Annonce

Lars Bojes finte: Sådan smyger han sig uden om sin egen regel

Lars Bojes finte: Vil af med levebrødspolitikere med ny regel - men “urimeligt”, hvis den skal gælde for ham selv
Foto: Nye Borgerlige
Lars Boje Mathiesen (Løsgænger), medlem af Folketinget
I fremtiden skal politikere maks. have 10 år i Folketinget, hvis det står til Lars Boje. Men han selv skal have lov til at sidde der i op til 17 år.

Det skal være slut med politikere, som bruger årtier på at sidde som i Folketinget. I fremtiden er det farvel og tak efter maksimalt 10 år.

I hvert fald hvis det står til Lars Boje Mathiesen.

Vil ruske op i Christiansborg 

Den forhenværende Nye Borgerlige-politiker og kortvarigt formand er i øjeblikket løsgænger i Folketinget.

På sin Facebook-profil melder han det første konkrete tiltag ud for et - måske - kommende parti.

Tiltaget går ud på, at politikere ikke skal kunne sidde længere end 10 år i Folketinget.

Vi trænger til at få rusket op i Christiansborg

“Vi trænger til at få rusket op i Christiansborg, og det kræver, at de folkevalgte ikke bliver til karrierepolitikere og sælger ud,” skriver Lars Boje Mathiesen på sin Facebook-profil og fortsætter:

“Og med denne regel sikrer vi også en konstant fornyelse i partiet. Partiet er til for befolkningen og ikke omvendt”

placeholder

 

Giver sig selv op til 17 år i Folketinget 

I P1 Orientering bliver Lars Boje Mathiesen spurgt ind til hans nye forslag. Han bliver her spurgt om, reglen også skal gælde ham selv, eftersom han allerede har siddet en del år i Folketinget.

Men det skal den ikke, siger Lars Boje Mathiesen.

“Vi er ikke store fans af at lave lovgivning eller retningslinjer med tilbagevirkende kraft, og det vil jeg heller ikke gøre. Det ville være lidt urimeligt," siger Lars Boje Mathiesen til P1 Orientering.

Lars Boje Mathiesen har siddet i Folketinget siden 2019. Dermed har han i skrivende stund siddet i Folketinget i rundt regnet 5 år.

Antager man at reglen om maks 10 år i Folketinget gælder fra dags dato, ville Lars Boje Mathiesen altså først være påvirket af reglen efter at have siddet i Folketinget i 15 år i 2034.

Dog kunne det i så fald meget vel tænkes at være midt i valgperiode, hvor der var 2 år tilbage. I så fald kunne Lars Boje Mathiesen altså tænkes at sidde hele 17 år til 2036.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ha, hvor naiv kan man være? Illuminati, ftimurerne og de hemmelige rumvæsener fra planeten Glorbz ville ALDRIG tillade, at han sad i tinget i 17 år. Dertil ved han bare alt for meget ..

Fuldstændig hjernedød...

tja måske er han ikke ægte, men det er de andre så sandelig heller ikke,han bør have en chance, for at se om han kun indeholder varm luft, folk er dødtrætte af de gamle partier, deres dage er talte de forstod ikke at være i overens med deres vælgere.

Annonce