverene har altid været "hjælpsomme" når det gjaldt om at hjælpe de svageste i samfundet. Ironi kan forekomme.

Bent og Kurt -
Som jeg ser det er det ikke de såkaldte “ gæstearbejdere “ der er årsagen til at det kørte skævt på udlændingeområdet - problemerne tog først rigtig fat da Firkløveregeringen bestående af Konservative - Venstre - Centrum-Demokraterne og Kristelig Folkeparti fik indført udlændingeloven af 1983 der skulle bedre retstillingen og forholdene for udlændinge i Danmark .Loven blev dengang kaldt den mest liberale udlændingelov i Europa - ( Det var et næsten enigt folketing der stemte for loven - kun Fremskridtspartiet stod udenfor )

En af konsekvenserne af loven var bla retten til familesammenføring - som betød massive problemer på boligområdet hvilket adskillige Vestegnsborgmestre højlydt gjorde opmærksom på dengang - Skiftende regeringer har efterfølgende prøvet på at afbøde de værste skader fra den famøse lov af 1983 - så vi efter min mening idag har en fair og nødvendig stram lov på området

Selv om der idag stadig er problemer med visse grupper - så bidrager et stort antal positivt til gavn for vores samfund -
I vores hverdag møder vi dem jo mange steder - Bag rattet i bussen - blikkenslageren der skal skifte fikse en defekt installation - pakkeposten der kommer med vores bestilte varer fra en eller anden Webshop - og ikke mindst i sundhedsvæsnet - etc etc
Uden deres indsats ville vi ikke have det samfund som vi kender idag - og tak for det -

Nielsen, du har helt ret! Det Bent, Kurt og Peter ikke forstår er, at Danmark ikke vil kunne fungere hvis ikke vi havde "de fremmede". Jeg møder dem dagligt.....pakkeposten, trappevaskeren, naboens hjemmepleje og sygepleje, buschaufføren, kassemedarbejderen og uh-ha-da-da til og med overlægen på hjerteafdelingen, som kom hertil fra Bashra for 15 år siden. Der er kun en ting at sige til Bent, Kurt og Peter: Lev med det!

Julius Schrøder, Jeg vil gerne havde mig frabedt at blive sat "i bås" med Kurt, Peter og Gunnar, da jeg ikke deler deres holdninger når det gælder personer af anden etnisk oprindelse en Dansk. Jeg er helt på linje med dig om at der er mange indvandre og deres efterkommere, som gør en god indsats med forskellige job i samfundet og som Danmark vil mangle hvis de rejser "Hjem" til deres oprindelige "hjemland". Der hvor der er problemer er i de såkaldte "Ghettoer"
hvor der desværre er en forsamling af fremmede, som ikke vil indordne sig under de regler der gælder i det Danske samfund, de er få i forhold til det samlede antal fremmede, men det er dem som "ødelægger" det for alle dem som gør et godt job her i Danmark, som bl.a. læger, sygeplejersker, sosu-assistenter og chaufører m.m.

Det er da rigtigt at en del fremmede er på arbejdsmarkedet, men man glemmer alt for ofte at en stor del desværre også bidrager negativt til samfundet: Fængslerne er overfyldte pga en stor kriminalitet blandt de indvandrede, retsvæsnet er bagud pga samme, sygehusene er overbelagte pga af en stor sygelighed blandt dem, intelligenskvotienten i samfundet er dalet, ikke mindst pga fætter-kusine ægteskaber, hvis afkom også fylder i diverse specialtilbud og særforanstaltninger og som både sinker og sænker undervisningen i folkeskolerne osv.
Dertil kommer at de ikke er specielt interesserede i hverken ytringsfrihed eller demokrati.
Alt i alt kan jeg ikke se fordelen, men kigger jeg til Sverige, kan jeg godt se at det kan blive værre endnu. Det ønsker jeg sandelig ikke.