Annonce

Mette Frederiksen kaster glans over kommercielt topmøde hos Børsen: Billetter koster 1.495 kroner

Statsministeren optræder sammen med den tidligere Trump-vicepræsident, Mike Pence, og tidligere finansminister under Clinton, Larry H. Summers
Foto: Brage Borup/Børsen
Mette Frederiksen (S), statsminister, i samtale med Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen, under Børsens og McKinseys Topmøde 2023
Statsminister, formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, kaster glans over et kommercielt - og helt udsolgt - Børsen-arrangement mandag kaldet “Topmøde 2024”.

Her optræder hun side om side med tidligere vicepræsident under Donald Trump, Mike Pence, og tidligere finansminister under USA-præsident Bill Clinton, Larry H. Summers.

De tre trækplastre optræder for fulde huse i Musikkonservatoriets koncertsal på Frederiksberg. Salen kan rumme godt 1.000 deltagere.

Men det er langt fra gratis at opleve statsministeren - sammen med de to tidligere amerikanske toppolitikere - på slap line.

En billet koster ikke mindre end 1.495 kroner. Abonnerer man på dagbladet Børsen, koster entrebilletten dog kun 595 kroner.

Er det statsministerens opgave 

Statsministeriet oplyser, at Mette Frederiksen ikke modtager honorar for sin optræden under Børsens “Topmøde 2024”.

at Mette Frederiksen ikke modtager honorar for sin optræden

Netavisen Pio har spurgt Mette Frederiksen, om det er “statsministerens opgave at optræde til et Børsen-arrangement, som mediehuset Børsen formodes at tjene en del på”.

Statsministeren har ikke reageret på Netavisen Pios spørgsmål. Det har Statsministeriet derimod.

Statsministeriet svarer skriftligt således følgende:

”Statsministeren er inviteret til en samtale med Børsens chefredaktør om ’Danmarks vej gennem 2024 i en farligere verden’, bl.a. for at dele sit perspektiv på, hvordan tidens store globale forandringer kommer til at påvirke Danmark og erhvervslivet.” 

“Den urolige geopolitiske situation er et yderst aktuelt emne og noget, der påvirker såvel danskerne som det danske erhvervsliv bredt. Statsministeren er aktivt engageret i dialogen om disse emner og deltager jævnligt i bl.a. topmøder, læsermøder, debatarrangementer eller arrangementer af lignende karakter, som kan være arrangeret af f.eks. et medie, en interesseorganisation eller andre.”

Statsministeriet understreger, at ministeriet ikke har været involveret i “prisfastsættelsen af arrangementet”:  

at Statsministeriet ikke har været involveret i beslutningen om prissættelse af arrangementet

“For en god ordens skyld skal det nævnes, at Statsministeriet ikke har været involveret i beslutningen om prissættelse af arrangementet.”

Børsen: Ikke ord om økonomi

Netavisen Pio har bedt Børsens ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon, svare på, hvor meget Børsen forventer at tjene på det kommercielle arrangement “Topmøde 2024”.

”Det har jeg ingen kommentarer til. Børsens økonomi fremgår af vores regnskab og derudover er det et internt anliggende. Men arrangementet har ikke et kommercielt sigte, dets formål er at samle centrale beslutningstagere om drøftelsen af helt afgørende emner for Danmark”.  

Vi har også spurgt, hvad Børsen sidste år tjente på et lignende topmøde-arrangement, hvor den forhenværende formand for Den Europæiske Centralbank og tidligere premierminister i Italien, Mario Draghi - sammen med statsminister Mette Frederiksen - var blandt trækplastrene.

Men det ønsker Bjarne Corydon heller ikke at svare på.

Millionindtægt

Børsens “Topmøde 2024” kan potentielt indbringe Børsen en millionindtægt.

Hvis man forudsætter, at der kommer 1.000 betalende gæster - og halvdelen betaler fuld pris, og den anden halvdel betaler rabatprisen 595 kroner - så løber entre-indtægten til Børsen op i 1.045.000 kroner.

Herfra skal så trækkes udgifter til blandt andet honorering af Mike Pence og Larry H. Summers samt leje af Musikkonservatoriets koncertsal.

Børsens arrangerer sit årlige topmøde i samarbejde med konsulentvirksomheden McKinsey & Company.

Børsens annonce for Topmøde 2024

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg synes det er flot, at vi har en statsminister som kan begå sig over alt og som følger med i verdens politiske ting og sager.

Helle, jeg er helt enig med dig.
Til gengæld bryder jeg mig ikke om Pio's tilgang til historien.
Den lugter mere af Ekstra Bladet end af Pio.

Det undrer mig meget at Pio, her ved Jan Kjærgaard og Emil Vendelbo Johansen er saåmeget ude med hade riven efter Fru Statsminister Mette Frederiksen. Er det angst eller, slet og ret smålig misundelse, der ligger til grund.

Mette Frederiksen er den eneste danske statsminister som har haft mod til at give uforbeholdne undskyldninger til de befolkningsgrupper som har været udsat for "mishandling" fra de Danske myndigheder. Børnehjem, Grønland, Psykiatri oa. Og MF stiller op uden at forlange betaling.

Det er der ingen andre der har turdet / ønsket eller villet.
Glem alt om at minkfolkene skal have en, de har vist nok raget det til sig, som de rettelig skal have.

Vil Hr. Jan Kjærgaard og Hr. Emil Vendelbo Johansen, her i et åbent forum, gøre rede for deres personlige korstog, eller bare hoppe over til Blå Blok. Det lyder fra ovennævnte artikel, som de vil blive budt varmt velkommene bag de blå bjerge.

Hvis man googler : Emil Vendelbo Johansen, dukker Berlingske også op flere gange. Det kan være et tilfælde, der er jo mange navne i DK, det kan måske også være at leoparden ikke kan ændre sine pletter?

Du godeste, har han haft et job før?
Men hvorfor dog? For at kunne betale sine regninger? Nej, vel ..

Rigtig "moderne" amerikaner stil.

- Ellers tak.

Vi skal bevare et folkeligt demokrati. Ikke skabe et elitært demokrati som de har det i USA, Tyskland og USA.

Topmøde til fordel for...

Socialdemokratiske værdier???

Socialdemokratiet lader sig misbruge helt uden protest.

Danmark. Verdens lykkeligste land? Ha ha ha.

Der er Songkran i Thailand nu. Thailandsk nytår 13. april 2024.

Thailand er verdens bedste og lykkeligste land. Happy New Year Thailand.

Mette Frederiksen kaster glans.
statsministerens opgave at optræde
Statsministeren er aktivt engageret

Juletræet med sin pynt

1. Juletræet med sin pynt
venter på, vi får begyndt.
Aldrig har det vær’t så grønt,
aldrig har det vær’t så kønt.
Og fra selve himlen gled
vist de store stjerner ned.

2. Hjerter klippet med en saks
af den fingernemme slags,
kræmmerhus med krøllet hank,
som så let får en skavank,
kurve, kugler, fugle, flag,
op og ned og for og bag.

3 Når de mange fine ting
hænger roligt rundt omkring,
og når alle lys er tændt,
og her lugter brunt og brændt,
er det som en sommerdag
der, hvor træet kommer fra.

4. Alle vegne ud og ind
glimrer edderkoppespind,
mon der ikke bor en spurv
her i denne lille kurv?
Kræmmerhus med nødder i
er grangiv’lig kogleri.

5. Pence og Summers på besøg
hilser os fra eg og bøg
med besked derude fra,
at det lysner dag for dag,
og at solen fra sit skjul
kaster glans på Mette Cool.

at Mette Frederiksen ikke modtager honorar for sin optræden

Også Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, hvor medlemmer mod et kontingent på 20.000 kroner kan få adgang til møder med ministre og folketingsmedlemmer, bidrog til partikassen i 2022.

Til gengæld er hverken Dansk Industri eller Dansk Erhverv, som ellers har støttet en lang række af Folketingets partier, at finde på listen. Tilbage i 2019, der som bekendt også var et valgår, støttede Dansk Erhverv ellers Socialdemokratiet

Mette Frederiksen er nu gået kong Frederik i bedene for at få sin del af apanagen fra Dansk Erhverv.

Vejen til USA for danske erhvervseventyr står åbne efter amerikanernes møde med selveste snedronningen iført kejserens nye klæder forklædt som den lille havfrue og undskyldte sig som den grimme ælling idet Svinedrengen var bortrejst som udenrigsminister.

Svanen svævede over det ganske land med sine oratoriske glansnumre.

Kun Bjarne Corydon krummede øjenbryn da Pence tyggede på ordene Bjarne Corydon: Corydon! Don Corleone.

Ingen bemærkede optrinet!

Amerikansk og dansk sprog og virkelighed i den store verdens-smelte-digel!

Ikke et øje var tørt da eventyr-glans-billedet om det lille land højt mod nord var fuldendt i sin ensomme kamp imod Putin!

Danske aktier på Børsen!

Fuld plade!

Stakkels kong Frederik!

Monarkens væsentligste opgaver er at repræsentere Danmark udadtil og være et samlingspunkt indadtil.

Hvad udad tabes må indad vindes!

Royal Run står for dagen!

Og her har kongen helt sikkert et fortrin!

Kaster glans som samlingspunkt!

Jeg kommer i hvert fald aldrig til at betale den slags penge for sådan et arrangement. Men jeg er nok heller ikke målgruppen alligevel.

Nu er det jo ikke kriminelt at interesserer sig for verden uden for egen lille andegård. Ellers kunne man lige så godt stemme DD eller DF. Det er vigtigt vi har en statsminister med viden og udsyn, som kan få Danmark omtalt. Det betyder ikke vi skal have amerikanske tilstande, men betyder at der udveksles synspunkter med en allierets fra begge de to partier i USA.
Jeg er ret træt af kommentatorer, som Noa Redington og Peter Mogensen, som hagler løs med deres kritik mod statsministeren og nuværende regering. Hvad var alternativet. Se lige på den blå opposition vi har nu, der ikke har nogen politik, men keder sig og laver Rally( Støjberg) og stand up comedy med gæster(Vanopslagh) Er det den vej vi ønsker landet skal ledes. Nej vel ? Hvor tager de blå større ansvar for klima og velfærd og fremtid. Ingen steder.

Meget enig -
Og apropos de politiske kommentatorer som bliver nænt - Så er Mogensen for længst “ Over the Hill “ med sine politiske betragtninger - At de stadig kan bruge ham på TV2 , svarer vel til at det stadig er Voldborg som formidler vejrudsigterne -
Noa Redington er en forsmået Radikal vendekåbe - Der aldrig er kommet sig over at Frederiksen ikke fandt plads til de Radikale i regeringen 2019 -

Enig. Jeg synes det grænser til det pinlige, når Noa R går i gang og angriber unfair. Senest de taler der var holdt på bl.a regionernes årsmøde, hun var udbrændt m.m.m. det er ikke just det man ser og hører, når hun er på TV. Mens jeg synes både Peter Mogensen og Noa Redington sopper rundt i det samme hele tiden.

Jeg kan sådan set godt forstå, at Mette gerne vil tale om de store globale linjer med andre internationale kendisser, for der er jo ikke så meget at være stolte af i den hjemlige andedam; - grotesk skæve ejendomsvurderinger, hysterisk nedlukning af adoptioner på et løst grundlag, og så de fælles møgsager med regeringspartneren Venstre: Minksagen, Forsvarets elendige tilstand og balladen omkring PET/Sam Sam...

Hvis det var mig, så ville jeg da også hellere lege med de kendte udenlandske venner....